Sosyal Medya

Müthiş seçim olacak

CHP, Gümrükçüoğlu?nun karşısına Canalioğlu?nu çıkartıyor



CHP’nin CanalioÄŸlu talebi Genel Merkez’de olumlu karşılık buldu. CHP heyeti umutlu dönüyor. AK Parti adayı GümrükçüoÄŸlu ise “Rekabete hazırız” mesajı verdi.GümrükçüoÄŸlu: Trabzon Halkı 5 Yıl Öncesini Henüz Unutmadı

TRABZON 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde sanki 2009’un daha büyük çaplı rövanşını yaÅŸayacak. AK Parti’de 2009 seçimlerini CHP’den alan O. Fevzi GümürükçüoÄŸlu, yeniden aday olurken CHP, karşısına Milletvekili M.Volkan CanalioÄŸlu’nu çıkartacak. Trabzon Belediye BaÅŸkanı O. Fevzi GümrükçüoÄŸlu, CHP’nin çabalarına iliÅŸkin olarak “Trabzon halkı kimin ne yaptığını unutmadı” dedi.

CHP Genel Merkezi: Örgüt Kimi Ä°stiyorsa Aday O Olacak

CHP Ä°l BaÅŸkanı Yavuz Karan Ankara ziyaretini deÄŸerlendirirken, 18 ilçe baÅŸkanının bildirisini 16 ilçe baÅŸkanı, il yöneticileri ve çok sayıda muhtarla Ankara’ya taşıdıklarını ve olumlu sonuç aldıklarını dile getirdi. Karan, Genel BaÅŸkan Yardımcısı Adnan Keskin ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile görüÅŸtüklerini ve ortak kararın ‘Örgütün taleplerine hiçbir partili kulaklarını tıkayamaz. Örgütün istediÄŸi kimse aday o olacak’ cevabı aldıklarını söyledi.

GÜMRÜKÇÜO?LU: REKABETE HAZIRIZ

TRABZON Belediye BaÅŸkanı Dr. Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu, katıldığı televizyon programında BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için yeniden adaylığı ve önümüzdeki dönem projelerine iliÅŸkin önemli açıklamalar yaptı.

Programa katılan gazetecilerin sorularını da yanıtlayan BaÅŸkan GümrükçüoÄŸlu, Trabzon’da 61 proje içinde hayata geçiremedikleri 6 proje olduÄŸunu belirterek, önümüzdeki dönem bu projelere yönelik çalışmaların süreceÄŸini dile getirdi.

CHP tabanının rövanÅŸ almak adına yeniden Milletvekili M.Volkan CanalioÄŸlu’nun aday gösterilmek istenmesi yönündeki çalışmalara, “Bu insanlar kimin ne yaptığını unutmadı” diyen BaÅŸkan GümrükçüoÄŸlu ÅŸunları söyledi:

HALK BUNLARI UNUTACAK MI ZANNEDÄ°LÄ°YOR?

“Muhalefet partilerinin hazırlıkları var. Tabiî ki demokrasinin en güzel tezahürü onların da hazırlıkları olacak. Ve onlarla birlikte toplumun huzuruna çıkmış olacağız. Burada biz kardeÅŸlik, barış ve demokrasinin taçlandırıldığı bir yarışmayı tercih ederiz her zaman. Ve halk her zaman deriz ki; en iyi mihengi koyan, en iyi tartıyı yapan, kuyumcu terazisinden daha iyi insanları, siyasileri tartan topluluktur. Onların takdiri hepimizin baÅŸ üstüne diyeceÄŸi husustur. Ancak o her ÅŸeyi en iyi ÅŸekilde tartan halkımız, mutlaka dönemleri mukayese edecektir. Kimin ne yaptığını en iyi onlar bilirler. Kimin neyi getirdiÄŸi neyi getirmediÄŸini, kimin hizmeti vaat ettiÄŸini yaparak halkı kandırmadığını, dolayısıyla halkı daha çok sevdiÄŸini en iyi ölçecek olanlar Trabzon’un kadirÅŸinas kadim mert yürekli halkıdır. Trabzon ÅŸunları unutacak mı, diyelim ki herhangi bir ÅŸekilde hepimizin vazifesi olan personelin maaşı ödendiÄŸi zaman, ‘Maaşımız ödendi baÅŸkanımıza, belediyemize çok teÅŸekkür ederiz” mesajlarının ve haberlerinin gazetelerde hizmet olarak yer aldığı günleri unutacak mı? Bir baÅŸka ÅŸey, söyleyeyim, belediyeye iÅŸ yapan müteahhitlerin, aylarca paralarını alamadığı ve bekledikleri onu bunu iltimas olarak öne sürdükleri yaptığı hizmetin karşılığı paralarını alamadıkları günleri veya ÅŸimdi 5 yıllık dönemde belli bir sistematikle o sıraya her zaman riayet edilerek, hiçbir zaman belediyeyi zorlamaya tanıdık-tanımadık bulmaya ihtiyaç hissetmeden parasını ne zaman alacağını bilerek o günde de defaten nakit olarak parasını aldığının mukayesesini yapmayacak mı? Veya bir muhtarlık binası yaptığınız zaman bu normal vazifelerimiz. Bir muhtarlık binasının önünde iki-üç saat bando-mızıka ile beraber ‘çok büyük bir eser yaptık’ diye açılış törenlerinin yapıldığını unutacak mı zannediyoruz? Göreve baÅŸladığımız zaman ‘bizi tabutluk gibi 1970 model otobüslerle taşıyorsunuz, hani insana verilen kıymet’ cümlesi ile karşılaÅŸtığımızda ve ÅŸu anda 50 tane sıfır otobüsle toplu taşımacılık yaptığımızı, millet, halk vatandaÅŸ deÄŸerlendirmeyecek mi? Onun için biz rekabete her zaman hazırız. Her siyasi partiyi de çok sevip-sayıyoruz. Ama biz Trabzon olarak, Cumhuriyetimizin 100. kuruluÅŸ yıldönümünde, dünyanın en iyi yaÅŸanabilen en iyi ilk on ili arasına girebilme idealini hedeflemiÅŸiz. Gireriz-giremeyiz ama girebilme idealini hedeflemiÅŸiz. Hedef büyük; Ve dolayısıyla Trabzon’un dünyanın en büyük dünya kentlerinden biri olabilme ini kimin baÅŸarabileceÄŸini kimin baÅŸaramayacağını halk en iyi ÅŸekilde ölçer. Biz Trabzon için CHP’li, MHP’li, Saadet Partili ve Demokrat Partili hemÅŸehrilerimden ve bütün partili hemÅŸehrilerimden Trabzon için AK belediyeciliÄŸi ve AK Parti’yi desteklesinler. Biz hepsini kucaklar Trabzon’u dünyanın en iyi kentlerinden birisi haline getirebiliriz.”

CANALÄ°O?LU ADAY OLACAK

TRABZON büyükÅŸehir adayının Volkan CanalioÄŸlu olması yönünde Ankara’ya çıkarma yapan CHP Trabzon Ä°l ve Ä°lçe teÅŸkilatları CHP Genel Merkezinde Yerel Yönetimler Komisyon baÅŸkanı Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Genel BaÅŸkan Yardımcısı Adnan Keskin’e raporlarını sundu. 18 ilçe baÅŸkanı ortak bir bildiri hazırlayarak “adayımız kesinlikle Volkan CanalioÄŸlu olmalı” yönünde görüÅŸ belirtti.Yurt dışında olan CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KlıçdaroÄŸlu’nun Trabzon mesajı ise açık ve net oldu. ”Karadeniz’de Artvin, Giresun ve Ordu’dan sonra Trabzon ilini de özellikle istiyorum, adayımız il örgütünün istediÄŸi isim olmalı.” Ä°l BaÅŸkanı Yavuz Karan, Trabzon halkının taleplerini öncelikle Milletvekili M.Volkan CanalioÄŸlu’na ilettiklerini belirterek, “Daha sonra Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile Genel BaÅŸkan Yardımcısı Adnan Keskin ile konuÅŸtuk. Onlar da tıpkı genel baÅŸkanımız gibi bize, ‘Örgütün taleplerine hiçbir partili kulaklarını tıkayamaz. Örgüt kimi istiyorsa adayımız o olmalı” dediler. Karan Ankara’ya, 16 ilçe baÅŸkanı, il yöneticileri, belde baÅŸkanları ve bazı muhtarlarla birlikte gittiklerini belirterek, “Genel BaÅŸkanımızın ABD’de olduÄŸunu zaten biliyorduk. Biz kendisiyle geçtiÄŸimiz hafta da görüÅŸmüÅŸtük.Bu gidiÅŸimizde de sayın CanalioÄŸlu ve genel baÅŸkan yardımcıları ile görüÅŸtük” diye konuÅŸtu.

Öte yandan görüÅŸmeler sonrası; CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun Trabzon BüyükÅŸehir adayı olarak Volkan CanalioÄŸlu’nu hafta sonu Ordu’da yapılacak mitingte açıklaması bekleniyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.