Sosyal Medya

Sağlık

Mehmet Ali Birand'a son veda

Mehmet Ali Birand için Doğan TV Center?da tören düzenlendi.



Tedavi gördüÄŸü hastanede önceki gün hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand için DoÄŸan TV Center’da tören düzenlendi. Törende hazır bulunan çok sayıda gazetecinin gözyaÅŸlarına hakim olamadığı gözlendi.

Tedavi gördüÄŸü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi’nden alınarak yıllarca görev yaptığı DoÄŸan TV Center binasına getirildi. Cenazenin binaya giriÅŸ yaptığı esnada Birand’ın çalışma arkadaÅŸlarının gözyaÅŸlarına boÄŸulduÄŸu görüldü. Törende, Birand’ın eÅŸi Cemre, oÄŸlu Umur Birand’ın yanı sıra DoÄŸan Holding Onursal BaÅŸkanı Aydın DoÄŸan, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eski BaÅŸbakan Yardımcılardan Hüsamettin Özkan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Åžirketi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Vuslat DoÄŸan Sabancı, Beyazıt Öztürk, Can Dündar, Cüneyt Özdemir gibi çok sayıda gazeteci hazır bulundu.

Törende bir konuÅŸma yapan Birand’ın oÄŸlu Umur Birand, gözyaÅŸlarına hakim olamadı. OÄŸul Birand, “Babam çalışmayı çok severdi. Her sabah erkenden koÅŸa koÅŸa buraya gelirdi. Onun hayatıydı burası. KeÅŸke aranızda olsaydı da bunları görebilseydi. Ne kadar güzel iÅŸ yaptığınızı, ne kadar doÄŸru yerde durduÄŸunuzu söyleyebilseydi. Hayat çok ilginç yerlere götürüyor bizi, babamı kaybettik” dedi. KonuÅŸmasının ardından Umur Birand’ın annesine sarıldığı görüldü.

 

Haberin detayları fotoğraf ve video eklenecek

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.