Sosyal Medya

GÃœNCEL

AK Parti genel af çıkarmayı mı düşünüyor?

Erdoğan'ın dünkü açıklamaları 'genel af çıkacak' şeklinde yorumlandı.



BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan, Diyarbakır’da önemli açıklamalarda bulundu. KardeÅŸlik  ve yeni Türkiye mesajlarıveren ErdoÄŸan, “DaÄŸdakilerin indiÄŸini, cezaevlerinin boÅŸaldığını, birlikte yeni Türkiye olduÄŸunu göreceÄŸiz. Hiç endiÅŸeniz olmasın.” dedi. Barış ve dostluktan yana olduÄŸu için Mesud Barzani’nin tarih yazdığını söyledi. BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan’ın Diyarbakır ziyaretine kardeÅŸlik görüntüleri damga vurdu. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi BaÅŸkanı Mesud Barzani, Kürt sanatçı Åživan Perwer ve Ä°brahim Tatlıses’le birlikte halkın karşısına çıkan ErdoÄŸan, Türk-Kürt kardeÅŸliÄŸinin altını çizdi. “DaÄŸdakilerin indiÄŸini, cezaevlerinin boÅŸaldığını, birlikte yeni Türkiye olduÄŸunu göreceÄŸiz.” dedi. UyuÅŸturucu satamadığı, gençlerin kanını içemediÄŸi için süreçten rahatsız olanların bulunduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, barış ve dostluktan yana olan Barzani’nin tarih yazdığını söyledi.  

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Diyarbakır’a hareket etmek için 09.40 civarında EsenboÄŸa Havalimanı’na geldi. Kendisini, Bülent Arınç, Bekir BozdaÄŸ, Fatma Åžahin ile diÄŸer yetkililer karşıladı. BaÅŸbakan’la Arınç’ın uçakta yaklaşık bir saat kadar sohbet ettiÄŸi öÄŸrenildi. Ä°ddiaya göre ikili, aralarındaki gerginliÄŸe iliÅŸkin deÄŸil gündemdeki konularla ilgili konuÅŸtu. Heyeti taşıyan uçak, 11.20 sularında Diyarbakır’a indi. BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Osman Baydemir BaÅŸbakan’ı karşılamak için   havaalınandaydı.  ErdoÄŸan, temaslarına belediye ziyareti ile baÅŸladı. Ziyaret çok sıcak bir ortamda gerçekleÅŸti. BaÅŸbakan daha sonra valiliÄŸe geçti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi BaÅŸkanı Mesud Barzani, sanatçılar Ä°brahim Tatlıses ve Åživan Perwer’le valilikte görüÅŸtü. Ardından tören alanına geçildi. Mesud Barzani, Åživan Perwer ve Ä°brahim Tatlıses’le birlikte halkın karşısına çıkan ErdoÄŸan, Türk-Kürt kardeÅŸliÄŸinin altını çizdi. Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani’den bahsetti. Ä°lk kez ‘Kürdistan’ ifadesini kullandı. “Ankara’da, Ä°stanbul’da ağırladığımız Barzani’yi, bugün de Diyarbakır’da ağırlıyoruz. Tıpkı, babanız, amcanız gibi kardeÅŸlerinizin toprağı, onların ülkesi Türkiye Cumhuriyeti’ne hoÅŸgeldiniz. Sizi, sizin ÅŸahsınızda Kuzey Irak Kürdistan bölgesindeki deÄŸerli kardeÅŸlerimizi selamlıyorum.” diyerek baÅŸladığı konuÅŸmasında özetle ÅŸunları söyledi: 

Faili meçhullerin acısını bilirim: “Bir anne çocuÄŸuyla kendi dilinde, annesiyle konuÅŸmuyorsa bundan daha acı ne olabilir mi? Faili meçhullerin acısını bilirim. Birlikte yaÅŸadık. Rengi farklı olabilir ama aynı zulmü, aynı ötelenmeyi hep bu toplumda birlikte yaÅŸadık. Ret ve asimilasyon politikalarına biz son verdik. Yeni Türkiye’yi inÅŸa ediyoruz.” 

Tek parti zihniyetine izin vermeyin: “Kürt kardeÅŸim, Türk kardeÅŸim, Zaza kardeÅŸim bu cumhuriyet senin cumhuriyetin. Bu bayrak senin bayrağındır. Sen bu ülkenin özbeöz vatandaşısın. Bu devletin sahibisin. Artık hiç kimse kimseyi hor göremez. Yeni Türkiye’de ayrımcılık olmayacak. Tek parti zihniyetinin, dayatmalarının inkar ve reddin oluÅŸmasına izin vermeyeceÄŸiz. Bölgede yeni bir tek parti zihniyetinin oluÅŸmasına izin vermeyeceÄŸiz.” 

Sabotajlara karşı tek yürek olun: “UyuÅŸturucu satamadığı için, gençlerin kanını içemediÄŸi için rahatsız olanlar var. Kepenkler kapanmadığı için rahatsız olanlar var. Yolların, hastanelerin yapılmasından rahatsız olanlar var. Dün Nusaybin’de kardeÅŸliÄŸe kurÅŸun sıktılar. EÄŸer siz bu sürece sahip çıkarsanız inanın bu süreç büyüyecektir. Hiç endiÅŸeniz olmasın. Her zaman barış ve dostluktan yana olmak önemlidir. Ä°ÅŸte onun için Mesud kardeÅŸim tarih yazdı. Åžiddet, kan ve gözyaşından baÅŸka bir ÅŸey getirmedi ve getirmez. Diyarbakır’ın tehdit ve sabotaja karşı tek yürek olmasını istiyorum. Çocukların kanı üzerinden hesap yapanlara halkın ‘yeter artık’ demesi gerekiyor. Artık kimse yoksul Kürt çocuklarının kanı üzerinden siyaset yapmasın. Allah’ın izniyle gelecek çok daha farklı olacak. DaÄŸdakilerin indiÄŸini, cezaevlerinin boÅŸaldığını, birlikte yeni Türkiye olduÄŸunu göreceÄŸiz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.