Sosyal Medya

MALÄ°YAKLAÅžIM

SGK borç yapılandırmasında son gün

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, SGK borç yapılandırılmasından yararlanma başvurusunda yarının (1 Ekim) son gün olduğunu bildirdi.



Bayraktar, "6111 sayılı kanunun bazı kamu alacaklarına getirdiÄŸi yeniden yapılandırma uygulamasında, taksitlerini eksik ödeyenler veya hiç ödemeyenler, yarın (1 Ekim 2012) mesai bitimine kadar baÅŸvurmaları ve 31 Ekim 2012'ye kadar borçlarını ödemeleri halinde kanundan yeniden yararlanacaklar." dedi. Åžemsi Bayraktar, 6322 sayılı 'Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, 15 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüÄŸe girdiÄŸini belirtti.

Söz konusu kanunun 42. maddesi gereÄŸince 13 Åžubat 2011 tarihli ve 6111 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması ile Sosyal Sigortalar ve Genel SaÄŸlık Sigortası Kanunu ve DiÄŸer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkında Kanun'a geçici madde eklendiÄŸini hatırlatan Bayraktar, ÅŸunları kaydetti:

"Sonuç olarak; 6111 sayılı kanun, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'na borcu olanların borçlarını da yeniden yapılandırmıştı. Yapılandırmadan faydalanarak ödemesi gereken tutarları zamanında ödeyemeyenlere, 6322 sayılı kanunla yeni bir hak verildi. Buna göre, SGK'ya borcu olanların, yasadan yararlanmaları için yarın mesai bitimine kadar Sosyal Güvenlik il müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik merkezine dilekçeyle müracaat etmeleri gerekiyor. Yeniden yapılandırma anlaÅŸmaları ihya edilmiÅŸ olan bu borçluların ödenmemiÅŸ veya eksik ödenmiÅŸ taksitlerini, 6111 sayılı kanunun 15'inci maddesinin üçüncü fıkrasına istinaden en geç ihya baÅŸvurusunda bulunulan tarihi izleyen üçüncü ayın sonuna kadar hesaplanacak faiziyle birlikte ödemeleri halinde ilgili maddelerde öngörülen yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlanmaları saÄŸlandı."

Bayraktar, 6111 sayılı kanunun 15'inci maddesi uyarınca, yeniden yapılandırma anlaÅŸmaları ihya edilmiÅŸ borçluların, ödenememiÅŸ veya eksik ödenmiÅŸ taksitlerini baÅŸvuruda bulunulan tarihi izleyen ayın sonuna kadar ödeyememiÅŸ olmaları halinde ise bu tutarları 6111 sayılı kanuna ilave edilen geçici 19'uncu maddeye istinaden hesaplanacak faiziyle birlikte ödemelerinin mümkün hale getirildiÄŸini hatırlattı.

CÄ°HAN
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.