Sosyal Medya

Trabzon

Trabzon'da 'kadın' konuşuldu

TRABZON'DA 'KADIN' KONUŞULDU... Trabzon Belediyesi, üç gün süren etkinliğe ev sahipliği yaptı.



Trabzon Belediyesi, "25 Kasım Kadına Yönelik Åžiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde"üç gün süren önemli etkinliÄŸe ev sahipliÄŸi yaptı.

Trabzon Belediyesi'nde gerçekleÅŸtirilen toplantıya Trabzon Milletvekili Safiye SeymenoÄŸlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün eÅŸi Rukiye Öz, Trabzon Belediyesi Kadın-Erkek EÅŸitlik Komisyonu BaÅŸkanı Sezgin Yılmaz ve komisyon üyeleri, BM Kadın Dostu Kentler Koordinatörü Ege TekinbaÅŸ, Kent Konseyi Kadın Komisyonu BaÅŸkanı Prof. Dr. Hülya KalaycıoÄŸlu, Trabzon'da faaliyet gösteren Kadın STK temsilcileri ve Trabzon Belediyesi yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında Trabzon Belediyesi EÅŸitlik Komisyonu BaÅŸkanı Sezgin Yılmaz, Trabzon Belediyesi'nin Yerel EÅŸitlik Eylem Planı çerçevesinde gerçekleÅŸtirilen faaliyetler ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Sezgin Yılmaz'ın ardından söz alan Ege TekinbaÅŸ, 'Dünyadaki Kadın Dostu Kentlerin' uygulamalarını anlatan bir sunum yaptı.

Sunumun ardından Trabzon Milletvekili Safiye SeymenoÄŸlu hükümet olarak kadına yönelik ÅŸiddeti önlemek için yapılan düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.

Programın son bölümünde Trabzon'da faaliyet gösteren Kadın STK'ların Trabzon Belediyesi'nin YEEP (Yerel EÅŸitlik Eylem Planı) kapsamında alabileceÄŸi rolleri hakkında görüÅŸler tartışıldı.

Toplantının ikinci günüde, 'Gönül elçileri programı' kapsamında eÄŸitimini tamamlayamamış kadınların eÄŸitime devam etmelerine yönelik ev ziyaretleri yapıldı.

Programın son gününde 30 kiÅŸiden oluÅŸan kadın gurubuna belediye personellerinden sosyolog Ali Çelik tarafından aile içi iletiÅŸim, Valilik eÅŸitlik biriminden sosyolog Esengül Kibar tarafından toplumsal cinsiyet eÄŸitimi verildi. EÄŸitime katılanlara belgeleri Trabzon Belediye BaÅŸkanı Dr.Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu, Belediye Kadın-Erkek EÅŸitlik Komisyon BaÅŸkanı Sezgin Yılmaz, Belediye Meclis BaÅŸkanvekili ve Kadın-Erkek EÅŸitlik Komisyonu üyesi Nusret Onur tarafından katılımcılar belge verildi.

Sertifika töreninde konuÅŸan BaÅŸkan GümrükçüoÄŸlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Åžiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde belediye olarak üç gün süren önemli etkinlikler gerçekleÅŸtirdiklerini kaydederek, "Trabzon, kültürün, medeniyetin, insan sevgisi ve uygarlığın kenti. Yapılan toplantılarla ve paylaşılan bilgilerle bu kentte aile içi huzuru, insanların birbirine, saygısını ve sevgisinin daha da ön plana çıkarılması için çalışmalar yapıldı. Bu programa katılanlara ve bilgilerini bizlerle paylaÅŸan çok deÄŸerli eÄŸitimcilerimize teÅŸekkür ediyorum" ifadelerini kulandı.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.