Sosyal Medya

GÃœNCEL

Hakkari'de önemli miktarda petrol bulundu ama

Yıldız, Hakkâri civarında önemli miktarda petrol bulgusuna rastladıklarını ama terör yüzünden arama faaliyetlerine başlayamadıklarını söyledi.



ErdoÄŸan Süzer'in haberi

Hakkâri’de petrol müjdesi. Akçakoca açıklarındaki doÄŸalgaz platformunda incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hakkâri civarlarında önemli miktarda petrol bulgusuna ulaÅŸtıklarını kaydetti.

Yıldız, “Ancak hem özel sektör hem de TPAO petrolü terör nedeniyle aramaya baÅŸlayamadı” dedi.

1700 kilometrelik sondaj

Terörün yerli enerji kaynaklarına ulaÅŸmayı engellemeye çalıştığını aktaran Yıldız, “Er ya da geç bu kaynaklara ulaÅŸacağız. Petrol ve doÄŸalgaz sondaj arama faaliyetlerine ayırdığımız kaynak 13 kata çıktı. Edirne’den Kars’a uzanacak 1700 kilometrelik sondaj yapıyoruz” diye konuÅŸtu.

Bakan Yıldız, “Hakkâri ve civarındaki petrolün çıkarılması için terörün bitmesi mi beklenecek” yönündeki sorumuza ÅŸu cevabı verdi: “Terörün kısa vadede biteceÄŸini elbette öngörmüyoruz. Ancak biz petrol aramaya tabii ki daha önce baÅŸlayacağız. Önümüzdeki yıl için proje ve altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Kışı geçireceÄŸiz ama baharla birlikte güvenlik güçlerimizin desteÄŸiyle bölgedeki petrolü arayacağız.”

Diyarbakır’da kaya gazı

Özel sektörün de aynı nedenlerle arama faaliyetlerine baÅŸlayamadığını kaydeden Yıldız, özel sektörün aynı ÅŸekilde güvenlik güçlerinin desteÄŸiyle önümüzdeki yıl arama çalışmasına baÅŸlayacağını inandığını bildirdi. Yerli petrol kaynakları için çalışmalara tüm hızla devam edeceklerini ifade eden Bakan Yıldız, Diyarbakır’da SarıbuÄŸday 1 sahasında dünyanın önde gelen bir ÅŸirketiyle kaya gazı sondajına baÅŸlanacağını sözlerine ekledi.

Karadeniz izin vermedi

Bakan Yıldız, Türkiye’nin denizdeki ilk doÄŸalgaz platformu olan Akçakoca’ya tekneyle gitmek istedi. Ancak ÅŸiddetli rüzgar nedeniyle bunu gerçekleÅŸtiremedi. Denizin 100 metre altından doÄŸalgaz çıkaran platform, Türkiye’nin doÄŸalgaz ihtiyacının yüzde 1’ini karşılıyor. Bakan Yıldız, Karadeniz’de ÅŸartların çok zor olduÄŸunu, bununla birlikte bu bölgede doÄŸalgaz ve petrol arama faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Bugün gazetesi 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.