Sosyal Medya

Rize

RÄ°ZE NEDEN GELÄ°ÅžEMÄ°YOR DÄ°YENLERE!

Rize son dönemde Türkiye?nin parlayan yıldızı ..son 10 yılda tarihini önemli yatırımlarını alan Rize?nin çehresi değişirken üniversitesiyle ,yapılan yol çalışmalarıyla ,turizm değerleriyle isminden söz ettiriyor



ancak ne yazık ki bazen de olumsuz konularla gündemdeki yerini alıyor

Siyasiler ve Rize’nin önde gelenleri Rize’yi daha yaÅŸanabilir bir kent haline getirmek için yatırımları hızlandırırken Rize de var olan birçok sektör adeta bunu baltalıyor. Sinema , lokanta, çay bahçeleri ve eÄŸlence mekanlarında ki hizmet anlayışı Rize’nin yaÅŸanabilir kent olmasının önünde büyük bir engel olarak gösteriyor kendini

Yıllardır eleÅŸtiriliyor Rize de yaÅŸayanlar neden eÄŸlenmek için yada biraz vakit geçirmek için çevredeki ÅŸehirleri tercih ediyor diye. Aslında cevabı çok basit. Çünkü Rize de yaÅŸayanlar hemen hemen gittikleri her mekan da istediÄŸi kalite de hizmet alamıyor.

Son zamanki gözlemlerime ve bizzat yaÅŸadığım olayların sonucunda karar verdim böyle bir yazıyı kaleme almaya.

sinemayı arayıp matine saatlerini öÄŸreniyorsun yer ayırtıyorsun ve saati geldiÄŸinde sinema salonuna gidiyorsun ve matinenin iptal edildiÄŸini öÄŸreniyorsun ya da Günler öncesinden sinemada yer ayırtıyorsun ve günü geldiÄŸinde sinemaya gidiyorsun ancak buna raÄŸmen yer problemi yaşıyorsun. Ya da film saatinden 15-20 dakika geç baÅŸlıyor. Film sürerken ekran donuyor yada kararıyor? Yetkilerden ne bir özür geliyor nede telafi etmek için her hangi bir giriÅŸim? Siz söyleyin bir daha böyle bir sinema da film izlemek Ä°ster misiniz ?

Herhangi bir yerde yemek yemeye karar veriyorsunuz ancak gittiÄŸinize bin piÅŸman oluyorsunuz? Ne bir güler yüz var ne kaliteli bir hizmet? Bir neden geldin diye sormadıkları kalıyor? Bazen masada saatlerce bekleyip kalkıp gitmek zorunda olduÄŸun mekanlar bile var ne yazık ki.

Bir yerlerde çay yada kahve içmeye gidiyorsun yine aynı manzara. eÄŸlence mekanlarına hiç deÄŸinmiyorum bile. Çünkü nezih bir ortamda eÄŸlenebileceÄŸin tek bir yer bile yok.

AlışveriÅŸe çıkıyorsun maÄŸaza çalışanları tezgâhtaki ürünü indirmekten aciz. “almayacaksan indirmeyelim “deme cüretini bile gösteriyorlar üstelik

Åžimdi soruyorum size böyle bir ÅŸehir ne kadar yaÅŸanabilir görünüyor?

Rize’ye gelen turistlerin , öÄŸrencilerin ve memurların en çok ÅŸikayet ettiÄŸi konular da bunlar. Rize’nin doÄŸasına ve coÄŸrafyasına hayran kalan insanlar Ä°stedikleri kalitede hizmet alamayınca en kısa sürede bu ÅŸehirden kurtulmanın yolunu arıyor.

Ä°ÅŸini düzgün yapanlara söyleyecek sözüm yok elbette ama bu sayı ne yazık ki çok az..

Yetkililer Rize’yi marka bir ÅŸehir yapmak ,sahip olduÄŸu görkemli coÄŸrafyasıyla Rize’yi yurt içi ve yurt dışı turizminin önemli merkezi haline getirmek ,eÄŸitimde isminden söz ettiren bir ÅŸehir haline getirmek için çalışmalar yaparken Rizelilerin de hizmet noktasında biraz daha gayret göstermesi gerektiÄŸine inanıyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.