Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Trabzon 24 Şubat?ta İstanbul?a hazırlanıyor

İSTANBUL?DA faaliyet gösteren Trabzon Federasyonu 24 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştireceği ?Trabzon Günleri Etkinliği? için Trabzon?da birinci etap ziyaretlerini tamamladı.



Valilik, belediyeler ve STK’ları tek tek gezerek hem görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunan hem de davet yapan Federasyon BaÅŸkanı, yoÄŸun ilgiyle karşılandı. Of ve BeÅŸikdüzü dışında tüm belediyeler katılma kararı aldı.

Ä°STANBUL’DA faaliyet gösteren Trabzon Federasyonu 24 Åžubat 2013 tarihinde gerçekleÅŸtireceÄŸi “Trabzon Günleri EtkinliÄŸi” için Trabzon’da birinci etap ziyaretlerini tamamladı. Valilik, belediyeler ve STK’ları tek tek gezerek hem görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunan hem de davet yapan Federasyon BaÅŸkanı, yoÄŸun ilgiyle karşılandı. Of ve BeÅŸikdüzü dışında tüm belediyeler katılma kararı aldı. 3 günlük ziyaretle ilgili günebakış’a açıklamalarda bulunan Trabzon Federasyonu BaÅŸkanı Dr. Haydar DulkadiroÄŸlu, 24 Åžubat’ta Ä°stanbul’daki Trabzon’un hasretini dindireceklerini söyledi. Ziyaretin ilk gününde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile görüÅŸtüklerini ve Valilik’in Ä°stanbul’daki Trabzon Günlerine de iÅŸtirak edeceÄŸini söyleyen DulkadiroÄŸlu, aynı günlerde Trabzon eÄŸitimine yönelik özel bir program düÅŸündüklerini kaydetti. 18 ilçe belediyesi ve kaymakamlıkları ziyaret ettiklerini iki ilçe hariç tamamının hem Ankara hem Ä°stanbul’daki etkinliÄŸe katılacaklarını belirten DulkadiroÄŸlu, “Dileriz bu iki ilçemizin belediyesi de Ä°stanbul’daki hemÅŸehrilerini öksüz bırakmaz. Biz onların reyonlarını her halukarda hazır tutacağız” dedi. DulkadiroÄŸlu, TTSO ve TTB ile de görüÅŸtüklerini ve her iki STK’nın da etkinliÄŸe katılacaklarını sözlerine ilave etti.

 

DÜNYA’NIN MERKEZÄ° Ä°STANBUL’DUR 

Trabzon Federasyonu BaÅŸkanı Haydar DulkadiroÄŸlu ve yönetim kurulu üyeleri Hayrullah Ertem ve Åženol Davutbıyık gazetemizi ziyaret ederek çalışmalar hakkında ÅŸu bilgileri verdiler

“21-24 ÅŸubat tarihleri arasında Ä°stanbul Feshane’de düzenleyeceÄŸimiz Trabzon Günleri Etkinlikleri hakkında Trabzon’daki kurum kuruluÅŸ ve halkı bilgilendirme amaçlı yapmış olduÄŸumuz bilgilendirme ziyaretlerimizin olumlu geçtiÄŸini gördük. Belediyelerimizden Kaymakamlıklarımızdan çok sıcak ilgi gördük. Etkinliklerime katılacaklarını söylediler. Ä°stanbul’da yapılacak olan Trabzon etkinliklerinin Trabzon’un tanıtılmasının çok daha büyük bir katkı saÄŸlayacaklarını söylediler. Türkiye’nin merkezi Ankara’dır ancak Dünya’nın merkezi Ä°stanbul’dur.

Ankara’da yapılacak olan etkinliklerin de en güzel ÅŸekilde tamamlanacak olmasını arzu ederiz. Ancak Ä°stanbul’da yapılacak olan etkinlikler Trabzon’u dünyaya tanıtmak için bir fırsattır. Bu fırsatın en güzel ÅŸekilde deÄŸerlendirilmesi her Trabzonlu için bir sorumluluktur. Trabzonluların bu sorumluluÄŸu yerine getireceÄŸine inancım tamdır.” Ayrıca 24 Åžubat Trabzon’un KurtuluÅŸunun yani sıra eÄŸitimdeki kurtuluÅŸunun saÄŸlaması amacıyla aynı tarihte ulusal bir TV’de yardım kampanyası açacaklarını ve bu yardım kampanyasından yaklaşık 8-10 milyon lira maddi imkan yaratmayı amaçladıklarını belirtmiÅŸlerdir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.