Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

7 bakan deÄŸiÅŸiyor!

Başbakan Erdoğan'ın adı yolsuzluğa karışan bakanlarla birlikte kapsamlı revizyon hazırladığı belirtiliyor.



Başbakan Erdoğan'ın belediye başkan adayları da dahil adı yolsuzluğa karışan bakanlarla birlikte kapsamlı revizyon hazırladığı belirtiliyor.

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, 10 yıllık baÅŸbakanlık döneminin en kapsamlı kabine revizyonuna hazırlanıyor. Yerel seçimlerde aday gösterilen 3 bakanın yerine deÄŸiÅŸiklik planlayan BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Türkiye ’yi sarsan ‘yolsuzluk operasyonuna adı karışan 4 bakanla beraber neredeyse kabinenin yarıya yakınını yenileyecek.

Muhtemel kabine listesinin BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın cebinde olduÄŸu, CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ile görüÅŸtükten sonra son rötuÅŸları yapacağı söyleniyor. Yeni kabinenin bugün açıklanması bekleniyordu. Ancak bütçe görüÅŸmelerinin son günü olması nedeniyle BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın Pakistan’a yapacağı seyahat sonrasına kalabileceÄŸi söyleniyor.

Gündemi altüst eden ‘yolsuzluk ve rüÅŸvet’ operasyonu BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kabine deÄŸiÅŸikliÄŸini de derinden etkiledi.

8 bakanı kapsayabilir

Bugüne kadar sınırlı deÄŸiÅŸikliklerle yetinen ErdoÄŸan’ın en az 8 bakanı kapsayan kapsamlı bir revizyona gitmesi bekleniyor. Belediye baÅŸkan adayları olan Binali Yıldırım, Sadullah Ergin ve Fatma Åžahin’e operasyonla çocukları gözaltına alınan 3 bakan (Zafer ÇaÄŸlayan, Muammer Güler, ErdoÄŸan Bayraktar) ve ismi operasyonda geçen Egemen Bağış’ın eklenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu 4 isim önceki gün BaÅŸbakan ErdoÄŸan’la yaptıkları görüÅŸmede “Sizi rahatlatmak için istifaya hazırız” dedi. Partinin önemli bazı isimleri de istifanın gerekliliÄŸi görüÅŸünü dile getirdi. Bu isimlere 2-3 bakanın daha dahil edilerek kapsamın geniÅŸlemesine sürpriz olarak bakılmıyor.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın kabine tercihi merak konusu. BaÅŸbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu’nun yerlerinin deÄŸiÅŸmesi beklenmiyor. BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ Adalet Bakanlığı’nın en güçlü adayı. DiÄŸer aday Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa Åžentop. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı için sürpriz bir isim gündemde. BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarı Efgan Ala’nın bu koltuÄŸa oturabileceÄŸi söyleniyor. Kabinede en az 1 kadın bakan olacak. Fatma Åžahin’in yerine Öznur Çalık, Halide Ä°ncekara, Fazilet DaÄŸcı Çığlık’ın adları geçiyordu. Aile Bakanlığı için iki akademisyen kökenli kadın milletvekilinin ismi daha geçmeye baÅŸladı: Ä°stanbul Milletvekili Prof.Dr.Tülin DaloÄŸlu ile Sakarya milletvekili AyÅŸenur Ä°slam.

AK Parti Grup BaÅŸkanvekillerinden Nurettin Canikli en güçlü bakan adaylarından. Grup BaÅŸkanvekili Mahir Ünal, Genel Sekreter Haluk Ä°pek’in isimleri de gündemde.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.