Sosyal Medya

POLİTİKA

7 bakan değişiyor!

Başbakan Erdoğan'ın adı yolsuzluğa karışan bakanlarla birlikte kapsamlı revizyon hazırladığı belirtiliyor.



Başbakan Erdoğan'ın belediye başkan adayları da dahil adı yolsuzluğa karışan bakanlarla birlikte kapsamlı revizyon hazırladığı belirtiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıllık başbakanlık döneminin en kapsamlı kabine revizyonuna hazırlanıyor. Yerel seçimlerde aday gösterilen 3 bakanın yerine değişiklik planlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye ’yi sarsan ‘yolsuzluk operasyonuna adı karışan 4 bakanla beraber neredeyse kabinenin yarıya yakınını yenileyecek.

Muhtemel kabine listesinin Başbakan Erdoğan’ın cebinde olduğu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştükten sonra son rötuşları yapacağı söyleniyor. Yeni kabinenin bugün açıklanması bekleniyordu. Ancak bütçe görüşmelerinin son günü olması nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın Pakistan’a yapacağı seyahat sonrasına kalabileceği söyleniyor.

Gündemi altüst eden ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine değişikliğini de derinden etkiledi.

8 bakanı kapsayabilir

Bugüne kadar sınırlı değişikliklerle yetinen Erdoğan’ın en az 8 bakanı kapsayan kapsamlı bir revizyona gitmesi bekleniyor. Belediye başkan adayları olan Binali Yıldırım, Sadullah Ergin ve Fatma Şahin’e operasyonla çocukları gözaltına alınan 3 bakan (Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar) ve ismi operasyonda geçen Egemen Bağış’ın eklenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu 4 isim önceki gün Başbakan Erdoğan’la yaptıkları görüşmede “Sizi rahatlatmak için istifaya hazırız” dedi. Partinin önemli bazı isimleri de istifanın gerekliliği görüşünü dile getirdi. Bu isimlere 2-3 bakanın daha dahil edilerek kapsamın genişlemesine sürpriz olarak bakılmıyor.

Başbakan Erdoğan’ın kabine tercihi merak konusu. Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yerlerinin değişmesi beklenmiyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı’nın en güçlü adayı. Diğer aday Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop. İçişleri Bakanlığı için sürpriz bir isim gündemde. Başbakanlık Müsteşarı Efgan Ala’nın bu koltuğa oturabileceği söyleniyor. Kabinede en az 1 kadın bakan olacak. Fatma Şahin’in yerine Öznur Çalık, Halide İncekara, Fazilet Dağcı Çığlık’ın adları geçiyordu. Aile Bakanlığı için iki akademisyen kökenli kadın milletvekilinin ismi daha geçmeye başladı: İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Tülin Daloğlu ile Sakarya milletvekili Ayşenur İslam.

AK Parti Grup Başkanvekillerinden Nurettin Canikli en güçlü bakan adaylarından. Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Genel Sekreter Haluk İpek’in isimleri de gündemde.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.