Sosyal Medya

GÃœNCEL

Başbakan Erdoğan'ın Konuşması -1 (AK Parti Kongresi) Haberi



AK Parti'nin 4. OlaÄŸan Büyük Kongresi BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın salona gelmesiyle baÅŸladı. ErdoÄŸan, eÅŸi Emine ErdoÄŸan ile birlikte özel olarak hazırlanan platformda yürüyerek partilileri selamlayarak partililere karanfil attı.
Erdoğan merakla beklenen konuşmasını yapıyor

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, 4. AK Parti OlaÄŸan Konresi'ndeki konuÅŸmasına Sezai Karakoç'un 'Sürgün Ülkeden BaÅŸkentler BaÅŸkenti'ne isimli ÅŸiiriyle baÅŸladı.

AK Parti Kongresi'nde yabancı konuklar da hazır bulunuyor

Ankara Arena Salonu'nda gerçekleÅŸen AK Parti Kongresi'nde çok sayıda yabancı konuk da hazır bulunuyor. Salona gelenler arasında bulunan HAMAS lideri Halid MeÅŸal'in görüntüsü ekrana yansıtıldığında salondakilerden büyük alkış aldı. MeÅŸal de salondakilere el salladı. Kongreye katılan yabancı konuklar arasında, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi BaÅŸkanı Mesut Barzani, Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi de yer alıyor. BaÅŸbakan Yardımcısı BeÅŸir Atalay, yabancı konukların yanına gelerek tek tek tokalaÅŸtı. Kabine üyeleri de BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Arena'ya gelmeden önce, salondaki yerlerini aldı.

CHP ve MHP temsilci göndermekten vazgeçti

CHP'nin AK Parti 4. OlaÄŸan Büyük Kongresi'ne temsilci göndermekten vazgeçtiÄŸi bildirildi. Genel BaÅŸkan Yardımcısı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi ile Genel BaÅŸkan Yardımcısı Gülseren Onanç'tan oluÅŸan CHP Heyetinin ' basına ambargo uygulayan AK Parti Kongresi'ni izlemeyeceÄŸini ' bildirdi.

MHP de AK Parti'nin 4. OlaÄŸan Kongresi'ne temsilci göndermekten vazgeçti. MHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Spor Salonu'ndaki kongreye daha önce MHP adına Genel BaÅŸkan Yardımcıları Ruhsar Demirel ve Mevlüt Karakaya'nın katılacağının bildirildi ifade edilerek, ' Önceden basın aracılığı ile katılımı duyurulan ve 'onur konuÄŸu' olarak takdim edilen zatın ülkemize geliÅŸinin teyidi üzerine söz konusu genel kurulda partimizin temsilinden vazgeçilmiÅŸtir ' denildi.

Divan Başkanı belli oldu

AK Parti 4. OlaÄŸan Kongresi'nde Divan BaÅŸkanlığı'na 81 il baÅŸkanının imzasıyla Karabük Milletvekili Mehmet Ali Åžahin seçildi.

ErdoÄŸan kongre salonuna böyle geldi

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, partisinin 4. OlaÄŸan Kongresi'nin yapıldığı Ankara Arena Salonu'na geldi. ErdoÄŸan, salona girmeden önce dışarıdaki partililere kısa bir konuÅŸma yaptı. ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

' Bizim için bu kongre bir milat deÄŸil. Bizim miladımız 14 AÄŸustos 2001'dir. Yola çıktık hep beraber ve 16 ayda bu aziz millet, bu sevgili millet AK Parti'yi iktidara taşıdı. Dere tepe demeden dolaÅŸtık. Hep beraber dolaÅŸtık. Hepinizin bu yolculukta emeÄŸi var. Kimse bunun istisnası deÄŸil. Çünkü biz bu millete sevdalıydık. Bu millete aşıktık. Ve bu millet kendine sevdalı olanları yalnız komadı. AK Parti iktidarı ben merkezli bir iktidar deÄŸildir. AK Parti iktidarı, biz merkezli bir iktidardır ve AK Parti iktidarı milletin iktidarıdır. Sizin iktidarınızdır. Huzurlarınızı fazla meÅŸgul etmeyeceÄŸim. Hemen açılışı yapalım diyoruz. GüneÅŸin altında sizler fazla terlemeyin istiyoruz. SaÄŸolun, varolun hepinize gösterdiÄŸiniz ilgi nedeniyle çok teÅŸekkür ediyorum. Sizleri ÅŸahsım, eÅŸim ve partim adına en kalbi ÅŸükranlarımı sunuyorum. '

Ardından, eÅŸi Emine ErdoÄŸan ile birlikte salonun bulunduÄŸu alana geldi. ErdoÄŸan'ın salona giriÅŸinde büyük coÅŸku yaÅŸandı. Partililer, ErdoÄŸan'ı ayakta ve alkışlarla karşıladı. ErdoÄŸan, salon içine kurulan platformda eÅŸi ile yürüyerek partilileri selamladı ve karanfil dağıttı.

Neşet Ertaş unutulmadı

AK Parti 4. OlaÄŸan Kongresi'nde geçtiÄŸimiz günlerde hayatını kaybeden NeÅŸet ErtaÅŸ da unutulmadı. Salondaki ekranlarda ErtaÅŸ için hazırlanmış bir video gösterildi. ErtaÅŸ'ın fotoÄŸrafları eÅŸliÄŸinde Yalan Dünya adlı türküsü çalındı. ErtaÅŸ'ın eseri, salondan büyük alkış aldı.

Coşkulu bir kalabalık Erdoğan'ı bekliyor

AK Parti'yi 2013, 2014 ve 2015'te yerel seçimler, cumhurbaÅŸkanlığı seçimleri ve genel seçimlere götürecek olan kadronun belirleneceÄŸi AK Parti 4. OlaÄŸan Kongresi öncesinde Ankara Spor Salonu'nda büyük yoÄŸunluk yaÅŸanıyor. Salonun içerisi tamamen dolarken, dışarıda da çok sayıda dev ekran kuruldu. Salon dışında çok sayıda vatandaÅŸ, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın konuÅŸmalarını bu ekranlardan izleyecek.

Kongre salonuna, iki farklı arama noktasından alınan delegeler yerlerine gelmeye baÅŸladı. Salonda, 'Hayallerimiz var sevdamız var', 'Büyük millet büyük güç, hedef 2023', 'Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk', 'Durmak yok yola devam', 'Türkiye'nin partisi Türkiye'nin lideri', 'HerÅŸey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek' ve 'Biz birlikte Türkiye'yiz' afiÅŸleri asıldı.

Salonda vatandaÅŸların oturdukları koltuklara da çok sayıda Türk ve AK Parti bayrakları bırakıldı. Salonda partililer zaman zaman tezahüratlarla gelen delegeleri selamlıyor. Salonda, AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında gerçekleÅŸtirdiÄŸi icraatları anlatan film gösteriliyor. Filmin bir yerinde ErdoÄŸan'ın, okuduÄŸu ÅŸiir için hapse girmesi anlatılıyor. Bu kısım salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.


 ÅŸimdiye kadar giren isimler ÅŸöyle:

Numan KurtulmuÅŸ, 
Süleyman Soylu,
Osman Can,haber7
Bülent Arınç,
Ali Babacan,
Hüseyin Çelik,
Reha Denemeç,
BeÅŸir Atalay,haber7
Mehmet ÅžimÅŸek,
Ahmet DavutoÄŸlu,
Menderes Türel,
Nihat Zeybekçi,haber7
Öznur Çalık,
Mustafa Åžentop, 
Ömer Çelik,
Sadullah Ergin,
Bekir BozdaÄŸ,
Salih Kapusuz, 
Zelkif Kazdal,
Yalçın AkdoÄŸan,
Haluk Ä°pek,
Nükhet Hotar, 
Edibe Sözen, 
Ekrem Erdem,
Fatma Åžahin,
Emine Çift,
Hüseyin Tanrıverdi,
Hayati Yazıcı,
Lale Ersoy,haber7
Lokman Ayva,
Mazhar Bağlı,
Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu,
Zeynep Karahan Uslu,
Abdulkadir Aksu,
Ahmet Demircan,
Bülent Gedikli,
Ahmet E. UÄŸur
Ömer Bolat,haber7
Mehmet Bakır,
Didem Karaaslan,
Edip UÄŸur,haber7
Asuman ErdoÄŸan,
Mehmet MüezzinoÄŸlu,
Necla HattatoÄŸlu,
Mehmet Ali Åžahin,

NOT: Egemen Bağış ve Binali Yıldırım yeni MKYK'da bulunmuyor

AYRINTILAR GELECEK 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.