Sosyal Medya

GÃœNCEL

Kadın Başkan Şaşırdı "ANAM BECERMESİ ÖNEMLİ"

Kadın Başkandan kadınlara şok sözler..Bu konuşmayı yapan şu anda bir koltukta başkan ve anam yapması değil becermesi önemli diyerek inanılmaz şeyler söyledi..Bir de 'herkes Zekiye değil diyerek kendini övmeyi de ihmal etmedi



Erzurum GiriÅŸimci Kadınlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Zekiye Çomaklı, 'Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸinin geliÅŸtirilmesi' konulu konferansta yaptığı konuÅŸmada, "Belli makamlara kadının oturması hatadır. Kadın vali, kaymakam olmamalı. YumruÄŸunu vurduÄŸu zaman ses getirmeli. Her makam kadının makamı deÄŸil" dedi. Çomaklı'nın bu sözleri salonda bulunan kadınlar tarafından eleÅŸtirildi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenlenen 'Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸinin geliÅŸtirilmesi' konulu konferansa Erzurum, Erzincan ve Bayburt'tan kamu kurum ve kuruluÅŸları ile sivil toplum örgütlerinde görevli kadınlar katıldı. Kadın Ä°stihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı kapsamında düzenlenen konferansta Doç Dr. Abdulrezak Altun, toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Altun, erkeklerin fiziksel olarak kadınlardan daha güçlü olduklarını ancak bilimsel olarak kadınların daha zeki olduÄŸunun kanıtlandığını söyledi.

Doç. Dr. Abdulrezak Altun, "Erkek ve kız bebekleri olan anneler, çocuklarının dilsel geliÅŸimini takip etsinler. Erkekler kızlara göre daha geç konuÅŸuyor. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum. Kadınların mental kapasitesi erkeklerin mental kapasitesinden daha yüksek. Ayrıca meslek hayatında kadınların yaÅŸadıkları çok sayıda zorluk var. Åžu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Åžahin ile birlikte çalışırken bir anısını anlatmıştı bana. 1980'li yılların ortalarında üniversiteyi bitirdikten sonra Antep'te kumaÅŸ boyahanesinde kimya mühendisi olarak iÅŸe baÅŸlamış. Çaycı erkek mühendislere çay veriyormuÅŸ ama Fatma Hanım'a vermiyormuÅŸ. Çaycıya göre, kadından mühendis olmazmış" dedi.

'KADINLAR VALÄ° OLAMAZ HERKES ZEKÄ°YE DE?Ä°L ..ANAM BECERMESÄ° ÖNEMLÄ°...'

Ä°zleyiciler arasında bulunan Erzurum GiriÅŸimci Kadınlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Zekiye Çomaklı da konferansta söz aldı. Zekiye Çomaklı, kadınların belli makamlara oturtulmaması gerektiÄŸini, çünkü yetersiz kaldıklarını ileri sürdü. Çomaklı, "Belli makamlara kadının oturması hatadır. Ä°nisiyatifini kullanamıyor, eksik kalıyor. Beni taÅŸlayıp, yerebilirsiniz ama böyle eksik gördüÄŸüm kadınlar var. Üniversitede profesör olmuÅŸ, güzel bir yere gelmiÅŸ. Hiçbir iÅŸe yaramıyor. Sadece o masanın kadını. Bu tür kadınların da ayıklanması lazım. Böyle dayı-yeÄŸen iÅŸi yapılmamalı. Kadın vali olmamalı, kaymakam da olmamalı. Gecenin bir saatinde bir ot yangını olduÄŸu zaman atına binip gidebilmeli. Kadın naziktir, narindir, duygusaldır. Emir verebilmeli. YumruÄŸunu vurduÄŸu zaman ses getirmeli. Herkes Zekiye deÄŸil. O makamlardaki kiÅŸi yumruÄŸunu vuran kadın olmalı. Onun için Milli EÄŸitim Müdürü, Ä°ÅŸ-Kur Müdürü kadın olmamalı" diye konuÅŸtu.

Çomaklı, bu sözleri üzerine kendisine tepki gösteren kadınlara dönerek, "Anam, yakışması önemli deÄŸil, becermesi önemli. Bir kadın inÅŸaat iÅŸçisi olamaz. Yakışmaz buna. Bazı makamlara kadın olmuyor" dedi.

KonuÅŸması sırasında ve sonrasında kadınlar Zekiye Çomaklı'ya tepki göstererek ona katılmadıklarını söyledi. Kadınlar, "Vali, kaymakam gibi makamlarda kadın olursa daha tarafsız yaklaşırlar. Kadınlar annedir. Bu yüzden onların olduÄŸu yerde barış, sevecenlik, edep, saygı ve güven vardır" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.