Sosyal Medya

POLİTİKA

Diyanet, AK Parti'yi ve cemaati uyarıyor!

Diyanet İşleri Başkanı, son zamanlardaki tartışmalara değindi ve uyardı!



Prof. Dr. Mehmet Görmez, dershanelerin kapatılmasına yönelik tartışmalarda kullanılan tarza dikkat çekerek, “Kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku içinde kalarak, birbirini üzmeden, birbirini itham etmeden, doğru bir dil ve üslup kullanarak bu tartışmaları, konuşmaları yapmamız çok önem arz ediyor” uyarısında bulundu. Görmez şunları söyledi:

"Benim doğrudan o konuya girmem doğru değil. Ben sadece Diyanet İşleri Başkanı olarak ve bu topraklarda yaşayan bir kardeşiniz olarak bir çağrıda bulunabilirim. Elbette bizim gelecek nesillerimizi, insan yetiştirme düzeneklerimizi, eğitim müfredatlarımızı tartışmamız, konuşmamız son derece önemlidir ve tabiidir. Ancak bunu yaparken herkesin kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku içinde kalarak birbirini üzmeden, birbirini itham etmeden, doğru bir dil ve üslup kullanarak bu tartışmaları, konuşmaları yapmamız çok önem arz ediyor. Çünkü Allah bizi kardeş olarak ilan etmiştir. Biz birbirimizin her gün yüzüne bakmak durumundayız. Birbirimize karşı bizi sonradan mahcup edecek her türlü dilden, her türlü üsluptan uzak durmaya davet edebilirim herkesi”

Görmez şöyle devam etti:

“Doğrusu bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın anayasal bir kuruluş olarak toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan bir kurumu bilimsel verilere dayanarak çalışmalarını yürütememesi bir eksiklik olmuştur. Dolayısıyla dünya çapında din hizmeti sunan, toplumun dini hayatına hizmet eden bir kurumu, toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan bir kurumu, toplumun içerisinde dini hayatla ilgili ne tür sorunlar yaşanıyor, ne tür doğru veya yanlış düşünceler var bunları bilmeden vaazları, hutbeleri, eğitim hizmetlerini tanzim etmesi mümkün değil. Bütün dünyada bunlar bilimsel çalışmalardır ve bu bilimsel çalışmalar asla insanları tasnif etmek için, bölmek için ve tespit etmek için yapılmaz. Bütün bu bilimsel araştırmalar bilimsel veriler oluşturarak, o bilimsel veriler doğrultusunda kendi hizmetlerini tanzim etmek için yapılır. Bunun kadar tabii bir şey yoktur diye düşünüyorum”  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.