Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Erdoğan: Vali'nin davranışı hoş değil ama...

Başbakan Erdoğan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un sözlerine ilişkin konuştu.



BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Adana Valisi Hüseyin Avni CoÅŸ'un sözlerine iliÅŸkin, "Arkadaşımızın oradaki tavrını doÄŸru bulmuyorum. Ama kusura bakmasınlar bu tür provakatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirmeyiz." dedi.

    AK Parti TBMM Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan ErdoÄŸan'a Vali CoÅŸ'a iliÅŸkin bir soru yöneltildi. ErdoÄŸan, "Arkadaşımızın oradaki tavrını doÄŸru bulmuyorum ancak arkadaşımıza yapılan bu medya eleÅŸtirisi, hükümet istifa diye bağıranlar, Allah belanı versin diye hakaret edenler. Bunlar yapılıyor. Siz de bunları televizyonlarda izlediniz. Bütün bunlar yapılırken bunun karşısında o da insan kalktı böyle bir ÅŸey yaptı. Oradaki ifadeyi tabi ki doÄŸru bulmuyorum onun için Ä°çiÅŸleri Bakanıma talimat verdim, dinleyecek gerekli incelemeyi de yapacaklar ama kusura bakmasınlar bu tür bir çok provakatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirmeyiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

    CHP'NÄ°N BEDELLÄ° ÖNERÄ°SÄ° BÄ°R OY BEKLENTÄ°SÄ°

    ErdoÄŸan'a ayrıca CHP'nin bedelli askerlik önerisi de soruldu. ErdoÄŸan, "Çok uçuk. Bir defa CHP kendisine göre bir yarışın içerisine girmek istiyor. Bu iÅŸle ilgili olarak TSK ne diyor TSK'nın kanaati nedir ihtiyaç nedir ne deÄŸildir böyle bir ÅŸey yok. Biz her ÅŸeyimizi TSK ile olgunlaÅŸtırarak yapıyoruz, kanaatleri alıyoruz. Ondan sonra biz burada bir deÄŸiÅŸiklik gerekiyorsa bunu yapıp ona göre bu iÅŸi tasarı haline getiriyoruz. 6 aylık bir yarışa giriyoruz. Bunlar hep siyasi yaklaşımlardır. Oy beklentisi, baÅŸka bir ÅŸey deÄŸil. Åžu an TSK bedelli askerlik noktasında olumlu bir yaklaşım söz konusu deÄŸildir, programımızda ÅŸu an bedelli askerlik yok." ifadelerini kullandı.

    ARINÇ SORUSU

    ErdoÄŸan'a son olarak BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile yaÅŸadıkları durum soruldu. ErdoÄŸan, "ArkadaÅŸlar bırakın da onları kendi aramızda konuÅŸalım." demekle yetindi.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.