Sosyal Medya

POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu: Zalime karşı direneceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu, zalimin ve zulmün karşısında duracaklarını açıkladı.



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları

Kendi iktidarını hak bilip muhalifleri dışarı itmek dinin saltanata dönüşmesidir. Kerbela faciası iktidar hırsının nelere sebep olacağının en acı örneğidir.

Dünyanın neresinde olursa olsun her zulmün karşısındayız. Yeni Kerbelalar görmek istemeyn herkes öncelikle içindeki Yezid'i yok etmelidir. Benim zalimim iyidir anlayışı Müslümanlıkta yoktur. Hiçbir ayrım yapmamalıyız. Kİmseyi ne inancından ne de etnik kökeninden dolayı kınamamalıyız. Allahımız bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, ehli beytimiz birdir.

Saltanat hırsıyla gözünü kan bürümüş hiçbir zalim adı barış olan dinimizin engin anlayışını bozamaz. Camiler de bizim, cemevleri de bizim. Ramazan da bizim, muharrem de bizim. Biz 76 milyon hepimiz biriz. Bu kardeşlikte hiç kimse bir gedik açamaz, açamamıştır da.

Kerbela insanlıktan nasibi olan herkesin matemdir. Bu facia insanlık duyguları canlı olan herkesin içini acıtır. Bugün 72 milletin ortak acısıdr. 2 milyarı bulan insanların ortak matemdir. Caferi kardeşlerimizin matemi herkesin matemidir. Hz. Hüseyin sevgisinde ayrışma ötekileştirme değil kucaklaşma ve dayanışma vardır.

Kerbela'da Hz. Hüseyin ve ehli beytin duruşu tüm insanlığa insan olmanın yolunu açıkça söylüyor. Zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demekle başlar insan olmak. Zulme ve zalime karşı direneceğiz. En güzel örneğini Hz Hüseyin vermiştir. Onun manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.

KILIÇDARO?LU'NDAN SONRA ÇİÇEK KÜRSÜYE GELDİ

Aşura Matem törenlerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ardından TBMM Başkanı Cemil Çİçek de bir konuşma yaptı.

İşte Çiçek'in konuşmasından satırbaşları

Muharrem ayında sizlerle birlikte olmaktan çok memnunum. Burada Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye Sakarya'ya kadar tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Muharrem ayı rahmet dolu bir aydır. Sevgili Peygamberimiz bu ayda Mekke'den Medine'ye hicret etmiştir. Pek çok ilk bu ayda gerçekleşmiştir. Hz. Adem'in tövbesi kabul olmuş, Hz. Nuh bu ayda tufandan kurtulmuştur.

Muharrem ayı barış ve bereket ayıdır. Muharrem ayı matem ayıdır, ibret ayıdır. Savaşmanın ve kan dökmenin yasaklandığı bir aydır. Küslerin barışması için bir fırsat ayıdır. Günümüz İslam dünyası Muharrem'in anlamı ve mesajından çok uzaktadır. Kan dökülmeye devam ediyor. İslam adına işlenen cinayetlerle bütün Müslümanlar töhmet altında bırakılıyor.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.