Sosyal Medya

GÃœNCEL

Hakkarili öğrenciler İstanbul'u gezdi

Hakkâri Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden bir grup öğrenci İstanbul Hakkarililer Derneği, Sinop Federasyonu, Trabzon Dernekler Federasyonu işbirliği ile İstanbul?u gezdi.



BAHTÄ°YAR ÇAPRAZ - YÜKSEKOVA HABER

Ä°STANBUL - Ä°stanbul’da bir hafta kalarak Ä°stanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezen öÄŸrenciler, ziyaret kapsamında BoÄŸaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, BahçeÅŸehir Üniversitesi, Ä°stanbul Aydın Üniversitesi ve Ä°stanbul Üniversitesi’ni de gezdi.

Aralarında Ä°stanbul’u ilk kez ziyaret eden öÄŸrencilerin de bulunduÄŸu grup, ilk olarak Çamlıca Tepesinde kahvaltı yaparak, boÄŸaz turuna katıldı. Tarihi mekânlardan Sultanahmet Cami, Ayasofya Cami, Topkapı Sarayı, Yeraltı Sarnıcı ve Kapalı Çarşı’yı gezen öÄŸrenciler, tarihi mekânlara hayran kaldıklarını ancak Panorama 1453 ve Miniatürk’ten çok etkilendiklerini söylediler.

Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mulu’yu da makamında ziyaret eden öÄŸrenciler, ertesi gün Vali Mutlu'nun davetlisi olarak, Florya’daki Vali KöÅŸkü’nde yemeÄŸe katıldılar.

Burada öÄŸrencilerle sohbet eden Vali Mutlu, ziyareti çok önemsediÄŸini belirterek “zaman zaman deÄŸiÅŸik illerden gelen öÄŸrencilerimizle bir araya geliyorum. Hakkârili öÄŸrencilerimizle Vali KöÅŸkünde ve yemekte ilk defa bir araya geldim. Bu ortamın oluÅŸmasında emeÄŸi geçen Hakkâri DerneÄŸine, Trabzon ve Sinop Federasyonu’na çok teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Ä°stanbul Üniversitesi’ni de ziyaret eden öÄŸrencilerle bir araya gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat ise öÄŸrencilerle yaptığı sohbette, öÄŸrencilere tavsiyelerde bulunarak, bu günlerinin ve gençliklerinin kıymetini bilerek çok çalışmalarını söyledi.

Gezi ile ilgili görüÅŸlerine baÅŸvurduÄŸumuz, Trabzon Dernekler Federasyon baÅŸkanı Dr. Haydar DulkadiroÄŸlu ve Tüm Sinop Dernekleri Federasyonu Ä°stiÅŸare Kurulu BaÅŸkanı Nihat AltaÅŸ ise bu tür ziyaretleri çok önemsediklerini belirterek “Bu ziyaretlerle hem öÄŸrencilerimizin ufkunu açmalarına imkan tanımış oluyoruz, hem de kardeÅŸlik ve birlikteliÄŸimiz adına bir kucaklaÅŸmayı gerçekleÅŸtiriyoruz. Bizleri birbirimize ötekileÅŸtirmeye çalışan odaklara fırsat vermemiÅŸ oluyoruz. Bu öÄŸrenciler burada gördüklerini yaÅŸadıklarını döndüklerinde çevrelerine, arkadaÅŸlarına anlatacaklar. Bizim için bu izlenimler çok önemlidir. YaÅŸayanların, yaÅŸananları anlatması çok daha etkileyici ve inandırıcıdır. Karadenizlilerin DoÄŸulularla fevkalade uyum içinde dostluklar kurabileceÄŸini göstermeye çalıştık. Bundan sonrada bu tür ziyaretler imkanlarımız dahilinde devam edecektir” dediler.

Ä°stanbul Hakkarililer DerneÄŸi BaÅŸkanı Åžemsettin Demir ise gezide emeÄŸi geçen Ä°stanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu, diÄŸer dernek ve federasyon üyeleri ile 20-25 gün sonra Hakkari’yi ziyaret edeceklerini belirterek; ‘bu gezide emeÄŸi geçen Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AtaÅŸehir Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Kabakçı, The Green Park Hotel yönetimi ve çalışanları, Trabzon Federasyonu BaÅŸkanı, Sinop Dernekler Federasyonu Ä°stiÅŸare Kurulu BaÅŸkanı, Hakkari üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Halit Demir, Hakkari Üniversitesi Protokol Müdürü Emel OÄŸuz, esnaflarımız Emirhan ÖÄŸmen, Sezai Demir ve Rasim Demir’e ve Yüksekova Haber Muhabiri Bahtiyar Çapraz’a, teÅŸekkürlerimi sunarım’ dedi.

hakkariliogrenciler1.jpg

hakkariliogrenciler2.jpg

hakkariliogrenciler3.jpg

hakkariliogrenciler4.jpg  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.