Sosyal Medya

SPOR

Trabzonspor, Apollon'a kabus yaşattı: 1-2

Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde dün gece kelimenin tam anlamıyla fırtına gibiydi!



maçında Apollon Limassol önünde penaltıyla geriye düÅŸen Bordo-Mavililer, yıldızı Malouda ile eÅŸitliÄŸi saÄŸladı, devre 1-1 bitti. Ä°kinci yarıda Fırtına oynadı, rakip seyretti. Pozisyon üzerine pozisyon bulan, rakibi esir alan Karadeniz ekibini ilk zaferine genç yeteneÄŸi Yusuf taşıdı, Akçay'ın öÄŸrencileri zirveye taşıdı.

Maç yüksek bir tempoyla baÅŸladı. Fanatik'in bu haberine göre Trabzonspor kanatlardan yüklenirken, Apollon hızlı oyuncularıyla pozisyon bulmaya çalıştı. Ä°lk 15 dakikada Trabzonsporlu oyuncular ataÄŸa kalkarken yaptıkları top kayıplarıyla dikkat çekti. 18. dakikada Mustafa Akçay’ın sürprizi Bamba, amatörce bir penaltı yaparak hocasını mahçup etti. Apollon bu fırsatı iyi deÄŸerlendirdi. Ancak Trabzonspor gol sonrası morali bozmadı ve sadece 1 dakika sonra Malouda’yla eÅŸitliÄŸi yakaladı. Ardından oyunun kontrolünü tamamen eline almayı baÅŸaran Fırtına, galibiyet golünü bir türlü bulamadı.
Mustafa Akçay, ikinci yarıda Colman-Aykut Akgün deÄŸiÅŸikliÄŸini yaparak orta sahayı daha defansif hale getirdi. Ardından Henrique-Yusuf deÄŸiÅŸikliÄŸiyle Akçay adeta “Beraberlik iyidir” dedi. Ancak genç Yusuf, “Kazanmadan dönmek olmaz” diyerek takımına galibiyeti getiren golü attı. Trabzonspor, J Grubu’na süper bir baÅŸlangıç yaptı.
Son olarak Malouda’ya bir parantez açmak gerek. Kalitesini bilmeyen yok. GeldiÄŸi günden beri gösterdiÄŸi performansla buraya ‘emeklilik’ için gelmediÄŸini net bir ÅŸekilde ortaya koyuyor. Trabzonspor uzun bir aradan sonra maç çevirecek/kazandıracak bir isme kavuÅŸtu. Önümüzdeki haftalarda takıma çok daha fazla katkı saÄŸlayacağı kesin.

Maçtan dakikalar

14. dakikada Abraham’ın pasında ceza sahası dışından geliÅŸine sert vuran Gulion topu dışarı attı.
18. dakikada Bamba, ceza sahası içinde Abraham’ı düÅŸürdü. Sangoy penaltıdan topu aÄŸlara yolladı: 1-0.
19. dakikada geliÅŸen atakta Olcan saÄŸ kanattan ortaladı. Çok iyi yükselen Malou’da kafayla beraberliÄŸi saÄŸladı: 1-1.
31. dakikada ceza sahasına giren Abraham’ın sert ÅŸutunda Onur gole izin vermedi.
46. dakikada Olcan’ın arka direÄŸe ortaladı, Malouda dar açıdan topu dışarı gönderdi.
54. dakikada kullanılan serbest vuruÅŸta Zokora ters vuruÅŸ yaptı. Arka direkte Markis’in son anda dokunduÄŸu top yan aÄŸlarda kaldı.
57. dakikada yapılan ortada Mustafa’nın dengesini bozması nedeniyle müsait pozisyonda Malouda istediÄŸi gibi kafa vuramadı, üstten farklı bir ekilde dışarı gitti.
78. dakikada topu rakibinden kapan Olcan saÄŸ çaprazdan ceza sahasına girerken sert vurdu, top üst aÄŸlarda kaldı.
86. dakikada organize bir atak geliÅŸtiren Trabzonspor’da Adrian’ın güzel pasında Yusuf bekletmeden vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-2.
89. dakikada Sangoy’un serbest vuruÅŸunda ceza sahasında karambol oldu. Meriem’in kafa vuruÅŸu direkten döndü, Gulion’un ÅŸutunda Onur gole izin vermedi.
90+4. dakikada Robert’in serbest vuruÅŸunda Onur elinden kaçırdı. Papoulis’in ÅŸutunda savunma çizgiden çıkarttı.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.