Sosyal Medya

Rize Hava Alanının İsmi Bellidir Tartışmaya Gerek Yok

Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu Başkanı Metin Topçu, Rize havaalanının isminin belli olduğunu ifade ederek bunu tartışmanın gereği olmadığını söyledi.



Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu BaÅŸkanı Metin Topçu, MÜSÄ°AD Rize Åžube BaÅŸkanı Mahmut Dabak’ın Ovit Tüneli ve Rize Hava Alanı için önerdiÄŸi isimler konusunda açıklamada bulundu.

Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu BaÅŸkanı Metin Topçu ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Emin Toprak ile Mahmut Hantal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) BaÅŸkanı Åžaban Aziz KaramehmetoÄŸlu’na ziyarette bulunarak hava alanı konusunda gelinen son noktayı deÄŸerlendirdi.

Rize’ye bir hava limanı kazandırma konusunda aralıksız çalışmalarına devam Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu Yönetimi, RTSO BaÅŸkanı Åžaban Aziz KaramehmetoÄŸlu’na gerçekleÅŸtirdikleri ziyarette havaalanı konusunda bundan sonra izlenecek yol hakkında fikir alışveriÅŸinde bulundu.

hava-limani-icin-rtso-baskanini-ziyaret-ettiler-1.jpg

Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu BaÅŸkanı Metin Topçu, gün içinde MÜSÄ°AD Rize Åžube BaÅŸkanı Mahmut Dabak’ın Ovit Tüneli ve Rize Hava Alanı için yapmış olduÄŸu isim önerilerinde Ovit Tüneli isminin Ekrem Orhon olması gerektiÄŸi önerisine katılırken Rize Hava Alanı isminin ise halkımız tarafından Recep Tayyip ErdoÄŸan Hava Alanı olarak yüreklere yazıldığını ifade ederek, “Ovit Tünellerine Ekrem Orhon’un isminin verilmesi kadirÅŸinaslık örneÄŸi olur, güzel olur. Canını Rize Erzurum yolu sevdasına veren Ekrem Orhon bu ÅŸekilde hatıralara kazınmalıdır. Hava alanı konusunda söz hakkı almadan göz hakkı alamazsın. Yapılacak Hava Limanın ismini halkımız yüreÄŸine yazmıştır. O isim “Recep Tayyip ErdoÄŸan Hava Limanıdır. Ä°leri gitmenin manası yok. Demokrasilerde fikir beyan etmek ayıp deÄŸildir, suç hiç deÄŸildir. Ama adab-ı muaÅŸeret kuralları var yani.” diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.