Sosyal Medya

GÃœNCEL

Abdullah Gül'den flaş dershane açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'den dershanelerle ilgili açıklama geldi.



CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili tartışları deÄŸerlendirdi. Gül, "Öncelikle dershanelerin sebepleri yok edilmeli." dedi. Erzincan'da gazetecilerin gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtlayan CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak ÅŸunları söyledi: "Uzun vadeli bir program var. Okullar varken, bunlara paralel böyle bir kurumların olması aslında hoÅŸ deÄŸil. Bunun sebeplerini aslında önce yok etmek gerekir, bir ihtiyacı ortadan kaldıracak. Bunlar nihayette arz-talep meselesi. Bunu eminim ki eÄŸitimciler de dahil herkes konuÅŸacaktır. DoÄŸası gereÄŸi herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor bildiÄŸim kadarıyla."

Erzincanlıların büyük sevgi gösterileri ile karşılanan CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, "Okullarıyla, saÄŸlıklarıyla, ulaşım imkanlarıyla iÅŸ güç açısından dinamik Türkiye'nin geleceÄŸi çok daha parlak, çok daha iyi olacaktır. Ama bu hepimizin el birliÄŸi içerisinde omuz omuza sevgi içerisinde, birbirimize saygı içerisinde olmasıyla olacaktır. Hepimizin büyük bir bilinç, büyük bir ÅŸuur içerisinde birbirimize sevgi, saygı ve kucaklaÅŸmamızın çok daha güçlü bir ÅŸekilde gerçekleÅŸmesini umut ediyorum." dedi.

CumhurbaÅŸkanı Gül, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Erzincan'a geldi. CumhurbaÅŸkanlığına ait uçak ile beraberinde eÅŸi Hayrunnisa Gül ve UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım ile Erzincan'a gelen CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'e, Erzincanlılar sevgi gösterilerinde bulundu.

CumhurbaÅŸkanı olduktan sonra gezdiÄŸi 72'nci il olan Erzincan'da, Atlı Cirit Takımı ve Mehteran ekibi gösterileri ile karşılanan CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, halkı selamlayarak Erzincan ValiliÄŸi'ne geldi. 17 yıl sonra memleketlerinde cumhurbaÅŸkanı konuk eden Erzincanlılar, gül uzatarak sevgi gösterilerinde bulundu. Halk ile bütünleÅŸen CumhurbaÅŸkanı Gül, valilik önünde halka hitaben bir konuÅŸma yaptı.

Erzincan'da olmaktan büyük bir mutluluk duyduÄŸunu, cumhurbaÅŸkanı olmadan önce Erzincan'a geldiÄŸini hatırlatarak konuÅŸmasına baÅŸlayan Gül, kendisine gösterilen sevgiden dolayı tüm Erzincanlılara teÅŸekkür etti. CumhurbaÅŸkanı Gül, ÅŸunları söyledi: "Erzincan'da olmanın mutluluÄŸunu yaşıyorum. Daha önce çeÅŸitli vesilelerle geldim ama cumhurbaÅŸkanlığından sonra ilk defa aranızdayım. Hepinizi sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Bu ÅŸehir hoÅŸgörünün, saygının, birbirine sevginin sembolü haline gelmiÅŸ bir ÅŸehirdir. Bundan dolayı da bütün Erzincanlı vatandaÅŸlarımı tebrik ediyorum. Hepsine ÅŸükranlarımı sunuyorum. GördüÄŸünüz gibi memleketimizin her yerinde olduÄŸu gibi Erzincan'da da çok güzel hizmetler yapılıyor. Az önce indiÄŸimiz havaalanı Türkiye'nin en güzel havaalanlarından birisi oldu. BaÅŸka hizmetler de burada, hepsi sizin için. Devletin varlığı sizin için. Kamu görevlileri hep sizlere hizmet için vardır. Sizler her türlü hizmete layık olan, her türlü hizmeti hak eden çok saygıdeÄŸer vatandaÅŸlarsınız. Sabır ve gayretinize baÄŸlı memleketini seven, yeri geldiÄŸinde her türlü fedakarlığı yapan insanlarsınız. Bugün gün boyu sizlerle beraber olacağım. Bütün Erzincan'da olup bitenleri, buradaki geliÅŸmeleri yakından göreceÄŸim. Memleketinizde daha huzurlu bir ÅŸekilde, daha güvenli bir ÅŸekilde Erzincan'da daha güzel bir ÅŸekilde, güçlü bir ÅŸekilde gelecek nesillere taşınacak ve çocuklarımıza çok daha güzel inÅŸallah memleket, ülke, ÅŸehirler vereceÄŸiz. Onlara en güzel imkanları hazırlayacağız. Okullarıyla, saÄŸlıklarıyla, ulaşım imkanlarıyla iÅŸ güç açısından dinamik Türkiye'nin geleceÄŸi çok daha parlak, çok daha iyi olacaktır. Ama bu hepimizin el birliÄŸi içerisinde omuz omuza sevgi içerisinde, birbirimize saygı içerisinde olmasıyla olacaktır. Bundan benim ÅŸüphem yoktur. Bu ÅŸehir, bunun en güzel sembollerinden bir tanesidir. Muharrem ayının içerisindeyiz. Bugünler hepimiz için çok anlamlı günlerdir. Bu vesileyle bütün vatandaÅŸlarımızın Muharrem ayını da tebrik ediyorum. Hepimizin büyük bir bilinç, büyük bir ÅŸuur içerisinde birbirimize sevgi, saygı ve kucaklaÅŸmamızın çok daha güçlü bir ÅŸekilde gerçekleÅŸmesini umut ediyorum." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, daha sonra Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir'in makamına geçti. CumhurbaÅŸkanı Gül, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı, daha sonra Cuma namazını kılmak üzere Terzibaba Camii'ne geçti.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.