Sosyal Medya

Hemşin İlçe Emniyet Amirliğinden anlamlı proje

?Gönül Elçileri Projesi? kapsamında Hemşin'de İlçe Emniyet Amirliği tarafından başlatılan uygulama takdir çekti.



HemÅŸin Kaymakamlığı himayesinde yürütülen “Gönül elçileri projesi” kapsamında HemÅŸin Ä°lçe Emniyet AmirliÄŸi personeli de kurumsal anlamda yeni bir uygulamaya baÅŸladı.

hemsin5.20130306022105.jpg

Proje kapsamında, ilçe belediye sınırları içerisindeki yaÅŸlı ve kimsesiz tüm vatandaÅŸlar ziyaret ediliyor. Ayrıca her cuma günü kimsesi olmayan bir yaÅŸlı vatandaÅŸ evinden polisler eÅŸliÄŸinde alınarak ilçe merkezine getiriliyor. Emniyet güçleri ile kahvaltı yapıldıktan sonra diÄŸer kiÅŸisel ihtiyaçları da giderilen misafir, evine kadar bırakılıyor.

hemsin2.20130306022131.jpg

Ä°lk olarak, HemÅŸin Yeniköy Mahallesinde ikamet eden 98 yaşındaki Ahmet Çelik isimli vatandaÅŸ, mahallesinden alınarak Ä°lçe Polis Merkezinde, görevli personelle sabah kahvaltısında bir araya gelmesi saÄŸlandı.

hemsin3.20130306022151.jpg

Ä°lçe Emniyet Amiri Bilal Yılmaz ‘Gönül elçileri projesi’ kapsamında HemÅŸin'de baÅŸlattıkları sosyal çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Biz de gönül elçileri projesi kapsamında ne yapabiliriz sorusunu kendimize sorduk ve bizleri büyüten anne-babamız yaşındaki yaÅŸlı vatandaÅŸlarımıza yönelik olarak bir ÅŸeyler yapabileceÄŸimizi düÅŸündük. YaÅŸlı vatandaÅŸlarımızın dertlerini, yalnızlıklarını paylaÅŸarak onları mutlu etmek için çaba gösteriyoruz ve bu güzel davranışları devam ettirmeyi tüm personelimle istiyoruz. Biz her zaman ihtiyaç duyulan anda özellikle dezavantajlı gruptaki vatandaÅŸlarımızın emrindeyiz. Aileleri ve kendileri, bize ihtiyaç duydukları anda ulaÅŸabiliyorlar. Bugün Ahmet Amca ile çok güzel diyaloglarımız oldu. Polis arkadaÅŸlarla beraber kendisini dinledik. Hikâyeleri ve anlattıkları zaman zaman bizi duygulandırdı, zaman zaman da güldürdü. Ben gönül elçileri ilçe koordinatörlüÄŸüne ve kaymakamlığımıza desteklerinden dolayı teÅŸekkür etmek istiyorum." dedi.

hemsin4.20130306022207.jpg

Misafir edilen Ahmet Çelik de kendisine gösterilen bu ilgiden dolayı mutluluk duyduÄŸunu, polis teÅŸkilatına minnettar olduÄŸunu ifade ederek teÅŸekkür etti.

hemsin1.20130306022231.jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.