Sosyal Medya

Yüzde Yüz Organik İlçe Hemşin

Rize´nin Hemşin ilçesinin tamamında %100 organik usullerle çay tarımı yapılıyor.



 

 

Rize´nin HemÅŸin ilçesinin tamamında %100 organik usullerle çay tarımı yapılıyor.

Rize´nin HemÅŸin ilçesinin tamamında %100 organik usullerle çay tarımı yapılıyor. Organik çay tarımı aynı zamanda ilçedeki tüm doÄŸal dokuda da müspet tesirini gösterdi. 

1997 yılında itibariyle ilçede uygulamaya konulan ve zaman içerisinde %100´e ulaÅŸan organik çay tarımı üretiminde istenilen sonuçlar tam anlamıyla alınmaya baÅŸlandı.

Yapısı itibariyle Rize’nin diÄŸer ilçelerine kıyasla tarıma fazla elveriÅŸli olamayan HemÅŸin, artık organik çay konusunda pilot ve temsili bir ilçe konumuna geldi.

Klasik gübreleme metotlarının uygulanmadığı organik çay tarımında, hiç bir kimyasal kullanılmıyor. Sadece yaÄŸmur ve organik gübre… Dolayısıyla toprağın doÄŸal dokusuna zarar veren hiç bir müdahil unsur yok.

 

Bu durum, ilçedeki tüm doÄŸaya tesir etmiÅŸ durumda. Artık ilçe halkı, dedelerinin zamanında yedikleri o nefis meyveleri o günkü tadıyla yiyebiliyor.

Organik tarım sadece meyveye sebzeye de deÄŸil, sudaki balığa dahi tesir etmiÅŸ durumda. Yöredeki hayvan popilasyonunda gözle görünür bir artış var. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.