Sosyal Medya

SPOR

Bursasporlu heyecanlı taraftara para cezası

Daha önce, Bursaspor maçlarına men cezası alan tarafatara 10 bin 500 tl ceza verildi.



Edinilen bilgiye göre, 8 ay önce Bursaspor-EskiÅŸehir karşılaÅŸması sonrasında sahaya giren 17 yaşındaki Yakup A.'ya polis, "6222 sayılı Sporda Åžiddet ve DüzensizliÄŸin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet etmek" suçundan iÅŸlem yaptı. Güvenlik tedbiri olarak 'müsabakalardan men' cezası verilen genç taraftarın, ayrıca her karşılaÅŸma öncesi karakola giderek imza atmasına hükmedildi. Fakat bu imza atma yükümlülüÄŸünü, polis tarafından kimliÄŸine el koyulduÄŸu iddiasıyla uygulamadığını ileri süren Yakup A.'ya, 10 bin 500 liralık ön edemeli para cezası kesildi. 5 ay önce babasını kaybeden, iki aÄŸabeyi de askerde olan Yakup A., 6222 sayalı yasanın ilk maÄŸdurlarından biri olduÄŸunu ifade ederek, yetkililere seslendi. Aralık ayındaki Bursaspor-EskiÅŸehir müsabakası sonrasında kapıların açılmasıyla herkes gibi sahaya girdiÄŸini ifade eden Yakup A., "Polisler gelince, herkes kaçmaya baÅŸladı. Ben bir yere kaçmadım. Polis beni yakaladı. Sporda Åžiddet Yasası'nı bende tamamıyla uyguladılar. Seyirden men ve imza atma ÅŸeklinde cezalar verildi. 6-7 maçta düzenli olarak karakola gidip, imzamı attım. Fakat çocuk bürosu polisleri tarafından kimliÄŸime el koyunca, nüfus cüzdanım olmadığı için karakola gidip imza da atamadım. Toplam 21 maçta karakola gidip imza atamadığım için de bana 10 bin 500 lira para cezası kesildi. Åžimdi benden bu parayı ödememi istiyorlar" dedi.

Yaklaşık 5 ay önce babasını kanserden kaybettiÄŸini iki aÄŸabeyinin ise askerde olduÄŸunu ifade eden Yakup A., "Ben aileme bakmakla yükümlü bir öÄŸrenciyim. Okuldan sonra çalışıyorum. Ä°fademi alan savcı, 'Åžimdi seni Bursaspor kurtarsın' dedi. Ben Bursaspor için ölürüm. Ben, takımım için her yere gittim. Hiç bir ÅŸey yapmadığım halde 10 bin 500 lira para cezası verildi. Savcı, 'Bu parayı ödeyemeyeceÄŸini biliyorum, cezaevine gireceksin' diyor. Herkes bana kesilen bu para cezası yüzünden gülüyor. O gün sahaya herkes girdi. Yine herkes bu parayı ödeyemeyeceÄŸimi biliyor" diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ve yetkililere seslenen genç taraftar, "Bursaspor benim sevdam" derken, BeÅŸiktaÅŸ-Galatasaray karşılaÅŸmasına gönderme yaptı. KarşılaÅŸmadan sonra BeÅŸiktaÅŸlı taraftarların da sahaya indiÄŸini ifade eden Yakup A. sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Sahaya inen BeÅŸiktaÅŸlı taraftarlardan kimi 'Sahaya düÅŸtüm', kimi, 'Queresma'ya davetiye verecektim', kimi de 'Ben onu öpecektim' ÅŸeklinde ifadeler verdi. Ve hepsi serbest kaldı. Onlara hiç bir iÅŸlem yapılmadı. Ben 17 yaşında bir çocuk olmama raÄŸmen bu para cezasını verildi. Ben bu parayı nasıl ödeyeceÄŸim?".

Genç, en büyük teselliyi aynı takıma gönül veren arkadaÅŸlarından buluyor. Bursaspor tezahüratlarını duyunca her ÅŸeyi unutup arkadaÅŸlarına eÅŸlik eden Yakup A. bu parayı belirtilen sürede ödeyemezse aynı yasa kapsamında yargılanacak.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.