Sosyal Medya

SPOR

UEFA'nın kararlarından sonra ortam gerildi

Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım?ın istifaya davet ettiği UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye?yi bu duruma düşürenlerin utanması gerektiğini söyledi.



 Deneyimli yönetici, Sarı-Lacivertlilerin, Åžampiyonlar Ligi’ne gidemedikleri için CAS’a açtığı davayı kulübün menfaatleri doÄŸrultusunda, Avrupa’da yer almak amacıyla çektiÄŸini açıkladı.

FENERBAHÇE, CAS’TAKÄ° DAVAYI ÇEKMESEYDÄ° AVRUPA’YA GÄ°DEMEZDÄ°

Avrupa’dan 2 yıl men edilen Fenerbahçe’nin, hedef tahtası yaptığı UEFA AsbaÅŸkanı Åženes Erzik, sessizliÄŸini bozdu. Fenerbahçe Futbol AÅž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Aziz Yıldırım’ın bazı gazetelerle bilgi ve belge paylaÅŸtığı toplantıda, “Utanmadan UEFA’da resmini koyuyorsun” sözleriyle istifaya davet ettiÄŸi Åženes Erzik, “Allah’a ÅŸükür utanılacak bir ÅŸey yapmadım. Ama utanması ve istifa etmesi gereken birileri varsa onlar da Fenerbahçe’yi ve Türkiye’yi bu duruma düÅŸürenlerdir.” dedi.

Sarı-Lacivertlilerin kendisi hakkındaki eleÅŸtirilerine cevap veren UEFA AsbaÅŸkanı, “UEFA’nın yönetiminde ve kurullarında çeÅŸitli ülkelerden insanlar var. Kimse kendi ülkesi için orada bir ÅŸey yapamaz. Mesela Tahkim Kurulu’nda Levent Bıçakcı vardı. Levent Bey, bu davanın kenarından köÅŸesinden geçemez. Biz Türk’üz ya ama bu söylemler nereden kaynaklandı onu anlamadım. UEFA’nın giriÅŸindeki duvarına o fotoÄŸrafı oraya ben mi koydum? Bizi seçenler koydu. 53 ülke seçti beni. Ve yeni deÄŸil bu, 30 senedir oradayım.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Niye bana saldırıyorlar? Hiç anlamadım.” diyen Erzik, Sporx.com’a yaptığı açıklamada ÅŸunları kaydetti: “Utanılacak durumda deÄŸilim. Utanılacak bir durumum da yok Allah’a ÅŸükür. Utanması veya istifa etmesi gereken birileri varsa, o da Fenerbahçe’nin ve Türkiye’nin başına bu iÅŸi açanlardır. Ben deÄŸilim. Bakın Türk futbolu da demiyorum, Türkiye’nin diyorum.”

Sarı-Lacivertlilerin, Åžampiyonlar Ligi’ne gidemedikleri için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) açtığı davayı geri çekme sürecine de açıklık getiren tecrübeli yönetici, “CAS için pazarlık ve bir dayatma asla olmadı. Fenerbahçe, CAS davasını kulübünün menfaatleri doÄŸrultusunda çekmiÅŸtir. Åžimdi bu dayatma ve pazarlık lafını kullananlara soruyorum, ÅŸayet Fenerbahçe bu davayı geri çekmeseydi Avrupa kupalarına katılabilir miydi? Fenerbahçe geçen sene Avrupa kupalarından kazandığı o paraları nasıl kazandı? CAS davasını çekmeseydi Benfica ile yarı final oynayabilir miydi? Fenerbahçe geçen yıl kupaya nasıl gitti, çıkıp bunun cevabını versinler. Ben ÅŸeytanlık düÅŸünmüyorum, namuslu düÅŸünüyorum, ahlaklı düÅŸünüyorum. Fenerbahçe o davayı kendi menfaati, kulübün menfaati için çekmiÅŸtir.” ifadelerini kullandı.

Åženes Erzik, UEFA BaÅŸkanı Michel Platini ve kendisinden dayatma geldiÄŸi ve pazarlık yapıldığı iddialarına ise, “Benim dayatma hakkım yok. Sayın Platini de dayatma yapmadı. CAS konusunda asla pazarlık yapılmadı. Bir de kalkıp benim için utanmadan, istifadan bahsediyorlar. Ben neye utanacağım? Benim hayatta utanılacak bir ÅŸeyim yok.” cevabını verdi. Spor Servisi

AZÄ°Z YILDIRIM, Ä°STÄ°FA BEKLÄ°YOR

‘Erzik, hukuki lince seyirci kaldı’

Fenerbahçe, UEFA AsbaÅŸkanı Åženes Erzik’in istifasına yönelik talebini dün ısrarla yineledi. Resmi internet sitesindeki açıklamada, Türk kulüplerinin hukuki linçlerine seyirci kalanların serzeniÅŸte bulunma ve vatan millet edebiyatı yapma hakkının olmadığı belirtildi. Erzik’in kulüplerin ve spor adamlarının arkasında duramadığı iddialarının yer aldığı bildiride, “UEFA’nın menfaatlerini korumak, bu kiÅŸi ve kurumlar hakkında açılan davaları geri çektirmek için çaba gösterenlerin, Türkiye ve Fenerbahçe menfaatleri içerikli söylemlerde bulunmaya hakkı yoktur. CAS davasının hangi gerekçeyle geri çekildiÄŸi ya da Platini hakkında açılan davalardan vazgeçilmesi için kim ve kimlerin alelacele aracı olduÄŸu hususu da derhal cevaplanması gereken sorulardandır. F.Bahçe’nin CAS davasını çekmesi sonucunda sadece 1 yıl kupalara gitmeyerek müteakip yıllarda organizasyona katılma hakkı kazandığını söylemek ise yetersiz ve bilgisizlikten de öte, kötü niyet ve aymazlıktır.” denildi.

ZAMAN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.