Sosyal Medya

GÃœNCEL

Barzani ile görüşmede Şivan Perwer sürprizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü Diyarbakır'daki katılacağı toplu nikah törenine, İbrahim Tatlıses ile birlikte Kürt sanatçı Şivan Perwer de gelecek.



 

 BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Diyarbakır'daki görüÅŸeceÄŸi Kuzey Irak Bölgesel Kurt Yönetimi BaÅŸkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır'a gelecek olan Åživan Perwer'in 37 yıllık vatan hasreti son bulacak. 1976 yılında Suriye üzerinden Avrupa'ya giden ve yasal sıkıntılar nedeniyle Türkiye'ye 37 yıldır gelemeyen Åživan Perwer, Mart 2011'de TRT'nin Kürtçe yayın yapan TRT ÅžeÅŸ'te kendisi ile ilgili yapılan belgeselde Türkiye'ye neden gelmediÄŸini de açıklamıştı. Åživan Perwer, CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın samimi olduÄŸunu ve içlerinin temiz olduÄŸuna inandığını söylemiÅŸti.

Åživan Perwer, Türkiye'ye ne zaman döneceÄŸine iliÅŸkin de "Hükümet 'Gel kırmızı çizgi yok' diyor ama baÅŸka bir kırmızı çizgi daha var. Ä°ki kırmızı çizgi var. Türklerin ve Kürtlerin kırmızı çizgiler var. Kürtler; 'Bizim gibi hareket etmezsen kırmızı çizgimiz var' önünde diyor, Türkler de sorunun çözümü için Kürtleri muhatap almadığı için sıkıntı yaratıyor. O da büyük sıkıntıdır. Bu iki kırmızı çizgi yüzünden buradayım" demiÅŸti.

AÇLIK GREVLERÄ°NE DESTEK VERMÄ°ÅžTÄ°

Mesut Barzani ile gelecek Åživan Perwer, çözüm süreci öncesinde Türkiye'deki cezaevlerinde baÅŸlatılan açlık grevlerine destek vermek için Erbil'de açlık grevine baÅŸlamıştı. Åživan Perwer, uzun süredir Kuzey Irak'ta kalıyordu.

ŞİVAN PERWER KİMDİR?

Åživan Perwer, 23 Aralık 1955'te Åžanlıurfa'da dünyaya geldi. 17 yaşındayken, aralarında, Ä°brahim Tatlıses, Seyfeddin Sucu ve Ä°smail Badilli'nin da bulunduÄŸu, bir okul gecesinde ilk konserini verdi. Gazi Üniversitesi matematik bölümünü kazanan Åživan Perwer, 1975 yılında Ankara Güney Parkı'nda ilk konserini verdi.

Åživan Perwer, 1976 yılının Haziran ayında Suriye'ye oradan da Almanya'ya gitti. Almanca öÄŸrenen Åživan Perwer, çıkardığı albümlerle sadece Türkiye'de deÄŸil, Suriye, Ä°ran ve Irak'taki Kürtler arasında büyük ilgi gördü.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.