Sosyal Medya

POLİTİKA

Erdoğan: Vali'nin davranışı hoş değil ama...

Başbakan Erdoğan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un sözlerine ilişkin konuştu.



Başbakan Erdoğan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un sözlerine ilişkin, "Arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. Ama kusura bakmasınlar bu tür provakatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirmeyiz." dedi.

    AK Parti TBMM Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan'a Vali Coş'a ilişkin bir soru yöneltildi. Erdoğan, "Arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum ancak arkadaşımıza yapılan bu medya eleştirisi, hükümet istifa diye bağıranlar, Allah belanı versin diye hakaret edenler. Bunlar yapılıyor. Siz de bunları televizyonlarda izlediniz. Bütün bunlar yapılırken bunun karşısında o da insan kalktı böyle bir şey yaptı. Oradaki ifadeyi tabi ki doğru bulmuyorum onun için İçişleri Bakanıma talimat verdim, dinleyecek gerekli incelemeyi de yapacaklar ama kusura bakmasınlar bu tür bir çok provakatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirmeyiz." şeklinde konuştu.

    CHP'NİN BEDELLİ ÖNERİSİ BİR OY BEKLENTİSİ

    Erdoğan'a ayrıca CHP'nin bedelli askerlik önerisi de soruldu. Erdoğan, "Çok uçuk. Bir defa CHP kendisine göre bir yarışın içerisine girmek istiyor. Bu işle ilgili olarak TSK ne diyor TSK'nın kanaati nedir ihtiyaç nedir ne değildir böyle bir şey yok. Biz her şeyimizi TSK ile olgunlaştırarak yapıyoruz, kanaatleri alıyoruz. Ondan sonra biz burada bir değişiklik gerekiyorsa bunu yapıp ona göre bu işi tasarı haline getiriyoruz. 6 aylık bir yarışa giriyoruz. Bunlar hep siyasi yaklaşımlardır. Oy beklentisi, başka bir şey değil. Şu an TSK bedelli askerlik noktasında olumlu bir yaklaşım söz konusu değildir, programımızda şu an bedelli askerlik yok." ifadelerini kullandı.

    ARINÇ SORUSU

    Erdoğan'a son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile yaşadıkları durum soruldu. Erdoğan, "Arkadaşlar bırakın da onları kendi aramızda konuşalım." demekle yetindi.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.