Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Seçim bürolarının açılacağı tarihi belirlendi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2014 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi başlangıç tarihinden önce siyasi partiler,



 adaylar ve aday adayları için propaganda yapılıp yapılamayacağı, seçim irtibat bürolarının açılıp açılamayacağı konusundaki kararını açıkladı. Buna göre seçim büroları, ancak seçimin baÅŸlangıç tarihi olan 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren açılabilecek. Aday adayları, bu tarihten önce seçim büroları açamayacak. Kendilerini tanıtıcı ilan, afiÅŸ, pankart asamayacak, matbua dağıtamayacak.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Emniyet Genel MüdürlüÄŸü tarafından YSK'ya 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli Ä°dareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve Ä°htiyar Heyetleri Seçimi ile ilgili olarak siyasi partilerden aday adayı olmak isteyen ÅŸahısların, adaylıklarını ve kendilerini tanıtıcı bilgileri içeren afiÅŸ ve benzeri materyalleri kullanmak suretiyle seçim çevrelerinin çeÅŸitli yerlerine, para karşılığı kiralanan billboardlara, yerleÅŸim yerleri üzerinde uçaklara asılan pankartlar vasıtası ile tanıtım yaptıkları, seçim irtibat bürosu açarak propaganda yaptıkları, bu propagandaların diÄŸer siyasi partiler tarafından ÅŸikayet edildiÄŸine iliÅŸkin Manisa ValiliÄŸi Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü ve Mersin ValiliÄŸi Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸünün yazıları sunuldu.

BaÅŸvuruyu deÄŸerlendiren YSK, kararını verdi. 2972 sayılı Mahalli Ä°dareler ve Mahalle Muhtarlıkları ve Ä°htiyar Heyetleri Seçimi Kanunu'nun 8.maddesinde; mahalli idareler seçimlerinin 5 yılda bir yapılacağının belirtildiÄŸini hatırlatan YSK, her seçim döneminin 5'inci yılındaki 1 Ocak gününün seçimin baÅŸlangıç tarihi, aynı yılın Mart ayının son Pazar gününün de oy verme günü olduÄŸunun belirtildiÄŸini ifade etti. Buna göre de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli Ä°dareler ve Mahalle Muhtarlıkları ve Ä°htiyar Heyetleri Seçimi'nin baÅŸlangıç tarihinin 1 Ocak 2014 günü olduÄŸu kaydedildi.

YSK, "Seçim bürolarının, ancak seçimin baÅŸlangıç tarihi olan 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren
açılabileceÄŸi, aday adaylarının bu tarihten önce seçim büroları açmalarının mümkün olmadığı, aday adaylarının kendilerini tanıtıcı ilân, afiÅŸ, pankart asamayacakları, matbua dağıtamayacakları, sadece siyasi
partilerce önseçim döneminde tüzüklerinde gösterilmek kaydıyla aday adayları için, bunların vereceÄŸi bilgilerin de esas alındığı aday adaylarının meslek veya sanat hayatlarındaki derece, baÅŸarı ve eserlerini, memlekete yaptığı hizmetleri gösterir vesikalık fotoÄŸraflarını taşıyan matbualar bastırılıp dağıtılabileceÄŸi, aday adaylarının soyadı alfabe sırasına göre düzenlenecek bilgileri içeren matbuaların (önseçimde) sandık baÅŸlarına asılabileceÄŸi yönünde görüÅŸ bildirilmesine" karar verdi.

Oy birliÄŸiyle verilen kararın örneÄŸinin Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Emniyet Genel MüdürlüÄŸüne gönderilmesi istendi.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.