Sosyal Medya

POLİTİKA

Milletvekilleri yoktu

İstanbul Feshane'deki etkinliklere Trabzon milletvekillerinin katılmaması hayal kırıklığına neden oldu.



Feshane’de 4 gün süren Trabzon Tanıtım Günleri dün sona erdi. Etkinliklerin son gününde de İstanbullular Feshane’ye akın etti. Feshane’yi 4 günde 500 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi. Tanıtım günlerinde Trabzon’dan İstanbul’a getirilen yöresel yemek ve kıyafetlerde satış patlaması oldu. 14 ton tereyağı, 5 ton köfte, 20 tonun üzerinde bal ve peynir satılırken yöresel gümüş ve altın işlemeciliği ile elde edilen Trabzon hasırı da yoğun ilgi gördü. Etkinliğe İstanbul’da bulunan ilçe belediyelerinin yanında çevre şehirlerinden belediye başkanları da geldi. Feshane’de Trabzon’un yöresel yemeklerinin yanında Erzurum, Siirt ve Bolu mutfakları da ilgi gördü.

VEKİLLER ÜZDÜ

Tanıtım günlerinin ilk gününde Trabzonlu siyasetçiler İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Feshane’ydi. Muhalefet partisinin önde gelen isimleri ise ikinci, üçüncü ve dördüncü günde tanıtım günlerine geldi. Türkiye’nin en uzun kadın vekili MHP’li Meral Akşener, CHP Grup Başkan Vekili ve Trabzonlu Akif Hamza Çebi ile son dönemlerde siyasette isminden sıkça bahsedilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Feshane’ye gelerek stantları dolaştı. Sarıgül vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Feshane etkinliklerine Trabzon’un CHP, MHP ve AK Parti milletvekillerinden katılım olmadı.

HERKESE BELEDİYE KOŞTU

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun, ağabeyinin vefatı nedeniyle katılmadığı etkinliklerde belediye standı hem Trabzon’dan gelenlere hem de İstanbullara yardımlarda bulundu. Belediye görevlilerince açılan stantta Trabzon’un yöresel ürünleri fındık, kemençe ve hamsi maketi dağıtıldı. Son 5 yılda kent genelinde yapılan projeler ise Feshane’ye gelen vatandaşlara tanıtıldı.

SİYAH KUPALI PROTESTO

Tanıtım günlerinde Trabzon’un şair, yazar ve sanatçıları da tanıtıldı. Trabzon’un ilk kadın roman yazarı Esma Ala hayranlarıyla buluşurken, Sanatçı Abdurrahman Yazıcı tarafından seslendirilen merhum Erkan Ocaklı’nın türküleri ses sistemi ile Feshane Kongre Merkezi’ne gelen vatandaşlara dinletildi. Çeşitli spor etkinliklerinin de yapıldığı "Trabzon Tanıtım Günleri"nde, 2010-2011 Türkiye futbol liginde yaşanan şike olaylarına atıfta bulunularak Feshane’nin bahçesine siyah kupa konuldu. Renkli görüntülerle başlayan ve 4 gün süren Feshane günleri bütün ihtişamıyla dün veda etti.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.