Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Kılıçdaroğlu: AKP, CHP'nin yolundan gitsin

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a ağır sözlerle yüklendi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu partisinin grup toplantısında konuÅŸtu. Hükümeti ve Adana Valisi'ni eleÅŸtiren KılıçdaroÄŸlu, ErdoÄŸan'a bir de ilginç öneride bulundu. KılıçdaroÄŸlu, Arınç'ın görevden alınarak, yerine Adana Valisi CoÅŸ'un parti sözcüsü olarak gelmesini önerdi.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu partisinin grup toplantısında konuÅŸuyor.

KılıçdaroÄŸlu'nun konuÅŸmasından satırbaÅŸları:

ATATÜRK'Ü ANDIK

Atatürk'ü andık 75 yıl önce yitirmiÅŸtik. Ama düÅŸünceleri ve idealleri düÅŸüncelerimiz olmaya devam ediyor. O ulusal bağımsızlık savaşını baÅŸlattı. Özgürlük mücadelesi verenler mutlaka bir lider yetiÅŸtirir. Mustafa Kemal özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir dedi ve yola çıktı. Arkasından milyonlar yürüdü. Ağır bedeller ödeyerek özgürlük ve demokrasiyi kazandık. Bütün mazlum ülkelere örnek olduk. Bütün halklar Atatürk'ün mücadelesini örnek aldılar. Atatürk gençlere emanet etti Türkiye'yi... Onun vasiyeti gençler üzerineydi. Åžimdi birileri gençleri engellemeye çalışıyor. Onlar Mehmet Akif'in lafıyla haykırıyor. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış ÅŸaÅŸarım?

SOSYALÄ°ST ENTERNASYONEL'E GEZÄ° DAMGASINI VURDU

Sosyalist Enternasyonel'de ağırlıklı olarak Gezi olayları konuÅŸuldu. Mustafa Kemal'in Türkiye'si özgürlük ve bağımsızlık konusunda önemli adımlar atıyor. Birileri engel olsa da, ne yaparlarsa yapsınlar inandığımız yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceÄŸiz. Churchill boÅŸuna dememiÅŸ, 100 yılda bir böyle kahramanlar gelir, o da Türklere nasip oldu diye. Yüzyılın kahramanı bizim kahramanımızdır. Onu unutmayacağız. O bir dünya kahramanı ve lideridir. 

Ä°ÅžÇÄ°LER CHP'YE SAHÄ°P ÇIKSIN

Kıdem tazminatı konuÅŸuluyor. Ä°ÅŸçi kardeÅŸlerime açıklıkla ifade ediyorum, önce siz kendi sorununuza sahip çıkacaksınız sonra CHP'liler kapı gibi arkanızda duracak. Korkmayacaksınız, yılmayacaksınız. Korkuyorsanız sesinizi çıkarmayın. Bize de gelmeyin. Biz bu ülkede korkmayan insanlar istiyoruz. Biz iÅŸçiye sahip çıkarız çünkü biz Bülent Ecevit'in geleneÄŸinden geliyoruz. Ä°ÅŸçi kardeÅŸlerime sesleniyorum, sizin örgütlü olmanız en çok bizi sevindirir. TaÅŸeronlaÅŸma çaÄŸdaÅŸ köleliktir. Bu sorunu tek ele alan parti biziz. Kusura bakmayın ama sizler de biraz gözlerinizi çevirin CHP'ye. Açık yürekle destek verin. Kalkıp hala AKP'nin kuyruÄŸuna takılırsanız kimse de sizi iÅŸçi sendikası olarak görmez. 

Bir dönem AKP'li vekiller yazı yazmışlardı, sosyalist enternasyonele AKP'yi alın diye. Åžimdi 100'ün üzerinden ülkeden sosyal demokratlar CHP'nin davetlisi olarak Ä°stanbul'a geldiler. Gezi eylemi damgasını vurdu. Ä°ÅŸte CHP budur. Ä°nandığı davayı sonuna kadar takip eder. Ä°nandığımızı sonuna kadar götüreceÄŸiz. 

ÜLKEYÄ° YARI AÇIK CEZAEVÄ°NE ÇEVÄ°RDÄ°LER

Ülkeyi tipik bir yarı açık cezaevine çevirdiler. Gelinen tablo içaçıcı deÄŸil. Herkes bunu görmeli. Cezaevleri tıka basa dolu. Ä°nsanlar sırayla yataklarda yatıyor. Åžanlıurfa'da mahkumlar isyan etti 13 kiÅŸi hayatını kaybetti. Kavga yer olmadığı için çıktı. Åžu anda 132 bin tutuklu var. 2005'te bu sayı 56 bin idi. Bunlar hep geçmiÅŸle övünüyor ya. Bununla da övünüyorlar mı acaba? Devri iktidarımızda tutuklu sayısı 132bine çıktı diye övünsünler. Cezaevlerinde ağır hasta mahkumlar var. Adli tıpın cezaevinde kalamaz diye raporları var. Ona raÄŸmen orada tutuluyorlar. 162 ağır hasta bir anlamda diri diri tabuta gömülmüÅŸ durumda. Cezaevlerinden yeni ölümler çıkarsa tek sorumlusu ülkeyi yöneten diktatördür. 

SINIRA DUVAR ÖRÜYORLAR

Bunlar bizim sınıra duvar örmeye de baÅŸladı. Nusaybin'de Suriye sınırına beton duvarlar örülüyor. Gerekçeleri kontrol edememek. Senin ordun yok mu, gümrük teÅŸkilatın yok mu? Nusaybin'den baktığınız zaman öbür tarafta akrabalar var. Günlük yaÅŸamın içinde tavuklar bile sınırı geçiyor. Ahmet Arif 33 KurÅŸun ÅŸiirinde bunu en iyi anlatmış. Kirveyiz, kardeÅŸiz, kanla baÄŸlıyız. Kız alıp vermiÅŸiz. KomÅŸuyuz, birbirine karışır tavuklarımız demiÅŸ. Åžimdi biz duvar örüyoruz. En son duvar 1989'da Berlin'de yıkıldı. 21. yüzyılda duvar örüyorsunuz. Türkiye'yi daha büyük bir hapishaneye çevirmek için. Bunu ÅŸiddetle reddediyoruz. 

AKP CHP'NÄ°N YOLUNDAN Ä°LERLESÄ°N

Ottawa sözleÅŸmesine kadar mayınlı araziler temizlenecekti. Topraksız köylülere verilecekti. Bunu yapmadılar, duvar yapıyorlar. Kafalarındaki duvarı fiilen hayata geçirmek istiyorlar. Dış politika bütün ülkelerde milli politikadır. Ä°ktidar ve muhalefetiyle dış politikaya koÅŸulsuz destek verilir. Çünkü ülkelerin çıkarları sözkonusudur. Ama ilk kez bu hükümet döneminde dış politika farklı bir kulvardan ele alındı.

ORTADO?U'NUN EN ÇAPSIZ ADAMI DIŞİŞLERÄ° BAKANI OLDU

Sadece Türkiye'nin deÄŸil Orta DoÄŸu'nun en çapsız adamı bu ülkeye dışiÅŸleri bakanı oldu. Gel dışiÅŸlerini yönet dediler. Biz ülkeyi çok iyi yöneteceÄŸiz, sıfır sorun olacak dedi. Åžimdi ise sıfır komÅŸumuz var. Biz buna tahammül etmedik. Ülkenin çıkarları sözkonusuysa, CHP çıkarlara sahip çıkar. Irak'a gittik. Irak halkıyla Türk halkının barış içinde yaÅŸamasını istiyoruz. AKP yandaşı her kanaldan eleÅŸtiri geldi. Bütün taraflarla görüÅŸtük. Hayır efendim gidemezsiniz dediler. Bizi eleÅŸtirdiler. Irak BaÅŸbakanı ÅŸunu söyledi, "Biz Türkiye'ye diyoruz ki bütün kapılarımız açık, gelin yatırım yapın. Ama Türk hükümeti kapıdan deÄŸil pencereden girmek istiyor." Bir bakan bindi uçaÄŸa pilota çek oÄŸlum Kerkük'e gidiyoruz dedi. Pilota sordu geldik mi? Evet geldik ama Kayseri'ye dedik. Soruyor neden geldik? Irak hükümeti izin vermedi. O zaman jeton düÅŸtü. Demek ki Irak ayrı bir devletmiÅŸ. Bizi eleÅŸtirdiler ÅŸimdi onlar gidiyor. Bizim açtığımız yoldan gidiyorlar. AKP CHP'yi izlediÄŸi sürece projelerini uyguladığı sürece Türkiye'nin sorunları çözülmüÅŸ olur. Türkiye OrtadoÄŸu'ya gerçekten de rol model olur. ama bizi izlerse. Biraz geriden geriyorlar. Åžimdi gittiler Irak meclis baÅŸkanı geldi, önümüzdeki süreçte BaÅŸbakan da oraya gidecek. KÄ°min sayesinde? CHP'nin sayesinde... Irak halkıyla Türk halkı arasında komÅŸuluk var, kültürel iliÅŸkiler var. Ortak tarih var. Kavgaya gerek var mı? gerek yok. Biz barıştan yana bir partiyiz. Aynı olay Suriye'de de devam etti. Yanlış bir politika izlediler. Biz heyet gönderince kıyamet kopardılar. Ama Suriye'de ne oluyor? Bunu öÄŸrenmemiz lazım. Büyükelçiyi çektiler. KonuÅŸmuyorlar. ABD dışiÅŸleri bakanı Suriye dışiÅŸleri bakanıyla konuÅŸuyor. Bizimki konuÅŸmuyor. Kavga çıkardılar, radikal unsurları getirdiler eÄŸitim verdiler, Suriye'ye gönderdiler. El kaide militanlarının, El Nusra'nın eÄŸitildiÄŸi eline silah verildiÄŸi ülkedir Türkiye.

TÜRKÄ°YE BÜYÜK Ä°TÄ°BAR KAYBINA U?RADI

Türkiye büyük bir itibar kaybıyla karşı karşıya. Buna içimiz kan aÄŸlayarak bakıyoruz. Suriye'ye kimyasal silah götürülüyor. 2 kilo sarin gazı yakalanıyor. Daha geçen gün, orada göz altına alınanların tamamı serbest bırakıldı. Kimyasal silah suç deÄŸil mi, neden serbest bıraktınız? Birilerinin talimatıyla bırakıldılar. Hatay'a bir tır gidiyor. Ä°hbar geliyor polise uyuÅŸturucu var diye. Polis gidiyor bakıyor, uyuÅŸturucu yok. 935 havan topu mermisi ve 10 rampa. Nereye gidiyor Suriye'ye.. Nerede üretilmiÅŸ Konya'da... Burası bir devlet, sen kalkıp sabah akÅŸam CHP'lilerin telefonunu dinleyeceÄŸine bunları dinlesene... Bakın göreceksiniz bu tırları yakalayanlar silahları götürenler bırakılacak. Yine aynı süre içinde bir gemide 20 bin kalaÅŸnikof silah bulunuyor. Bunlar çok önemli geliÅŸmeler. Türkiye'nin uluslararası meÅŸruiyetini tartışma konusu yapacak geliÅŸmeler. Bir devlet yasadışı örgütlerle içli dışlı olmaz. EÄŸer bir ülke terör örgütleriyle içli dışlı ise o zaman bu ciddi bir sorundur. Türkiye'nin meÅŸruiyeti her yerde tartışılır. Mısır'a da heyet gönderdik. Mısır çok önemli bir dost ülke. OrtadoÄŸu'nun kilit taşıdır Mısır. Kilit taşı biliyorsunuz, asıl taÅŸları tutan ana taÅŸtır. DüÅŸtüÄŸü zaman yapı yıkılır. Mısır'ın böyle bir iÅŸlevi var. Kızdılar, bağırdılar. Neden gönderiyorsunuz dediler. Niye göndermeyelim? Bütün kesimlerle görüÅŸtük. Bunlar büyükelçiyi geri çektiler. Sonra ne oldu? Tükürdüklerini yaladılar, büyükelçiyi tekrar geri gönderdiler. 

O GAZETECÄ° TÜRKÄ°YE'DE OLSA GÜNÜNÜ GÖSTERÄ°RDÄ°

Biz ne dedik yanlış yapıyorsunuz demiÅŸtik. Önümüzdeki süreçte Mısırla iliÅŸkiler de iyi bir notkada devam edecektir. Dış politika ve içte bozguna uÄŸrayınca dünyada yalnızlaÅŸan bir iktidar kaldı. BaÅŸbakan nereye giderse, Türkiye'de bir gazetecinin sormaya cesaret edemediklerini gazeteciler soruyor. Finli gazeteci soru soruyor, bunun verdiÄŸi yanıt, "sizi herhalde buraya özel olarak görevlendirdi" diyor. Türkiye sandı orayı herhalde. Gazeteci soruyu halk adına sorar. Devlet adamları da demokrasiyi içinde sindirmiÅŸse soruyu dinlerle ve cevap verirler. Öyle bir yanıt var mı yok. Emin olun Finli olduÄŸunu öÄŸrenince ÅŸöyle demiÅŸtir. Ah sen bir Türkiye'de olsan ben sana gösterirdim. 

KÄ°MSE GENÇLERÄ°MÄ°ZE AHLAK Ö?RETMESÄ°N

Sözlerime Mustafa Kemal Atatürk ile baÅŸlamıştım. Bir ülkenin gençliÄŸi o ülkenin geleceÄŸidir. Her ülke kendi gençliÄŸine titrer. Onun iyi eÄŸitim almasını ister. Anne babalar da bunun için çaba harcar. Emin olun yemezler yedirirler, baba ceketini satar çocuÄŸu okusun diye. Üniversite sınavlarına hazırlanırlar, sınavı kazanınca heyecan baÅŸlar. Kızım oÄŸlum ünviersiteyi kazandı. Herkes sevinir. Ama bir süre sonra bir soru iÅŸareti belirir kafalarda. ÇocuÄŸum nerde kalacak? Son günlerde bir tartışma var. Tartışmayı baÅŸlatan kiÅŸi bu ülkenin BaÅŸbakanı. Kızlı erkekli öÄŸrenciler nasıl aynı yerde kalırmış. Sana sorayım, bu öÄŸrencileri kalacağı kapasitede yurt yaptın mı sen? Kendine bunu sor. Cumhuriyet tarihinin en kolay çözülecek sorunu yurttur. Neden çözmedin. 11 yıldır iktidardasın.. Ne yaptın sen? O çocuklara yazık deÄŸil mi? Tamamını suçlu duruma düÅŸürdün. Anne babaların kafasına kuÅŸku tohumları ekmeye baÅŸladın. Ayıp deÄŸil mi? Önce kız ve erkek öÄŸrenci yurtları beraber olsun dedi. Sonra biri uyardı, böyle bir ÅŸey yok kardeÅŸim diye. Zaten ayrı ayrı yurtlar. Sonra deÄŸiÅŸtirdi aynı yerlerde kalıyorlar dedi. GençliÄŸimize güveneceÄŸiz. Kimsenin gençlere ahlak bekçiliÄŸi yapmasına gerek yoktur. Bizim gençliÄŸimize çocuklarımıza ahlak dersi vermeye kimsenin haddi de yoktur, yetkisi de yoktur. Gençler zaten zor koÅŸullarda yaşıyor. 

AHLAKLI ADAM BUNLARI YAPMAZ...

Benim öÄŸrenciliÄŸim de zor ÅŸartlarda geçti. Peder parayı göndermiÅŸ ama hala postadan gelmemiÅŸ. AkÅŸama kadar üç arkadaşımla aç kaldık. Hukuk Fakültesi'nde bir arkadaÅŸ var onun yanına yürüyerek gittik. O dedi ki ben de de para yok ama memleketten bulgur getirmiÅŸ. Piknik tüpünün üzerinde bulgur yapıp yedik. Bu koÅŸulları o dönem zordu. Ama bunları sempati ile anıyoruz. Sen yurt yaptın da öÄŸrenci orada mı kalmadı. Birer ikiÅŸer kiÅŸlik odalar, geniÅŸ bant internetli sıcak yurtlar yapsan ne olur? Yaptın mı? Yapmadın. Kimi suçluyorsun. Gençleri. Ne adına? Ahlak adına. Sana ahlakı hatırlatayım o zaman. Ahlaklı adam Deniz Feneri'ne sahip çıkmaz. Ahlaklı adam yolsuzluklara göz yummaz. Ahlaklı adam devletin mallarını yandaÅŸlarına peÅŸkeÅŸ çekmez. Ahlaklı adam alınteriyle ekmek kazanan gazetecinin ekmeÄŸiyle uÄŸraÅŸmaz. Ahlaklı adam milletin oyuyla seçilmiÅŸ vekilleri hapishanelerde tutmaz. Ahlaklı adam kadının kılık kıyafetiyle uÄŸraÅŸmaz. Ahlaklı adam miletin inancıyla uÄŸraÅŸmaz. Ahlaklı adam zekat paralarını kurban paralarını yiyenlerin sırtını sıvazlamaz. En önemlisi ahlaklı adam kul hakkı yemez!

SEN KÄ°M AHLAK DERSÄ° VERMEK KÄ°M?

Gençlere ahlak dersi veriyor. Sen kim gençlere ahlak dersi vermek kim. Önce sen ahlakın ne olduÄŸunu bir öÄŸren. Ahlaklı adam siyasete yırtık ayakkabı ile girip dünyanın en zengin baÅŸbakanlarından biri olmaz. Ahlaklı adam bu ülkenin 76 milyonundan toplanan vergilerin nerede harcandığının hesabını TBMM'de verir. NeymiÅŸ meÅŸru hayat varmış gayrı meÅŸru hayat varmış. Kusura bakma ama sen gayrı meÅŸru bir BaÅŸbakansın! Bunu yaz bir köÅŸeye as. 

Daha dün Zonguldak'ta kız öÄŸrenciler isyan ediyor. Su yok, yemek yok diyorlar. Protesto ediyorlar. Recep Bey Zonguldak'a gidip eskiden açılan bu üniversiteyi biz açtık diye övünmüÅŸtü. Allah akıl fikir versin. Pırıl pırıl bir gençliÄŸimiz var. GençliÄŸimize güveniyoruz. Bütün gençlere sesleniyorum. Bir diktatörün söylediÄŸi asla sizi üzmesin. Çocuklarınızla övünün ve onlarla gurur duyun.

GENÇLER GEZÄ°DE ONA DÄ°Z ÇÖKTÜRDÜ DÄ°YE KIZIYOR

Neden kızıyor gençlere biliyor muısunuz? Çünkü Gezi olaylarında bu diktatöre diz çöktürdüler, alaya aldılar. Bir türlü bunu üstünden atamadı. Gençlerle uÄŸraÅŸmayacaksın. Gençleri ahlaksız diye tanımlamayacaksın, döneceksin kendini ve ahlakını sorgulayacaksın. Ahlak sadece bununla da sınırlı deÄŸil: Bir ülkede BaÅŸbakanlık koltuÄŸuna oturan kiÅŸi her üniversiteyi bitirenin aşının ve iÅŸinin olmasını saÄŸlayacak. Binlerce atama bekleyen öÄŸretmen bekliyorsa, ErdoÄŸan'ın dönüp kendisine bunu sorması lazım. Neden bekliyorlar? 

TENCERE YUVARLANMIÅž KAPA?INI BULMUÅž

Ahlaklı adamın baÅŸka bir özelliÄŸi daha var. Kendi vatandaşını muhbirliÄŸe teÅŸvik etmez. Bu vatandaÅŸlara muhbirlik görevi veriyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Buradan bütün CHP'li belediyelere çaÄŸrı yapıyorum. Ä°lk iÅŸiniz ilk göreviniz öÄŸrenci yurdu yapmak olsun. Efendim bir de meÅŸhur bir valimiz var malum. Adana valisi, tam BaÅŸbakan'a göre bir vali. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuÅŸ. Çiftçiye ne diyordu? Ananı da al git diyordu. Çiftçiye bunu söyleyen, bizim gençlere ahlak dersi vermeye hakkı var mı? Olamaz! Çiftçiyi dinleyeceksin. Sen dert çözecek makamda deÄŸil misin? YaÄŸ çekse yanına alacak eleÅŸtirdi diye karşısına alıyor. Devletin dili küfürleÅŸirse, valinin de dili küfürleÅŸir. Artık bu konuÅŸtuÄŸu zaman artı 18 daire içinde yazmak zorundayız.

ERDO?AN'A ARINÇLA Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°R ÖNERÄ°M VAR

Bence ÅŸöyle yapsınlar, bir önerim var ErdoÄŸan'a... Muhbirlik dahil her ÅŸeyde kimse eline su dökemez, vatandaÅŸa yalan yanlış ahlak dersi veriyorsun, gazeteciye kızıyorsun... Bülent Arınç'ı o görevden al, onun yerine bu valiyi getir hükümet sözcüsü yap. "Gavat Valiyi koltuÄŸundan etmez" diyorlar. Etmez zaten! Kızmış diyor vali. En iyisi sen ErdoÄŸan BaÅŸbakan ol, bunun da Bakan koltuÄŸuna oturt. Çünkü küfreden yükseliyor. Böylece AKP'nin gerçek yüzünü bütün Türkiye ve dünya görmüÅŸ olur. Ä°ÅŸimiz kolay deÄŸil. Tek parti devletiyle mücadele ettiÄŸimizi defalarca söyledim. Vali devletin valisi deÄŸil, iktidarın valisiyim diyor. AÄŸzındaki laf bitmeden talimatı yerine getiririm diyor. Sorun o valinin arabasına Türk bayrağı asması. AÄŸrıma giden o. Devletin valisi deÄŸil iktidarın valisi. Ä°ktidarın polisi de var. O nedenle CHP olarak ayrışma lüksümüz yok. Beraber olmak zorundayız. Mücadeleyi beraber vermek zorundayız. Eski demokratlara, DYP'lilere, ANavatanlılara sesleniyorum, ülkenin nereye gittiÄŸini görüyorsunuz. Beraber olmalıyız. Beraber mücadele etmeliyiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.