Sosyal Medya

Çarşıbaşı bizimle kalkınır

AK Parti?nin Çarşıbaşı?ndaki en genç ve en iddialı aday adayı Gelleci günebakış?a konuştu



 

Çarşıbaşı’nda AK Parti’nin tüm adaylarla seçimi alabileceÄŸini kaydeden ancak kendisiyle en yüksek oyu alacağına inandığını belirten ve henüz 38 yaşında olan Gazeteci Aydın Gelleci, seçilmekten daha zor olanın ‘iyi yönetmek’ olduÄŸunu belirtirken, “Çarşıbaşı çok daha kolay kalkınabilir. Yeter ki proje üretin ve ‘ben’ deÄŸil ‘biz’ deyin. Yeter ki paylaşımcı olun, istemesini bilin. Yeter ki, halktan kopuk belediyecilik yapmayın. Çarşıbaşı’nın en genç adayı olarak biz bunu baÅŸaracağız” dedi.

günebakış: Sayın Gelleci, öncelikle neden belediye baÅŸkanlığı için aday adayı oldunuz?

Aydın Gelleci: Gerek mesleÄŸimin verdiÄŸi güçle gerekse görev aldığım sivil toplum kuruluÅŸlarındaki çalışmalarımla yaklaşık 15 yıldır Çarşıbaşı’nın geliÅŸmesi, kalkınması ve güzelleÅŸmesi için mücadele veriyorum. Çarşıbaşı halkının verdiÄŸi görevle de ÅŸu son dönemde Çarşıbaşı Belediye Meclis üyesi olarak bu çalışmalarımı yoÄŸunlaÅŸtırdım. Çarşıbaşı’nın sorunlarının çözülmesi, tanıtımın en iyi ÅŸekilde yapılması için elimden gelen bütün gayretimle çalıştım. Gerek Kaymakamlık, gerek Belediye gerekse diÄŸer kurumlar tarafından ÅŸahsıma ne görev verildiyse en iyi ÅŸekilde yerine getirmeye gayret ettim. Uzun süredir adaylık konusunda yaptığım çalışmalar ve görüÅŸmeler neticesinde halkımızın sesine kulak vererek AK Parti’den Çarşıbaşı Belediye BaÅŸkanlığı için aday adayı olmaya karar verdim. Bu konudaki nihai kararımı, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanımız Dr. Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu ve AK Parti Ä°l BaÅŸkanımız sayın Dr. Adnan Günnar beyefendiyle yapmış olduÄŸum görüÅŸmenin ardından kamuoyuyla paylaÅŸtım. Partimizin ve hükümetimizin desteÄŸini de alarak Çarşıbaşı ilçesine hizmete adayım. Halkımızla ve BüyükÅŸehir Belediyemizle el ele vererek Çarşıbaşı’mızı çaÄŸdaÅŸ görünümünün yanı sıra geliÅŸmiÅŸ ve güzelleÅŸmiÅŸ bir ilçe konumuna taşıma çabası içerisinde olacağız.

Aday kim olursa olsun; kazananın partimizin ve Çarşıbaşımızın olması için gayret sarf edeceÄŸim. Çarşıbaşı’nda her kesimi kucaklayan ve ilçeye yeni bir vizyon katacak olan projelerimizi hazırladık. Halkımızdan ve AK Parti Çarşıbaşı teÅŸkilat mensuplarından destek bekliyor ve saygılar sunuyorum.

günebakış: Sayın Gelleci basın sektöründen belediyeciliÄŸe, aktif siyasete yöneldiniz. Bir gazeteci siyasetle ilgili haber yapıyor, özetliyor ama aktif siyaset baÅŸka bir ÅŸey, sizin galiba gönlünüze önceden mi düÅŸtü bu, nasıl oldu onu anlatır mısınız? 

Aydın Gelleci: Evet 1994 yılından beri medyanın içerisindeyim. Gerçekten de hep siyasetin içinde olduk. Bugün aday adayı olduk. Ama bildiÄŸiniz gibi belediye meclis üyesiydik. Ancak belediye baÅŸkan aday adaylığı çok farklı bir ÅŸey. Ä°nsanlar belli bir deÄŸiÅŸimi görmek istiyor. Bu deÄŸiÅŸimi göstermek ve ikna etmek de size düÅŸüyor. VatandaÅŸla sohbet ediyorsunuz. Ä°lçenizin sorunları hakkında bazı tespitlerde bulunuyorsunuz. Bir gazeteci olarak birçok soruna vakıfım. Çarşıbaşı’nda nelerin olması gerektiÄŸine vakıfım. Ama siyasetin içinde bunu çok daha farklı görüyorsunuz. Çünkü insanlarla birebir sohbet ediyorsunuz. Gazetecilikte belki bunu yapmıyor, toplumsal açıdan bakıyorsunuz. Ama insanların gözüyle baktığınız zaman siyaset gerçekten çok deÄŸerli. ‘Siyaset bir hizmet aracıdır, dürüstçe yapılmalıdır’ diyoruz ya… O ÅŸekilde yürütülürse siyaset çok keyif alınan güzel bir olay. Ama gazeteciliÄŸin verdiÄŸi tecrübeyle bir gazeteciden de iyi bir siyasetçi olacağına ben inanıyorum.

günebakış: Çarşıbaşı’na gazetecilik yaparak da hizmet ediyordunuz. Ama yetinmeyip siyasete girdiniz.

Aydın Gelleci: Neden ÅŸimdi siyasete girdim? Çarşıbaşı’nı gerçekten marka bir ilçe haline getirmeye çalışıyoruz. Maalesef bugüne kadar orada görev yapanlar çok fazla bunun derdinde olmadı ya da olamadı. Ben bunun derdindeyim. Åžu andaki tablo gayet iyi. Ä°nsanlar bize geliyor, teveccüh gösteriyor, Çarşıbaşı’nın neye ihtiyacı olduÄŸunu söylüyor ve bunu baÅŸarabileceÄŸimize onlar da inanıyorlar. Ancak bu bir kiÅŸinin yapacağı bir iÅŸ deÄŸil. Ben ekip iÅŸine her zaman inananlardanım. Yani ekiple baÅŸarı daha kolay gelir. KiÅŸisel baÅŸarı daha zor olur. Ä°nsanlara bunu anlatıyorum ve onlar da bana inançlarını teveccühleri ile gösteriyorlar. Åžu andaki tablo iyi gidiyor. Özellikle MHP’ye gönül veren insanlardan olumlu tepkiler alıyoruz. Bizi yukarıdan yani Yavuz Köyü’nün adayı olarak gösteriyorlar. Ancak sadece Yavuz Köyü’nün adayı deÄŸil Åžahinli Köyü’nün de, Kovanlı Köyü’nün de, Kadıköyü’n de, Kavaklı Köyü’nün de, Fener Köyü’nün de, Salova’nın da, Büyükdere’nin de, Kerem Mahallesi’nin de, Ä°lçe Merkezi’nin de, Burunbaşı’nın da, Zeytinlik Mahallesi’nin de adayıyım. Çarşıbaşı, insanları ötekileÅŸtirerek ileriye taşınmaz, kalkınmaz. Her birimiz Çarşıbaşılıyız. Çarşıbaşı’nın geliÅŸmesi için çalışmak orada yaÅŸayan her bireyin görevidir. Devletin sunduÄŸu hizmetten yararlanmak da yine her bireyin hakkıdır.
 
 

günebakış: Adaylar arasındaki yarış nasıl bir yarış? Ä°lçede nasıl bir tablo var?

Aydın Gelleci: Aday adayı olan arkadaÅŸlarımızın hepsi birbirini tanıyor. Elbette her biri ilçesine hizmet etmek için yola çıktı. Resmi baÅŸvuru yapan 7 arkadaşımız var. Ä°lçe baÅŸkanımızın da basından öÄŸrendiÄŸimiz kadarıyla aday adaylığı söz konusu. Yani 8 aday adayı var. Anketler yapıldı ve yine yapılacak. TeÅŸkilat Temayül Yoklaması geçtiÄŸimiz günlerde yapıldı. Tabii ki diÄŸer aday olan arkadaÅŸlarımız gerçekten bu iÅŸi yapabilecek kapasitededir. Åžu anda birbirini incitmeden çalışmalarımızı yapıyoruz. Elimizden geldiÄŸince de Ä°lçe BaÅŸkanımız Zekeriya Karaçengel’in önderliÄŸinde bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Tabi baÅŸlarda teÅŸkilatla ilgili sokaklar bazı dedikodular oldu. Bu ister istemez hem bizim hem de teÅŸkilat mensuplarımızın moralini bozdu. Åžu anda durum biraz daha iyi. Aday adayı olan arkadaÅŸlarımıza gelince, mutlaka her birinin birbirine karşı üstün tarafı vardır. Belki benden daha iyi yapacak olanlar da vardır. Partimiz diÄŸer bir adayı gösterdiÄŸi takdirde ben seve seve onun yanında yer alacağımı söyleyebilirim. DiÄŸer adaylara da bu düÅŸer. SöylediÄŸim gibi her biri deÄŸerli arkadaşımız bunu yapabilecektir. Ancak ben inanıyorum ki hepsinden daha iyi yaparım, buna da inanıyorum ve kendime güveniyorum.

günebakış: Gerçekten de daha çok oy alır mısınız? Çarşıbaşı’nda, bir tereddüt olur mu?

 Aydın Gelleci: AK Parti’ye diÄŸer adayların hepsinden daha çok oy getireceÄŸime inanıyorum. Benim kimseyle bir sorunum yok. Ben AK Parti teÅŸkilatı için toparlayıcı olabilecek isimlerin başında geliyorum. Ben buna inanıyorum. Aday kim gösterilirse gösterilsin ben AK Parti’nin Çarşıbaşı’nda seçimi alabileceÄŸine inanıyorum. Ama bu iÅŸi zor yapmak vardır, kolay yapmak vardır. Ben, benimle daha kolay olacağına inanıyorum.

Günebakış: EÄŸer yetki ve görev verilirse nasıl bir belediye baÅŸkanı olacaksınız?

Aydın Gelleci:AK Parti’nin,AK Belediyecilik misyon ve vizyonunun, temel öÄŸretilerini ve felsefelerini ilke edinmiÅŸ, bir Belediye BaÅŸkanı aday adayı olarak yola çıktık. EÄŸer görev ve yetki verilirse; katılımcılığa açık, ben deÄŸil, biz diyen, sivil toplumu önemseyen, toplumsal geliÅŸmelere duyarlı, tüm halkımızın deÄŸerlerine sahip çıkacağız. DeÄŸiÅŸim ve dönüÅŸümü takip eden deÄŸil, bizzat gerçekleÅŸtiren, sosyal diyaloÄŸa açık, dürüst, üretken, hizmet etmeyi seven, pratik, cesur, mütevazı, kendiyle-kentiyle, kimliÄŸiyle, kültürüyle, ülkesiyle barışık, kendini deÄŸil kentini, Çarşıbaşı’nı düÅŸünen bir baÅŸkan olacağız. Dik duran ama diklenmeyen bir BaÅŸbakan’ın dava arkadaşı olarak, Åžeyh Edebali’nin ‘insanı yaÅŸat ki devlet yaÅŸasın’ felsefesi, her zaman tek ve temel ilkemiz olacaktır.

günebakış: Peki, görev verilirse neler yapmayı planlıyorsunuz? Projeleriniz hazır mı?

Aydın Gelleci: Çarşıbaşılılar nasıl isterse bu ilçe öyle yönetilecek. Çarşıbaşı’nın sözü imzamız olacak. Katılımcı, paylaşımcı ve demokrat bir ruhla… Çevre dostu bir yönetim anlayışını birlikte gerçeÄŸe dönüÅŸtüreceÄŸiz. Her türlü ayrımcılığa karşı duracağız… Çarşıbaşı neden sosyal alanları olan, gençlerinin spor yapabileceÄŸi yerlere sahip, iÅŸ imkanlarıyla dolu bir ilçe olmasın? Çarşıbaşı aslında kalkınmak için, geliÅŸmek için çok güzel özelliklere sahip. KeÅŸanımız, balığımız, fındığımız var. Çok güzel yaylalarımız ve denize girilebilecek harika plajlarımız var. Trabzon’a 32 kilometre uzakta olup da, geliÅŸemeyen ilçemizde yaÅŸamaktan mutluyuz ama daha refah bir yaÅŸam neden olmasın. Bunun özlemini duyduÄŸumu açıkça ifade etmek isterim. Kirlilikten uzak, sanayileÅŸmiÅŸ, sosyal tesisleriyle de bilinen, turizm ile kalkınan, kültürüyle bilinen bir kent olmak için hiçbir ÅŸeyimiz eksik deÄŸil. Projelerimiz ve programlarımız hazır. Yetki verilmesi halinde Çarşıbaşı ilçesini marka ilçe yapacağız. Ä°stihdamı artırıcı projelerle göçün önüne geçeceÄŸiz. Özellikle Ä°stanbul ve diÄŸer illerde gurbet hayatı yaÅŸayarak geçimini saÄŸlamak zorunda olan, sıcak yuvalarından ayrı kalan gençlerimizi yeniden sıcak yuvalarına kavuÅŸturacağız. Ä°lçe dışındaki bütün iÅŸ adamlarımızın ayağına giderek ilçeye yatırım yapmalarını isteyeceÄŸiz. Ä°stanbul, Ankara, Samsun ve Ä°zmit’teki derneklerimizle, sivil toplum kuruluÅŸlarımızla, iÅŸ adamlarımızla Çarşıbaşı’nı önce Karadeniz’in sonra da Türkiye’nin incisi yapacağız. Yeter ki önce AK Parti teÅŸkilatı sonra da Çarşıbaşı halkı bize görev versin.

günebakış: TeÅŸekkür ediyor ve baÅŸarılar diliyoruz.

Aydın Gelleci: Ben de bu imkanı bana saÄŸlayan günebakış Gazetesi ailesine teÅŸekkürlerimi sunuyorum. Tüm Çarşıbaşılıları saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.