Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

RÄ°ZELÄ° Ä°Åž ADAMI Ä°BRAHÄ°M TABAK SARIYER DE

Sarıyer Kavak?ta başarılı bir iş adamı olan İbrahim Tabak ?çok iyi lazım ama vatnımı bayrağımı da çok severim?dedi



            

  

 Rize’den 15 yaşında ayrılarak Ä°stanbul’a göç eden Sarıyer ve Kavak civarın da insanlığıyla mertliÄŸiyle babacanlığıyla ve de çok sevdiÄŸi Lazlığıyla sempati toplayan baÅŸarılı iÅŸ adamı Ä°brahim Tabak baÅŸarısını anlatırken çok duygulandı.

            Ä°brahim Tabak “  Rize pazarlıyım ve iyi bir lazım, ailem 70 yıldır Beykoz da ben de 40 yıldır Ä°stanbul’a geldiÄŸim günden beri Sarıyer kavak ta yaşıyorum.  Ayrıca Ä°zmir de kardeÅŸim Cengiz Tabak ile narenciye iÅŸi yapıyoruz. Ailece boÄŸaz etrafında yerleÅŸtik ve yaşıyoruz. Biz deniz de doÄŸduk sayılır,onun için de ailece Ä°stanbul da da BoÄŸazın etrafına yerleÅŸerek yaÅŸamımızı sürdürüyoruz. Ä°stanbul da restoran iÅŸletmeciliÄŸini 70 yıla yakındır dayım yapıyordu ve inanın Ä°stanbulluya BoÄŸaz da restoranda ilk kez kalkan balığını biz yedirdik. Kalkan balığını Ä°stanbullular pek bilmiyorlardı. Restoranlarda kalkan balığını dayım satardı. Günde 5 kg kalkan balığı satardık. Sarıyer’i memleket belledik ve burada iki restoran iÅŸleterek insanlarla sıcak samimi iliÅŸkiler kurarak kendimizi sevdirdik.

                     Ne kadar Sarıyer de olsak ta Rize ve Karadeniz ve insanı benim için çok kutsal sayarım ve severim. Karadenizlilerin en çok övündüÄŸüm yanları vatanını bayrağını çok severek sahiplenmeleriyle gurur duyarım. Biz lazuk ama ülkemizi bayrağımızı çok seviyoruz.BulunduÄŸumuz yerleri kırıp dökmeyi deÄŸil bulunduÄŸumuz yerleri tıpkı doÄŸduÄŸumuz yerler gibi yeÅŸillendirmeyi yeÅŸertmeyi severiz. Sarıyer de memleketim gibi yaşıyorum. BaÅŸarıda en büyük pay istikrardır. Ben 40 yıldır ilk geldiÄŸim bu BoÄŸazın etrafında çalıştım çabaladım ve ekmeÄŸimiz kazandım ve bölüÅŸtüm. Ben Sarıyer sporda kardeÅŸimle birlikte çok emek verdik. Yönetimlerin de bulunduk. Gelecek kongre de Sarıyer sporu ÅŸampiyon yapmak bir üst lige çıkarmak için yönetimine ve baÅŸkanlığına talip olacağım. ”dedi

                           Ne  kadar da Karadeniz den uzaklarda da olsa ekonomik sıkıntısı olmasa da bile babacanlığıyla sıcak kanlılığıyla ve paylaÅŸma duygularıyla ön plana çıkan yönüyle memleket insanını çok severek özellikle tulum kemençe horon sevdasından dolayı da Ä°stanbul sahnelerin de Karadeniz türküleri söyleyen ünlü ünsüz tüm sanatçılara da büyük aÄŸabeylikler yapmış ilk lazım ben lazım" diyen Sarıyer’in sevilen sayılan Rizeli iÅŸ adamı Ä°brahim Tabak “elbette ki Trabzonspor bizim gururumuzdur. Trabzonspor’u bizlere sevdirenlerden bir tanesi Cosmos Engin burada Sarıyer’in sevdiÄŸi biri olarak beraberiz. Åžimdi Rizespor da süper lige çıktı ve bu sene 2 Karadeniz takımlarıyla lig daha da renkli olacak ”diyerek düÅŸüncelerini anlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.