Sosyal Medya

Sağlık

Savaş Ay, törenle ebediyete uğurlandı

Gazeteci Savaş Ay için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenledi.



Gazeteci SavaÅŸ Ay için Cemal ReÅŸit Rey Konser Salonu'nda tören düzenledi. Törene katılan dostları ve meslektaÅŸları, SavaÅŸ Ay'ın gazetecilik anlayışına vurgu yaparak, onun ölümüne kadar meslek heyecanını kaybetmediÄŸini söyledi. SavaÅŸ Ay'ın tabutunun bulunduÄŸu sahneye çıkan A Takımı kadrosu da ustalarına veda etti.

Tedavi gördüÄŸü gırtlak kanserinden hayatını kaybeden Gazeteci SavaÅŸ Ay için Cemal ReÅŸit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Okan Bayülgen'in sunduÄŸu programa, ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül, BeyoÄŸlu Belediye BaÅŸkanı Ahmet Misbah Demircan, ünlü sunucu Halit Kıvanç, Gazeteci CoÅŸkun Aral, Tayfun TalipoÄŸu, SavaÅŸ Ay'ın kurduÄŸu A Takımı kadrosuna bulunanlar, ailesi, mesai arkadaÅŸları ve sevenleri katıldı.

SavaÅŸ Ay'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından kendisine ait bir ÅŸiir ekrana yansıtıldı. Daha sonra meslektaÅŸları, kürsüye çıkarak Ay hakkındaki düÅŸüncelerini dile getirdi. CoÅŸkun Aral, konuÅŸması sırasında gözyaÅŸlarını tutamadı. Kız kardeÅŸi Işıl Ay da 'Baba yarım' dediÄŸi SavaÅŸ Ay için bir ÅŸarkı seslendirdi. OÄŸlu UlaÅŸ Ay ise A Takımı kadrosunu sahneye davet ederek, son kez ustalarının tabutuna dokundurdu.

ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül, SavaÅŸ Ay'ın gazetecilik aÅŸkına ve heyecanına vurgu yaparak "O her zaman halkın SavaÅŸ Abisi olmuÅŸ bir insandı. Habercilik aÅŸkı hiç bitmezdi. En özel haberleri çıkarmak için gece gündüz çalışırdı." dedi.

BeyoÄŸlu Belediye BaÅŸkanı Ahmet Misbah Demircan da, SavaÅŸ Ay'ın habercilik anlayışına dikkat çekti. Kendisi ile röportajlar yaptığını, BeyoÄŸlu sokaklarında haber kovaladığını anlatan Demircan, "Büyük bir gazeteciyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." Ä°fadelerini kullandı.

Gazeteci Tayfun TalipoÄŸlu' da, "Muhabir arkadaÅŸların onu örnek alması gerekir. O muhabirliÄŸin heyecanını hiç kaybetmedi. Gazetecilik yapmak isteyen genç arkadaÅŸlar SavaÅŸ Ay gibi gazetecilik yapsınlar." Åžeklinde konuÅŸtu.

Sunucu Halit Kıvanç ise SavaÅŸ Ay ile arkadaÅŸlığına vurgu yaparak, onun isminin SavaÅŸ deÄŸil Barış olması gerektiÄŸini, insanlara karşı sevgisinden dolayı bu isme daha layık olduÄŸunu anlattı.

Törenin ardından SavaÅŸ Ay'ın tabutu cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne götürüldü.
   

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.