Sosyal Medya

GÃœNCEL

MEB'in sınavına aksaklıklar damga vurdu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk merkezi ortak sınavında aksaklıklar yaşandı.



 Milli EÄŸitim Bakanlığınca, ortaokul 8. sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ilkinde aksaklıklar damgasını vurdu. Bugün yapılan sınavda çocuklara Türkçe dersinden paragraf, yazım kuralları ve fiilimsi konulardan sorular soruldu. Ancak bazı okullarda bu konuları iÅŸlemeyen öÄŸrenciler hayal kırıklığı yaÅŸadı, soruları çözemedi. Yarın sınava girecek öÄŸrenciler yine Fen Bilgisi dersinden iÅŸlemedikleri konulardan imtihan olacak. Sınavda aksaklıklar ders konularıyla sınırlı kalmadı. Engelli öÄŸrenciler için yer ayrılmazken, yaÄŸmur yağışı nedeniyle okul içine alınan velilerin koridorlardaki uÄŸultuları çocukların konsantresini bozdu.

OrtaöÄŸretime GeçiÅŸ Ortak Sınavları'na katılan Diyarbakırlı öÄŸrenciler, derste görmedikleri bazı konulardan çıkan sorulan soruları cevaplamak zorunda kaldı. BaÄŸlar ilçesindeki Ali KuÅŸçu Ortaokulu'nda sınava giren öÄŸrenciler, iÅŸlemedikleri konulardan sorular çıktığını söyledi. ÖÄŸrencilerden Recep Demir, okulda daha önce öÄŸretmenleri tarafından sınava tabi tutulduklarını belirterek, "Hocaların yaptığı sınavla bu sınav arasında daÄŸlar kadar fark var. Bu sınav çok zordu. Milli EÄŸitim Bakanlığı bu sınavı yapmamalıydı. Türkçe ve Matematik dersinden okulda iÅŸlemediÄŸimiz sorular çıktı. Genel anlamda sınav çok zordu." dedi.

Bazı okullarda ise engelli öÄŸrencilerin yer ayrılmadı. Tekerlekli sandalyeyle gelen bir öÄŸrenci diÄŸer öÄŸrencilerle ayrı ÅŸartlarda sınava girdi. Engelli öÄŸrencilerin ayrı sınıflarda ve 15 dakika daha süre tanınarak sınava girme hakkı bulunuyor. Ancak buna uyulmadı. Aynı okulda, yaÄŸmur nedeniyle bütün veliler okula alınınca okulda uÄŸultu sesleri çıktı. Sınıflardaki öÄŸrencilerin bu yüzden motive olmakta güçlük çekti.

ÖÄŸrencilerden Berfin Özkul ise Türkçe dersinden paragraf bilgisi çok düÅŸündürücü olduÄŸunu belirterek, "Hocalarımız okulda ders anlatmadığı için paragraf bilgisi düÅŸündürücüydü. Matematik ve Türkçe bölümünde çok zor sorular vardı." diye konuÅŸtu. Kadri Girinbaran da sınavın çok zor geçtiÄŸini belirterek, "Sınav çok zor geçti. Okulda görmediÄŸimiz konular vardı. Bu sınavın olmamasını rica ediyoruz." ifadelerini kaydetti.

ÇocuÄŸuyla okula gelen Diyarbakırlı bir kadın ise dershanelerin kapatılması giriÅŸimine tepki gösterip ÅŸunları söyledi: "Çocuklarımızı özel okullara gönderemiyoruz. Kızım derste çok baÅŸarılı özel okullara gönderemiyorum. Ayda 550 TL kira ödüyorum. Çocuklarımı nasıl özel okullara gidecek. Evde 4 öÄŸrenci 1 asker var nasıl geçineceÄŸiz. Gidiyorum okulu görüyorum eÅŸimle günlerce tartışıyoruz. Psikolojim bozuluyor. Benim çocuÄŸum siyasilerin çocukları gibi özel okullarda eÄŸitim görseydi ÅŸimdi daha da baÅŸarılı olurdu. Benim çocuÄŸum diÄŸerlerden ne farkı var. Hepimiz biriz. Niye dershaneleri kapatıyor? Özellikle GüneydoÄŸu için kapatıyor."  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.