Sosyal Medya

EKONOMÄ°

Yiğit Bulut, 'danışman' oluşunu yorumladı!

Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut yeni görevi sonrası ilk kez ekranlara çıktı.



Mehmet Ali Önel'in A haber'de sunduÄŸu DeÅŸifre programa katılan Bulut, yeni göreve gelmesini böyle yorumladı. Bulut "BaÅŸbakan'ın takdiri ve Allah'ın kısmetiyle bu atama gerçekleÅŸti. Artık geçmiÅŸe dönük fazla söylenecek bir ÅŸey yok." dedi. Programda "Bazı Alman ve Ä°ngiliz yayın kuruluÅŸlarının bana saldırmasının ardında baÅŸka sebepler var." diyerek, bir zamanlar Hürriyet'in attığı"Tayyip'e ÅŸok ceza" manÅŸeti gösteren Bulut "ErdoÄŸan'a muhtar bile olmaz diyen yabancı medyanın YiÄŸit Bulut'a da saldırması gayet normal" ifadesini kullandı. OrtadoÄŸu topraklarına gelen liderlik fırsatının 150 yılda bir geldiÄŸini ifade eden Bulut, Türkiye'nin son dönemdeki projelerinden heyecan duyulması gerektiÄŸini anlattı. Bulut, Türkiye'de son dönemde yapılanların gençlerin umrunda olmamasını eleÅŸtirdi. Bunun arkasında medyanın fikirleri itibarsızlaÅŸtırması olduÄŸunu söyledi. Medyada yoÄŸun biçimde karapropaganda olduÄŸunu anlatan Bulut, kendi üzerinde de yoÄŸun saldırı olduÄŸunu kaydetti. Bulut mezara konduÄŸu güne kadar doÄŸru söyleyeceÄŸini söyledi.

IMF anlaÅŸmasını sabaha kadar düÅŸünüp imzalamayan, ölmeyi göze alan bir liderin ülkenin kaderini deÄŸiÅŸtireceÄŸine inandığını ifade eden Bulut, kendi kiÅŸisel tarihindeki kırılmayı da anlattı. Vatan Gazetesi döneminde yazdıkları hatırlatılan Bulut "Ben en büyük medyanın en tepesinde en fazla maaşı alırken neden bırakıyım. Herkesin bir aydınlanma dönemi olur. Ben içinde bulunduÄŸum yapının nasıl bir yapı olduÄŸunu anlaya anlaya bu noktaya geldim. Biz de geçmiÅŸte kandırılmış olabiliriz. Ä°nsan düÅŸündükçe gördükçe bunların farkına vardıkça durduÄŸu yerde duramıyor. Bugün ErdoÄŸan için ölmek gerekirse ben ölürüm. Benim gibi milyonlar var. 2008 yılında IMF'yi kovduÄŸu gün benim için vazgeçilmez lider oldu" dedi. Bulut "170 yıl sonra bir liderin çıkıp finansal esareti bitirmiÅŸse ben ölmeye hazırım" diye sözlerini tekrar etti.

Makamın önemli olmadığını yaÅŸananların bir kurtuluÅŸ savaşı olduÄŸunu ve ErdoÄŸan'ın "dedemin boynundaki" prangayı çıkardığını" söyleyen Bulut AK Parti'nin ekonomi politikası olmadığını iddia eden yazarlar olduÄŸunu her ÅŸeyin Kemal derviÅŸ'in icraati olduÄŸunu eleÅŸtirdiÄŸini söyledi.

STAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.