Sosyal Medya

RÄ°ZE LÄ°SESÄ° MEZUNLARI HORON GECESÄ° MÃœHTEÅžEMDÄ°

?1972?den 2007?ye 35 yılın mezunları bir arada? RİZE LİSESİ MEZUNLARI HORON GECESİNDE HASRET GİDERDİ



Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Platformu RÄ°MER’in organizasyon desteÄŸiyle bir araya gelen Rize Lisesi Mezunları hem eÄŸlendi, hem de özlem giderdi.

1972’den 2007’ye 35 yılın mezunlarının bir araya geldiÄŸi Ortaköy Ala Restoran’da ki muhteÅŸem gecede mezunlar kemençe ve mozika ile horona adeta tavan yaptırdılar.

Duyurusu sadece Rize Lisesi Mezunları Grubunun facebook sayfası üzerinden yapılan geceye Ä°stanbul’un muhtelif semtlerinde ikamet eden ve çok farklı yıllarda Rize Lisesinden mezun olmuÅŸ mezunlar ve eÅŸleri yanında Kocaeli, TekirdaÄŸ ve Bursa’dan da mezunlar katıldı. 2010 yılında facebook üzerinde mezunlar grubunun kıvılcımı ateÅŸleyen Adnan Öztürk’de geceye eÅŸi ile beraber Samsun’dan katıldı.


Adnan Öztürk gecede yaptığı konuÅŸmada, Rize Lisesinin, Rize Lisesi adıyla 1951 yılından itibaren eÄŸitim ve öÄŸretim faaliyetlerine baÅŸladığını ama okulun kökenin 1910’a dayandığını söyledi. Öztürk, “1910 yılında RüÅŸtiyeye idadi sınıfları ilâve edilerek Rize Mülki idadisi ismi ile eÄŸitime kiralık evlerde baÅŸlayan okulumuz 1951-1952 ders yılından itibaren Rize Lisesi adı faaliyetlerini sürdürmüÅŸtür. Anadolu’da çok az ÅŸehirde var olan böylesi asırlık, bulundukları ÅŸehre mal olmuÅŸ sembol bir Lise’den mezun olmanın gururunu her zaman hissettim. Halen 1200 üyesi olan grubumuzun RÄ°MER’in de desteÄŸiyle lisemizin adının unutulmaması, hak ettiÄŸi saygı ve özeni görmesi içinde bundan sonra elimizden geleni yapacağız” dedi.

Rize Mülki Ä°dadisinin 100. Yılında internet üzerinde Rize Lisesi mezunlarının bir araya gelebileceÄŸi, tanışıp kaynaÅŸabileceÄŸi, sinerji yaratabilecekleri açık bir platform bulamadığından facebook üzerinde “Rize Lisesi Mezunları” grubunu kuran ve Samsun’da bir bankanın bölge müdürü olan Adnan Öztürk gece ile ilgili olarak da, “Grupta farklı sınıf veya dönemden arkadaÅŸlarımız zaman zaman bir araya geldiklerini, buluÅŸtuklarını paylaşıyorlardı. Ama farklı mezuniyet yıllarından üye arkadaÅŸlarımızın hepsinin bir araya geleceÄŸi, daha geniÅŸ katılımlı bir organizasyonunda gerekliliÄŸi sürekli paylaşılıyordu. Grubumuzun da üyesi olan RÄ°MER BaÅŸkanı Recep Ali Aksoylu’nun yönlendirmesiyle Ergün Kolçak ve Hızır Aksoylu’nun sorumluluÄŸunda bu geceyi gerçekleÅŸtirdik. Geceye destek veren ve farklı uzaklıklardan gelen tüm okuldaÅŸlarımıza ve okulumuzun logosunu aslına sadık kalarak yeniden çizdiren, Rize Lisesinin logosundan hareketle Mezunlar Grubumuzun da logosu hazırlatan Recep Ali Aksoylu’ya tüm mezunlarımız adına teÅŸekkür ederim” dedi.


SunuculuÄŸunu Tülin Karaali’nın yaptığı gecenin açılış konuÅŸmasında Hızır Aksoylu’da, “83-84 dönemi mezunuyum. Bizim dönem uzun yıllardır yazları Rize’de, kışın da Ä°stanbul’da ortalama iki ayda bir toplanırız. Ä°ki ay önceki buluÅŸmamızı da iÅŸletmecisi bizim gibi Rize Lisesinden mezun olan Metin Ä°nan arkadaşımızın bu mekanında yapmıştık. Tüm mezunlara açık ve gelenekselleÅŸecek bir mezunlar buluÅŸmasına öncülük etmek sorumluluÄŸunu üstlendiÄŸimizde Ergün Kolçak, Hasan Vezir, Mustafa Aksoylu ve Ä°smail CoÅŸkun’dan oluÅŸan organizasyon komitemiz bu ilk geniÅŸ kapsamlı buluÅŸmanın da arkadaşımıza ait bu restoranda gerçekleÅŸmesine karar verdi. Mekanın 100 kiÅŸi ile sınırlı olması nedeniyle facebook dışında duyuru yapamadık ve rezervasyonu da erkenden tamamladık. Ä°lgi gösteren, bir sonraki buluÅŸma için ÅŸimdiden beni unutmayın diyen tüm mezunlarımıza organizasyon komitesi adına teÅŸekkür ediyorum” dedi.


RÄ°MER gecelerinin hepsinde mozikası ile yer alan üstat Yusuf BaÄŸdatlı’nın yengesinin cenazesi nedeniyle son anda katılamadığı gecede genç akordion ustalarından Halil Ä°brahim Onay’ın mozikası ve üstat Hamza’nın kemençesi eÅŸliÄŸinde Rize Lisesi mezunları horondaki hünerlerini gösterdiler. 23:30 bitmesi planlanan gece mezunların horona doyamaması nedeniyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Ä°smail CoÅŸkun, Necdet Alev, Hasan ve Fulya Vezir, Ergün ve AyÅŸen Kolçak, ErtuÄŸrul Çakmakçı, Salih Zeki Åžahiner, Gafur Akyıldız, Ufuk Karaali, Hızır Aksoylu, Adnan KalafatoÄŸlu, Ä°rfan Zeki Er, GülÅŸen HacıoÄŸulları, Aliye Çolak Zorer, Ekrem DemircioÄŸlu, Halük EyüpoÄŸlu, Namık Kakşı, Kibar Hancı, Engin KeleÅŸoÄŸlu, Cengiz Yenigün ve daha bir çok mezun horondaki hünerlerini ortaya koyarken henüz tedavisi süren Abdurrahman Öztürk’ün de “dayanamıyorum, az da olsa oynamalıyım” diyerek horona dahil olması gecenin akılda kalan güzelliklerindendi. Bir baÅŸka güzellikte geceye katılan en kıdemli mezun olan ve halen Ä°stanbul’da bir özel eÄŸitim kurumunda öÄŸretmen olarak görev yapan 72 mezunu Salih Zeki Åžahiner ile Potomya Group Åžirketi sahibi 97 mezunu Tuncay ÖzdoÄŸan’ı sahnede Recep Ali Aksoylu’nun buluÅŸturması idi.


Gecede RÄ°MER adına söz alan RÄ°MER Kurucu Üyesi Selahattin Bakır’da her biri aynı zamanda RÄ°MER üyesi olabilen Rize Lisesi Mezunlarını Ocak ayında düzenleyecekleri büyük buluÅŸmaya davet etti. Geceye eÅŸi ile beraber misafir olan Rize sevdalısı ünlü futbol yorumcusu Hayri Ülgen ve diÄŸer konuklara teÅŸekkür eden Selahattin Bakır, kısaca RÄ°MER’in gerekliliÄŸi ve tüzel kiÅŸiliÄŸin kazanılması noktasında gelinen aÅŸamayı izah ettiÄŸi konuÅŸmasında, “Ä°stanbul’da Rize’nin tüm ilçe ve nerdeyse tüm büyük köylerin dernek veya vakıflarının olduÄŸunu, Rize merkezin kurumsal bir çatısının olmamasının eksikliÄŸinin yıllardır hissedildiÄŸini, yıllardır gerekliliÄŸi konuÅŸulan dernekleÅŸmeyi 2013 yılının sonuna kadar tamamlayacaklarını” söyledi. Bakır konuÅŸmasında, Rize Lisesi, Rize’nin merkezinde ve her Rizeli Aile için ayrı bir öneme haiz. Rize Liseliler arasındaki dayanışmaya katkı saÄŸlamak RÄ°MER’in de faaliyet alanında. Zaten her Rizeli, aynı zamanda RÄ°MER’in de üyesi olabileceÄŸinden Rize Lisesi Mezunları Grubuna bu tarz bir kurumsal destek vermeye dcam edeceklerini, Ocak ayında düzenlenecek büyük Rize gecesinde Rize Lisesi mezunlarıyla yine bir arada olmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

 

FotoÄŸraflar ve Haber / Adnan Yavuz Aksoylu  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.