Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Diyanet, AK Parti'yi ve cemaati uyarıyor!

Diyanet İşleri Başkanı, son zamanlardaki tartışmalara değindi ve uyardı!



Prof. Dr. Mehmet Görmez, dershanelerin kapatılmasına yönelik tartışmalarda kullanılan tarza dikkat çekerek, “KardeÅŸlik ahlakı ve kardeÅŸlik hukuku içinde kalarak, birbirini üzmeden, birbirini itham etmeden, doÄŸru bir dil ve üslup kullanarak bu tartışmaları, konuÅŸmaları yapmamız çok önem arz ediyor” uyarısında bulundu. Görmez ÅŸunları söyledi:

"Benim doÄŸrudan o konuya girmem doÄŸru deÄŸil. Ben sadece Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı olarak ve bu topraklarda yaÅŸayan bir kardeÅŸiniz olarak bir çaÄŸrıda bulunabilirim. Elbette bizim gelecek nesillerimizi, insan yetiÅŸtirme düzeneklerimizi, eÄŸitim müfredatlarımızı tartışmamız, konuÅŸmamız son derece önemlidir ve tabiidir. Ancak bunu yaparken herkesin kardeÅŸlik ahlakı ve kardeÅŸlik hukuku içinde kalarak birbirini üzmeden, birbirini itham etmeden, doÄŸru bir dil ve üslup kullanarak bu tartışmaları, konuÅŸmaları yapmamız çok önem arz ediyor. Çünkü Allah bizi kardeÅŸ olarak ilan etmiÅŸtir. Biz birbirimizin her gün yüzüne bakmak durumundayız. Birbirimize karşı bizi sonradan mahcup edecek her türlü dilden, her türlü üsluptan uzak durmaya davet edebilirim herkesi”

Görmez ÅŸöyle devam etti:

“DoÄŸrusu bugüne kadar Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın anayasal bir kuruluÅŸ olarak toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan bir kurumu bilimsel verilere dayanarak çalışmalarını yürütememesi bir eksiklik olmuÅŸtur. Dolayısıyla dünya çapında din hizmeti sunan, toplumun dini hayatına hizmet eden bir kurumu, toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan bir kurumu, toplumun içerisinde dini hayatla ilgili ne tür sorunlar yaÅŸanıyor, ne tür doÄŸru veya yanlış düÅŸünceler var bunları bilmeden vaazları, hutbeleri, eÄŸitim hizmetlerini tanzim etmesi mümkün deÄŸil. Bütün dünyada bunlar bilimsel çalışmalardır ve bu bilimsel çalışmalar asla insanları tasnif etmek için, bölmek için ve tespit etmek için yapılmaz. Bütün bu bilimsel araÅŸtırmalar bilimsel veriler oluÅŸturarak, o bilimsel veriler doÄŸrultusunda kendi hizmetlerini tanzim etmek için yapılır. Bunun kadar tabii bir ÅŸey yoktur diye düÅŸünüyorum”  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.