Sosyal Medya

GÃœNCEL

Temel fıkrası anlattı ortalık karıştı

AK Partili Halide İncekara'nın muhalefet için söylediği "Aç bıraktıklarınızı doyurduk, çıplak bıraktıklarınızı giydirdik." sözleri salonu gerdi.



AK Partili Halide Ä°ncekara'nın muhalefet için söylediÄŸi "Aç bıraktıklarınızı doyurduk, çıplak bıraktıklarınızı giydirdik." sözleri salonu gerdi.

AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Halide Ä°ncekara'nınmuhalefet için söylediÄŸi "Aç bıraktıklarınızı doyurduk, çıplak bıraktıklarınızı giydirdik." sözleri Genel Kurul salonunu gerdi. TBMM'de 2014 bütçesine iliÅŸkin görüÅŸmeler sürüyor. AK Parti adına söz alan Ä°stanbul Milletvekili Halide Ä°ncekara, konuÅŸmasına Temel fıkrası ile baÅŸladı. Yine bir fıkrayla sözlerine baÅŸlamak istediÄŸini belirten Halide Ä°ncekara, ÅŸöyle devam etti: "Çünkü bir iki saattir dinliyorum, bize bakarsak bizim bütün konuÅŸmalarımızda 'En iyisini biz yaptık, en alasını biz yaptık, bizden iyi yapan yok.' Muhalefeti dinliyorum ki; 'Katiyen bir ÅŸey yapmadınız. Soydunuz, soÄŸana çevirdiniz. Allah sizi yok etsin." Ama bak bir fıkrayla uzlaÅŸalım. Åžimdi, Temel caddede karnı acıkır, lokantalarının önünden geçerken, lokantanın birinde yazar, der ki: 'Ye, iç, hesabını kim ödesin? Torunun ödesin." Girer, bedava ya bu, yer içer, çıkarken bir hesap getirirler önüne. 'Hayırdır, benim hesabı torun ödeyecekti.' der. 'Ä°yi de Temel, bu senin dedenin hesabı 'derler. Åžimdi, deÄŸerli muhalefet, azalttıklarınızı çoÄŸalttık, aç bıraktıklarınızı doyurduk, çıplak bıraktıklarınızı giydirdik." diye konuÅŸtu. Ä°ncekara'nın bu sözlerine muhalefet sıralarından tepki gelirken, AK Parti sıralarından ise alkışlar yükseldi. MHP Grup BaÅŸkanvekili Yusuf HalaçoÄŸlu ise "Sizin dedenizi, babanızı kim doyurdu?" diye sordu.
"KIRMIZI BATTANÄ°YE ÖRTÜNSEK BÄ°R FAYDASI YOK"
AK Partili Ä°ncekara konuÅŸmasına devam ettiÄŸi sırada, "Yahu, ben bu kırmızı ÅŸal deÄŸil, sayın baÅŸkan, kırmızı battaniye örtünsek bir faydası yok, resmen sözlü saldırıya muhatabız gördüÄŸünüz gibi, konuÅŸmamızdan çalıyorlar." ifadelerini kullandı MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ise Ä°ncekara için ÅŸu ifadeyi kullandı: "Terbiye sınırları içerisinde konuÅŸun! Biz de buradan baÅŸka kırmızılar mı gösterelim yani? Ayıptır, çok ayıp yaptığınız." Araya giren TBMM BaÅŸkanvekili AyÅŸenur Bahçekapılı, "Sayın konuÅŸmacı, lütfen Genel Kurul'a hitap ediniz." uyarısında bulundu.
AK Partili İncekara bu uyarının ardından konuşmasına devam etti.

Kaynak: CHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.