Sosyal Medya

GÃœNCEL

Abdullah Gül: Yeni Anayasa'da fırsat kaçtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasa konusunda bir fırsatın kaçtığını söyledi.



CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, yeni anayasa konusunda bir fırsatın kaçtığını söyledi. Anayasa konusunda çok geç kalındığını belirten Gül, "Geçen Meclis de ÅŸimdiki Meclis de bir anayasa yapabilirdi. Toplumun büyük bir arzusu var. Temel konularda bütün siyasi partilerin çok ayrı düÅŸtüÄŸü kanaatinde deÄŸilim. Ama maalesef gerçekleÅŸemedi. Bunu 4- 5 ay öncede görmüÅŸtüm ve kanaatimi üzüntümü paylaÅŸmıştım. Artık hayırlısı diyeceÄŸiz inÅŸallah ileride bu fırsat olur." diye cevapladı.

    Gül, vatandaÅŸlara hitabının ardından valilikte basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bulancak'ta inÅŸa edilen taÅŸ caminin örnek olduÄŸunu her yerde betornarme binalar yapılırken sabır ısrar ve kararlılıkla böyle bir taÅŸ binayı yapmanın örnek alınması gerektiÄŸini belirten Gül, "Orada vatandaÅŸlarla beraber olduk. Gün boyu Giresun'da olacağız. Vali ve belediye baÅŸkanı ile üniversiteyi ziyaret edeceÄŸim. Bilgiler alacağım. Bu bölgenin en önemli projesi havaalanı. Ordu-Giresin havaalanı tamamlandığında Türkiye tanıtanprestij kitapları yapılırken Marmaray, boÄŸaz tünelleri ve Selimiye, Süleymaniye yer alıyorsa havaalanı da örnek nadir eserlerden biri deniz içine yapılan bir eser olarak yer alacak. Bunlar ÅŸehrin geleceÄŸini parlak kılmakta. Havaalanı tamamlandığında gözü burada olan ama fiziken baÅŸka yerde olan Giresunlular doÄŸdukları topraklara daha çok gelecek. Karadeniz çevre yolu ayrı bir canlılık kazandırdı." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

    Bir gazetecinin, "Yeni anayasa çıkmaza girdi. Gelinen noktada görüÅŸünüzü alabilir miyiz?" sorusuna Gül, "Bir fırsat kaçıyor. Çok gecikmiÅŸ oldu geçen Meclis'te de bir anayasa yapılabilirdi bu Meclis'te de. Toplumun büyük bir arzusu var. bütün siyasi partilerin de arzusu var. Temel konularda bütün siyasi partilerin çok ayrı düÅŸtüÄŸü kanaatinde deÄŸilim. Ama maalesef gerçekleÅŸemedi. Bunu 4- 5 ay öncede görmüÅŸtüm ve kanaatimi üzüntümü paylaÅŸmıştım. Artık hayırlısı diyeceÄŸiz inÅŸallah ileride bu fırsat olur. Anlayışlarımız deÄŸiÅŸirse zihinlerimizde deÄŸiÅŸiklikler olursa metinlerimiz farklı yazılı olsa da biz en azından zihinlerimizde ve anlayışlarımızda daha geniÅŸ vizyonla davranabiliriz daha demokratik davranabiliriz standartlarımızı fiilen yükseltebiliriz ümit ederim ki ileride gerçekleÅŸebilir." dedi.

    "TÜRKÄ°YE VE MISIR AKDENÄ°Z'DE 2 ELMANIN 2 YARISI GÄ°BÄ°DÄ°R"

    BaÅŸka bir gazetecinin, "Mısır darbe yönetimi bizim büyükelçimizin derhal ülkeyi terk etmesi konusunda bir çıkış yaptı bunu nasıl deÄŸerlendirirsiniz?" sorusuna Gül ÅŸu cevabı verdi: "Bu konuda fazla bir ÅŸey söylemek istemem. Orada olaÄŸanüstü bir dönem var. Mısır'ın bir an evvel demokrasiye kavuÅŸmasını temenni ederiz. Türkiye ve Mısır Akdeniz'in 2 yakasında bir elmanın 2 yarısı gibidir. Akdeniz'in güneyine bakınca Mısır gibi bir devlet kuzeyine bakıldığımı Türkiye gibi büyük bir devlet vardır. Tarih boyunca çok saÄŸlam iliÅŸkilerimiz olmuÅŸtur. Türk iÅŸadamlarının çok önemli faaliyetleri var. Mısır'da olup bitenlerden çok üzüldük ve bunu paylaÅŸtık. Ümit ediyorum ki ileride bütün bunlar tekrar rayına oturur."

    "Dershaneler konusunda özel teÅŸebbüs hürriyeti anlamında eleÅŸtirilere ne dersiniz?" sorusuna Gül, "Bu konu ile ilgili artık söyleyeceklerimi söyledim." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.