Sosyal Medya

Nejat Uygur'u kaybettik

Tiyatro'nun efsane ismi Nejat Uygur, solunum yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.



Tiyatro'nun efsane ismi Nejat Uygur, solunum yetmezliÄŸi sebebiyle tedavi gördüÄŸü hastanede hayatını kaybetti.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, rahatsızlığı sebebiyle Medistate Kavacık Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Tedavi gördüÄŸü hastaneden gelen bilgi doÄŸrultusunda Nejat Uygur’un hayatını kaybettiÄŸi öÄŸrenildi.

Nejat Uygur uzun süredir hastanede tedavi görüyordu.

NEJAT UYGUR KÄ°MDÄ°R?

ÖÄŸretmen bir annenin ve subay bir babanın üç çocuÄŸundan ortancası olan Nejat Uygur, Kilisli sanatçı Ä°smail Dümbüllü tarafından keÅŸfedilip meÅŸhur edilmiÅŸti. EÄŸitimini Anadolu'nun çeÅŸitli bölgelerinde tamamladı. Ä°lkokulu Siirt, Ezine ve Ä°ntepe'de okumuÅŸ ve bu dönemde tiyatroya müsamerelerle baÅŸladı. Sarıyer, Çanakkale ve Manisa'da ortaokulu tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nin Heykel bölümüne giren Nejat Uygur mezun olamadı.

1943 yılında Sarıyer Halkevi'nde başladığı boksla beraber spora karşı ilgisi artmıştır. Atletizm ve su topu dışında iyi de bir at binicisiydi. 1950 yılında Necla Uygur ile hayatını birleştirdi.

13 yıl süren Anadolu turneleri sürecinde sırasıyla Ahmet, ikiz kardeÅŸ olan Süheyl ile Süha, Kemal, Behzat adlı beÅŸ erkek çocukları dünyaya geldi. Süheyl ve Behzat babalarının deyimiyle "armut aÄŸacının dibine düÅŸmüÅŸ" ve tiyatrocu oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.