Sosyal Medya

GÃœNCEL

Camiye ait alan 'bar iÅŸletmesine' verilmiÅŸ!

Skandal skandal skandal! Camiye ait olan alanda ÅŸimdi bar bulunuyor.



 

KKTC'de camiye ait olan bir mülkün Vakıflar Ä°daresi tarafından bar iÅŸletmesine kiraya verilmesi duyanları hayrete düÅŸürdü. Bar olarak kullanılan mekandan çıkan yüksek müzik sesleri, iki metre yakınında bulunan camiye gelen cemaat için iÅŸkence haline geldi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan KKTC DiniÅŸleri BaÅŸkanlığı Girne Bölge Sorumlusu Fuat Tosun, "Ben ya da herhangi bir vatandaÅŸ namaz kılarken saÄŸ ve sol tarafından müzik sesleri gelirse nasıl rahat ve huzurlu namaz kılacak. Vakıflara ait olan yerler kiralanırken o dükkân ne ile meÅŸgul olacak, ne ile uÄŸraÅŸacak diye bilmesi ve ona göre kiraya verilmesi gerekir."dedi.

Kıbrıs'ta son Osmanlı ÅžehitliÄŸi'nin Vakıflar Ä°daresi'nce Girne Belediyesi'ne park olarak kiralanmasından sonra yine Vakıflara ait olan cami mülkünün, bar iÅŸletmesi olarak kiraya verilmesi ÅŸaÅŸkınlık yarattı. Girne'de bulunan Cafer PaÅŸa Camii'nin hemen bitiÅŸindeki bar, camiye gelen cemaate illallah dedirtiyor.

Bardan gelen yüksek sesli müzik nedeniyle namaz kılamayan cemaat, defalarca iÅŸletme sahiplerini uyardıklarını ancak sıkıntının bir türlü çözülemediÄŸini kaydetti. Ezan okunurken bile müziÄŸin son ses açık olduÄŸunu aktaran cami cemaati, yetkililerden bir an önce konuya çözüm bulmalarını talep etti.

Tosun, Vakıflar Ä°daresi'nin mülkleri kiraya verirken daha hassas olması gerektiÄŸini söyledi. "Konum itibariyle bu caminin her tarafı dükkanlarla doludur."diyen Tosun, " Turistik yer olması sebebiyle bu dükkanların tümü olmasa bile çoÄŸu dükkanlar Vakıflar Ä°daresi'ne aittir. Vakıflar deÄŸerlendirmek açısından bir kiralama yöntemi bulmuÅŸtur. Ancak ÅŸuna dikkat edilmesi lazımdır. Biz bu binaları kiralarken caminin burada olduÄŸunu hiç unutmayacağız. Bunu unutur ve o ÅŸekilde kiralarsak, sadece kiralama maksadıyla deÄŸerlendirirsek yanlış yapmış oluruz."ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Sonuç itibariyle camiye gelen insanların huzur içinde ibadetlerini yapması gerektiÄŸini dile getiren Tosun, namaz kılındığı zaman aklı çelen herhangi bir ÅŸeyin olması durumunda namazın eksik ve noksan olacağını ifade etti. Namaz kılan kiÅŸinin farklı düÅŸüncelere kapılmaması gerektiÄŸini aktaran Tosun, ÅŸunları söyledi: " DüÅŸünebiliyor musunuz ki namaz kılarken ben ya da herhangi bir vatandaÅŸ saÄŸ ve sol tarafından müzik sesleri gelirse nasıl rahat ve huzurlu namaz kılacak. Ve namazınızın nasıl kabul olduÄŸunu hissedeceksiniz. Demek ki burada dikkat edilmesi gereken Vakıflara ait olan yerler kiralanırken o dükkan ne ile meÅŸgul olacak ne ile uÄŸraÅŸacak diye onu bilmek ve ona göre kiraya vermek gerekir."

Camiye neredeyse bitiÅŸik olan bu mülkün bar iÅŸletmesi yerine bir çay bahçesi iÅŸletmesine verilebileceÄŸini vurgulayan Fuat Tosun, " Bence ona göre kiralansa daha iyi hizmet verebilir diye düÅŸünüyorum. "dedi.

CAMÄ°YE AÄ°T OTOPARK DA KÄ°RAYA VERÄ°LMÄ°Åž

Girne'de bulunan bu caminin otoparkının baÅŸka bir iÅŸletmeye para karşılığında kiralandığını da aktaran Tosun, "Burası tenha bir cami deÄŸil çok kalabalık bir cemaati olan bir camidir. Åžehir içerisinde olması sebebiyle cemaatin çoÄŸu sıkıntı yaşıyor. En büyük sıkıntı bana göre park problemidir. "diye konuÅŸtu. Orasının da Vakıflar Ä°daresi'nce para kiraya verildiÄŸinin altını çizen Fuat Tosun son olarak ÅŸunları söyledi: "Orası benim bildiÄŸim kadarıyla Vakıflar Ä°daresi'ne ait bir yerdir. Belediye spor kulüplerinde bir tanesine kiraladı. O ÅŸekilde hizmet ediyor. Dolayısıyla bu cami cemaatinin aracının nereye park edileceÄŸinin düÅŸünülmesi lazımdır. Camiye gelen insanlara gidinde ücretli park alanı yerine ücretsiz bir park alanı olarak cami cemaatine bunu kullandırmak daha isabetli olur diye düÅŸünüyorum. "  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.