Sosyal Medya

GÃœNCEL

CHP: Dershane kapatmak sorunu çözmez

Kılıçdaroğlu: MEB'i düzeltmeden dershaneleri kapatmakla eğitim sorunu çözülmez!



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yasa taslağı tartışmalarıyla ilgili, mevcut sistemin dershaneleri zorunlukıldığını vurgulayarak, "Okullarda iyi eÄŸitim verilmiyor. Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın hali meydanda. Siz Milli EÄŸitim Bakanlığı'nı düzeltmeden, eÄŸitim sistemini düzeltmeden, sonuç olarak ortaya çıkan dershaneleri 'ben kapattım' demekle eÄŸitimin sorunlarını mı çözeceksiniz? Birbirimizi kandırmayalım." dedi.

Düzce'nin Akçakoca ilkçesinde belediye tarafından yaptırılan terminal binasının açılışını yapan CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, Sky Tower Otel'de gazetecilerin gündemeiliÅŸkin sorularını cevaplandırdı.
Dershanelerin kapatılması istenmesiyle ilgili görüÅŸleri sorulan KılıçdaroÄŸlu, dershanelerin kendisinin bir sorun deÄŸil bir sonuç olduÄŸunu ifade etti. Üniversite sınavlarına milyonlarca gencin girdiÄŸini hatırlatan KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları kaydetti; "Bu eÄŸitim sistemi dershaneleri zorunlu olarak ortaya çıkarıyor. Her anne ve baba ÅŸu veya bu ÅŸekilde dershaneye gönderiyor. Ayrıca bugün dershanelerde binlerce kiÅŸi çalışıyor. ÖÄŸretmen ya da öÄŸretmen olmayan. Bütün bunları görmeden, saÄŸlıklı gözlemlemeden 'ben dershaneleri kapatacağım' demek doÄŸru deÄŸildir. Ne olacak orada çalışan öÄŸretmenler? Artı ne olacak öÄŸrencilerin hali? Anneler, babalar gönüllü olarak mı çocuklarını gönderiyorlar? Hayır. Sistem zorunlu kılıyor çocuklarını dershaneye göndermeye. Ä°yi eÄŸitim verilmiyor. Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın hali meydanda. Siz Milli EÄŸitim Bakanlığı'nı düzeltmeden, eÄŸitim sistemini düzeltmeden, sonuç olarak ortaya çıkan dershaneleri 'ben kapattım' demekle eÄŸitimin sorunlarını mı çözeceksiniz? Birbirimizi kandırmayalım."


Rahmetli Özal'ın dershanelerin kapatılması ya da kapanması için özel okula dönüÅŸtüÄŸünde 5 yıllık vergi muhafiyeti getirdiÄŸini anlatan KılıçdaroÄŸlu; "O dönemde pek çok dershane kapanmıştı. Özel okula dönüÅŸmüÅŸtü. Ama daha sonra baktılar ki öÄŸrenci sayısı fazla, talep fazla ve dershaneler yeniden açıldı. Dershaneyi yasakçı bir anlayışla ben kapattım, kapatıyorum, öÄŸrenciler gitmeyecek. Peki ne olacak? Dershaneler merdiven altına itilecek. Bugün vergi veren, kiÅŸi istihdam eden, sosyal güvenlik pirimine katkıda bulunan pek çok dershane merdiven altına inmiÅŸ olacak. Bu da doÄŸru deÄŸil" diye konuÅŸtu.

Yasakçı bir anlayıştan kurtulunması gerektiÄŸini belirten KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları dedi; "Dershanelerle ilgili bir sorun varsa, eÄŸitimi sistemiyle ilgili sorun varsa ilgili kiÅŸiler, kurumlar çaÄŸrılır, davet edilir Milli EÄŸitim Bakanlığı'na. Sorunlar oturulur uygarca tartışılır. Dershaneler eÄŸer kapatılacaksa veya yok edilecekse beraber akılla, mantıkla kapatılır veya bir önlem alınır. Ama bugünkü koÅŸullarda dershanelerin kapatılması pek akıllı politika deÄŸil."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.