Sosyal Medya

Trabzon

Biz Trabzon'la Biriz

Başbakan Erdoğan Trabzon'da yapılan eserlerin açılışını gerçekleştirdi.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Trabzon'da Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış töreninde konuÅŸtu.

Trabonlulara seslenen BaÅŸbakan ErdoÄŸan 'aramızda bir ÅŸifre var' dedi ve ilginç bir hesap yaptı. ErdoÄŸan, "Trabzon ne zaman fethedildi. 14(61).Trabzon’un plakası kaç? 61. Bu kardeÅŸiniz kaçıncı hükümetin BaÅŸbakan'ı. 61. 26 Åžubat'ta bu kardeÅŸiniz inÅŸallah 60’ı tamamlıyor 61’e giriyor. Åžimdi sizden baÅŸka bir 61 bekliyoruz. 30 Mart’ta Trabzon’dan yüzde 61 bekliyoruz. 41 kere maÅŸallah. 61 kere maÅŸallah." dedi.

Dershene tartışmalarına da atıfta bulunan ErdoÄŸan, "900 bine yakın öÄŸretmenimiz görev yapıyor. Anneye, babaya, öÄŸretmene vefa boynumuzun borcudur. ÖÄŸretmen sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar deÄŸildir. Sadece test tekniÄŸini öÄŸretenler öÄŸretmen deÄŸildir. 13 yıl boyunca edep, adap öÄŸreten sabırla öÄŸrencisine öÄŸreten bu iÅŸin asli unsudurdur. Her öÄŸretmen deÄŸerlidir. Onların hakkını bir yere koyamayız." dedi.

FOTO?RAFLAR Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ...

Ä°ÅŸte ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından önemli satır baÅŸları;

"UEFA STANDARTLARINDA BÄ°R SPOR KOMPLEKSÄ° KAZANDIRACA?IZ"

Bugün Trabzon'da tarihi gün yaşıyoruz. Bugün 537 trilyon liralık eseri hizmeti açıyoruz. Trabzon'a verdiÄŸimiz sözü tutuyoruz. Trabzonsporumuza 40 bin kiÅŸilik stadyum ve spor tesisi inÅŸa edeceÄŸiz dedik bu sözümüzü de tutuyoruz. Yarın Akyazı stadı ve spor tesislerinin temelini atıyoruz. UEFA standartlarında bir spor kompleksi kazandırmış olacağız. Trabzon ve Trabzonspor'a yakışır hedefi 2 yıl içinde tamamlayıp teslim edeceÄŸiz.

"EL ÖPTÜRMEYÄ° SEVMEM AMA..."

Yarın 24 Kasım ÖÄŸretmenler Günü. ÖÄŸretmenler senede bir kez hatırlanacak olan varlıklarımız deÄŸildir. Elimi öpmeye gelenlere ÅŸunu söylerim el öptürmeyi sevmem torunlarım ve çocuklarım hariç. Sadece üç kiÅŸinin elini öpeceksiniz derim. Annenizin, babanızın, öÄŸretmeninizin. BaÅŸka kimsenin elini öpmeyin. Onlar eli öpülesidir.

900 bine yakın öÄŸretmenimiz görev yapıyor. Anneye, babaya, öÄŸretmene vefa boynumuzun borcudur. ÖÄŸretmen sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar deÄŸildir.

Sadece test tekniÄŸini öÄŸretenler öÄŸretmen deÄŸildir. 13 yıl boyunca edep, adap öÄŸreten sabırla öÄŸrencisine öÄŸreten bu iÅŸin asli unsudurdur. Her öÄŸretmen deÄŸerlidir. Onların hakkını bir yere koyamayız.

Biz nabza göre ÅŸerbet sunan her gittiÄŸi bölgede farklı konuÅŸanlardan olmadık. Ä°stanbul'da ne söylediysek Van'da da onu söyledik. Diyarbakır'da ne söylediysek Trabzonda da  onu söylüyoruz. Ä°zmir'de Türk bayrağını sallayıp Hakkari'de bayrağından utanan partilerden olmadık.

" TIPKI KUÅž TÜYÜ YATAKLARDA YATANLAR GÄ°BÄ°"

Biz burada bu ülkenin çoÄŸunluÄŸu ile hemfikiriz. Biz ırkçı parti deÄŸiliz. Biz milletimizin tamamını kucaklıyoruz. Biz Sivas'ın doÄŸusuna geçemeyenlerden deÄŸiliz. Biz tabela partisi deÄŸiliz. 11 yıl boyunca diÄŸer siyasi partilere seslendim. Sizde gidin oralarda demokrasi mücadelesi verin dedim. Ama ne MHP ne CHP gidemedi. Onlara siyaset yapmak rahat zeminde olacak. Tıpkı kuÅŸ tüyü yataklarda yatanlar gibi. Sadece bir kaç kez seçim kampanyalarında birkaç vilayete gidebildiler. Bizim kimseden korkumuz yok.

"BÄ°ZÄ°M MASAMIZDA FARKLI RENKLERDE BOYNAMIÅž TÜRK BAYRAKLARI YOK"

Bizim masamızın üzerinde farklı renklere boyanmış Türkiye haritalarımız yok. Biz hesap peÅŸinde deÄŸiliz. Biz hesaplaÅŸmanın deÄŸil helalleÅŸmenin peÅŸindeyiz.

Bizimle iyi olanla biz iyi oluruz bize dost olana biz dost oluruz. Zaman zaman ayrılık küslük olabilir ama bunlar tamir edilebilir. Kötüyken iyi olanla yeni süreçler baÅŸlatırız. Diplomasinin kuralı budur. Bizler çevre ülkelerde hepsiyle münasebetlerimizi iyi noktaya getirmiÅŸ durumdayız. Suriye'nin dışında münasebetlerimiz iyi durumda. Daha da iyi noktaya gidiyoruz. GideceÄŸiz çünkü biz 2023'ün Türkiye'sini farklı hazırlayacağız. Büyük devlet hataları ile deÄŸil gelecek vizyonu ile hareket edendir. Sanatçısından korkan devlet büyük devlet olamaz. Mazluma sahip çıkmayan, kendi vatandaşından korkan büyük devlet olamaz. Aman ÅŸu reformu yapmayan, ÅŸunu söylemeyin parçalanırız dağılırız diyorlar. Korkaklar ileri gidemizler, korkaklar ülkelerini büyütemezler. Biz korkanlardan olmadık. Bize seviyesizce iftiralar atan muhalefet Ankara'nın dışına çıkamadı. Biz MoÄŸalistan'a gittik. Kendine milliyetçi diyenlere sorun haberi yoktur. Yeni abideler bulduk onların üzerinde çalışıyoruz.

Yıllarca baÅŸörtüsünü yasakladırlar. Türkiye bölündü mü? Kamuda, Meclis'te baÅŸörtülüler var. Ne oldu. Türkiye bölündü mü, parçalandı mı? Bu milleti korkuttular. Ne kızlarımızı psikolojik olarak yıprattılar. Türkiye bölünmedi. Türkiye büyüdü. BaÅŸörtülüsüyle başı açığıyla el ele, omuz omuza verdi. Biz türkülerden, kültürlerden, kıyafetlerden, kelimelerden, kavramlardan korkacak kadar küçük devlet, millet deÄŸiliz.

"UZAYA MEKÄ°K GÖNDERDÄ°LER DE BAÅžÖRTÜSÜ UCUNA MI TAKILDI"

BaÅŸörtüsüne gericilik dediler. Bunlar uzaya mekik gönderdiler de baÅŸörtüsünün ucuna mı takıldı? Hızlı tren yaptırlarda baÅŸörtüsü treni raydan mı çıkardı. Marmaray'ı yaptılar da baÅŸörtüsü tüneli mi tıkadı. Hak er veya geç hakim oldu.

Åžarkılar, türküler bir milletin zenginliÄŸidir. Uzaya kendi uydularımızı gönderiyoruz hamd olsun baÅŸörtü kuyruÄŸuna takılmadı, 4+4+4 o da takılmadı. Åžimdi isteyen anne baba evladına seçmeli olarak Kuran dersi aldırıyor mu? Trabzon'da gençlere rica ediyorum. Gidin ilk Meclis zabıtlarını okuyun. Gidin ilk TBMM'nin Meclis yapısını inceleyin. Oradaki vizyona, ruha, öze, oradaki kardeÅŸliÄŸe bakın. Gidin Trabzon'lu Ali Åžükrü Bey'in hayatını okuyun. Bu millete dayatılan kelimelerin, yaÅŸam tarzlarının ne kadar yapay, anlamsız, suni olduÄŸunu göreceksiniz. Aslında ilk Meclis kardeÅŸ bir Meclis. Bir ve beraber oldular. Biz birbirimizi ırkımızdan dolayı sevmiyoruz.

"TEK BÄ°R MESELEMÄ°Z VAR"

Türkiye'nin aleyhine hiçbir ÅŸeyin içinde AK Parti iktidarını göremezsiniz. Åžehitlerimizi incitecek hiçbir adımı atmayız, attırmayız. Trabzon'un anneleri çıktı bağırdılar. Neler çektiklerini biliyoruz. Nasıl acılar yaÅŸadıklarını biliyoruz. Rabbim hiçbir aileyi evlat acısıyla imtihan etmesin.

Biz birinden alıp diÄŸerine vermeyiz. Kimsenin başını öne eÄŸmeyiz. Tek bir meslemiz var. Türkiye normalleÅŸsin. Bu Cumhuriyet, bu bayrak, bu devlet hepimizin. Biriz, beraberiz, kardeÅŸiz, birlikte Türkiye'yiz. Lafla modern ülke olunmuyor. Dedikodulara kulak asmayın.  Hep ölmeyecek miyiz? GideceÄŸiz kara toprak deÄŸil mi? Gelip gömecekler oraya. Hoca efendi musalla taşında baÅŸbakan, cumhurbaÅŸkanı niyetine demiyor. Er kiÅŸi, hatun kiÅŸi niyetinde diyor. Öyleyse bu kavga niye?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.