Sosyal Medya

GÃœNCEL

Şivan Perver: Şimdi dostluk ve barış devri

Şivan Perwer, 'Şimdi yeni bir devir dostluk barış ve demokrasi devridir' dedi.



sonra Türkiye'ye gelerek BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Diyarbakır'daki açılış töreninde Ä°brahim Tatlıses ile birlikte sahneye çıkan Kürt sanatçı Åživan Perwer, "Åžimdi yeni bir devir dostluk barış ve demokrasi devridir." dedi. Hem Türkçe hem Kürtçe konuÅŸan sanatçı, "Demokrasiye ihtiyacı var bu ülkenin. Dünyaya düÅŸen her insanın özgürce yaÅŸama hakkı vardır. Kim olursa olsun. Hangi dilde hangi kültürde olursa olsun." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Ä°ki sanatçının konuÅŸması sırasında baÅŸta Emine ErdoÄŸan olmak üzere protokolde gözyaşı dökenler oldu.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker konuÅŸtuÄŸu sırada alana gelen Åživan Perwer, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın yanına oturdu. Perver, ardından Ä°brahim Tatlıses ile birlikte sahneye çıktı.

Burada Tatlıses ve Perwer, birlikte hem Kürtçe hem Türkçe konuÅŸtu. Perwer, "Bu çok güzel bir gündür. Gerçekten tarihe gidecek dostluk kardeÅŸlik sevdanın gideceÄŸi bir gün. Tarihi bir gün. Benim için de tarihi bir gün, 38 yıldan sonra. Ben buradan ayrıldığımda bir gençtim. Åžimdi bir yaÅŸlı adam olarak geri döndüm. Sayın ErdoÄŸan, büyük bir mayayı temiz süte kattı. Bugün dostluÄŸun kardeÅŸliÄŸin gününü kutluyoruz. Bu sayede var olsunlar, saÄŸ olsunlar, ellerine saÄŸlık." dedi.

Bunun için emek veren, bunun için yüreÄŸi çarpan aklı çalışan herkese teÅŸekkür ettiklerini belirten Åživan Perwer, "Umarım bütün Türkiye bunu düÅŸünecektir. Artık farklılıklar yasak edilmeyecek. Kimileri hapishanelerde çürüdü, iÅŸkence gördü, kimileri bizim gibi kaçtı. Yıllar sonra yavaÅŸ yavaÅŸ dönüyorlar bugün sayesinde." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Protokolde bulunan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi BaÅŸkanı Mesud Barzani'nin de bu konuda çok olumlu düÅŸünceleriyle yaklaÅŸtığını belirten Perwer, "Bu deÄŸerli insanları güzel Diyarbakır'ımızda görmek herkes tarafından sevindirici bir ÅŸey. Bu topraklar ne milletler gördü. Åžimdi yeni bir devir dostluk barış ve demokrasi devridir. Demokrasiye ihtiyacı var bu ülkenin. Dünyaya düÅŸen her insanın özgürce yaÅŸama hakkı vardır. Kim olursa olsun. Hangi dilde hangi kültürde olursa olsun. Sayın BaÅŸbakan 3 yıl önce Almanya'da dedi ki: Asimilasyon bir insanlık suçudur. Bundan sonra bu ülkede asimilasyon olmayacak. KardeÅŸçe, dostça, birlikte yaÅŸayacak demiÅŸti." ifadelerini kullandı.

Ä°BRAHÄ°M TATLISES: BÄ°R ERKEK ÇOCU?UM OLURSA ADINI BARIÅž KOYACA?IM

Ä°brahim Tatlıses ise "Barış için kim elini taşın altına koyarsa o benim başımın üstündedir. Biz Åžiwan kardeÅŸimle buraya ÅŸan ÅŸöhret için gelmedik. Åžöhrete de ÅŸana da doyduk. Bizim tek derdimiz barıştır." dedi. Tatlıses, bir erkek çocuÄŸu olursa adını 'Barış' koyacağını kaydetti.

Sanatçıların gerek alana geliÅŸi gerek sahneye çıkışları arasında hem protokol hem de alanda bulunan vatandaÅŸlar büyük ilgi gösterdi. Ä°ki sanatçı sahnede konuÅŸurken de baÅŸta Emine ErdoÄŸan olmak üzere bazı kiÅŸilerin gözlerinin dolduÄŸu görüldü.

Ä°ki sanatçının ardından da kürsüye ErdoÄŸan çıktı. ErdoÄŸan, iki sanatçının ellerinden tutup havaya kaldırarak alandaki vatandaÅŸları selamladı.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.