Sosyal Medya

İstanbul'da 17 Eylül için olağanüstü önlemler!

Mevcut yol-kazı çalışmaları okul açılış gününden önce bitirilecek. Zorunlu çalışmalar ise gece yapılacak. Toplu taşım araçları 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek



Dünya Bülteni /Haber Merkezi

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB), okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi günü trafikte sorun yaÅŸanmaması için olanÄŸanüstü trafik önlemleri aldı.

Yapılan yazılı açıklamada Ä°BB Genel Sekreter Yrd. Mustafa HacımustafaoÄŸlu baÅŸkanlığında yapılan toplantıda, okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi günü trafikte olumsuzlukların yaÅŸanmaması için ek trafik tedbirleri alındığı belirtildi.

Toplantıda alınan o tedbirler ÅŸöyle açıklandı: Okulların açılacağı hafta okul çevrelerinde yoÄŸun trafik tedbirleri alınacak ve çok sayıda araç çekicisi hazır bulundurulacak. Mevcut yol - kazı çalışmaları okul açılış gününden önce bitirilecek ve okulların açıldığı hafta kadar yol-kazı çalışmaları yapılmayacak. Zorunlu çalışmalar ise gece yapılacak.

TOPLU TAÅžIMA ARAÇLARI 7 SAAT ÜCRETSÄ°Z HÄ°ZMET VERECEK

Okulların açıldığı gün toplu taşım araçları 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. ÖÄŸrenci servisleri, okulların açıldığı ilk gün trafiÄŸe boÅŸ çıkmamaları için bir hafta önceden öÄŸrenci kayıtlarını bitirecekler. ÖÄŸrencilerin alınacakları yerler belirlenecek. Servisler öÄŸrenciyi evinden alıp, evine bırakacak. ÖÄŸrencisiz boÅŸ olarak servise çıkmayacak. Okul servisleri, okulların açıldığı gün okul çevrelerindeki Ä°spark otoparklarında okul giriÅŸ ve çıkış saatlerinde 2 saat ücretsiz araç park edecekler. Ayrıca, okul ve personel servisleri de toplu ulaşım araçlarının kullandığı otobüs yolu'nu kullanabilecek. Bunun yanısıra 9 noktada ücretsiz çekici hizmeti de verilecek. Otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi veya özel araçlara izin verilmeyecek. Buralara park ederek otobüslerin duraklara yanaÅŸmalarını engelleyen araçlar çekilecek ve ceza uygulanacak. Ä°ETT, metrobüs hattı ve otobüslerde ek sefer koyacak. Åžehir hatları vapur seferleri arttırılacak. Metro, Hafif Metro-Füniküler azami sıktıkta sefer düzenleyecek.

POLÄ°S, JANDARMA VE ZABITA SEFERBER EDÄ°LDÄ°

Trafik akışını saÄŸlamak için bin 559 polis görev yapacak. Okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, Ä°lçe Emniyet Müdürlükleri personeli ana arterlerde trafik düzenini saÄŸlayacak. Ä°l Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi'nde yaklaşık 800 personelle görev yapacak. Ä°stanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin Zabıta Memuru trafik düzenlemesine yardımcı olacak.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.