Sosyal Medya

Rize

Başbakan Erdoğan torunu için fidan dikti!

Başbakan Tayyip Erdoğan, oğlu için toprağa fiden dikti.



BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığı'nın '5 milyon üniversite öÄŸrencisi için 5 milyon fidan' projesininstartını verdi. ErdoÄŸan kendisi ve torunu Ali için de fidan dikti. BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan, Gazi Üniversitesi Gölbaşı YerleÅŸkesi'nde '5 Milyon Üniversite ÖÄŸrencisi Ä°çin 5 Milyon Fidan Dikimi' törenine katıldı. Åžimdiye kadar Belçika büyüklüÄŸünde alanı aÄŸaçlandırdıklarını belirten ErdoÄŸan, özetle ÅŸunları söyledi: 

Kampüslerimizi yeÅŸille buluÅŸturuyor, gençlerimizin zihinlerini, ufkunu açacak ortamlar oluÅŸturuyoruz. GençliÄŸe yapılan her yatırım geleceÄŸimize yapılmıştır. Unutmayın ilim Müslüman'ın yitiÄŸidir nerede bulursa alır. 

EN ÅžANSLI NESÄ°L 

Biz gençliÄŸimizi imkansızlıklar içinde yaÅŸadık. Åžu andaki gençler yaklaşık 100 yıldır gençlerin yaÅŸadığı o ağır sorunlara maruz kalmıyorlar. Gençlerimiz bundan önce hiçbir genç neslin görmediÄŸi haklara kavuÅŸuyorlar. Yaklaşık yüz yıldır ilk kez gençlerimiz, hiçbir genç neslin görmediÄŸi haklara ve standardlara kavuÅŸuyorlar. Yüzyıllık tarihi süreç içinde en talihli genç nesil, iÅŸte bugünün genç neslidir. 

Åžu anda yeni bir Türkiye inÅŸa ediyoruz. Kendi gemimizi, tankımızı, uydularımızı artık kendimiz üretiyoruz. Ä°ÅŸte Marmaray, 3. köprü, bölünmüÅŸ yollar. Büyürken özümüze yabancılaÅŸmıyoruz. Peygamberimizin ÅŸu sözüyle noktalamak istiyorum; 'Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin.' Ä°ÅŸte biz bu emrin takipçisi olacağız. 

TORUN OLUR DA KUCA?A ALINMAZ MI 

Tören öncesi Gölbaşı AK Parti Ä°lçe TeÅŸkilatı'nı ziyaret eden ErdoÄŸan, gazetecilerin, önceki gün akÅŸam saatlerinde doÄŸan torunu Ali Tahir'i kucağına alıp almadığını sorması üzerine, 'Öyle bir soru soruyorsunuz ki 'kucağınıza aldınız mı' Torun olur da kucaÄŸa alınmaz mı? Tabii evlat ayrı bir zevktir, tadı ayrıdır. Ama torun hakikaten o daha bir ayrıdır. Daha bir güzeldir' dedi. ErdoÄŸan, çiftlere 3 çocuk tavsiyesi yaptığını da hatırlatarak, 'Ali Tahir'imiz de ÅŸu anda bizim inÅŸallah dördüncü torunumuz oldu. Allah'ın bu lütfu bize. SaÄŸlıklı bir ÅŸekilde hamd olsun doÄŸum gerçekleÅŸti. Allah bu mutluluÄŸu bütün vatandaÅŸlarıma tattırsın' dedi. 

Törende iki fidan diken ErdoÄŸan, fidanlardan birine kendi ismini, diÄŸerine de yeni torunu Ali Tahir'in ismini astı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.