Sosyal Medya

GÃœNCEL

Yeni Rize Valisi Nurullah Çakır

2 aydır valisiz kalan Rize Valiliği`ne Çorum Valisi Nurullah Çakır`ın atandı.



Rize Valisi Seyfullah HacımüftüoÄŸlu`nun Ä°çiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarlığına atanmasıyla 2 aydır valisiz kalan Rize ValiliÄŸi`ne Çorum Valisi Nurullah Çakır`ın atandı.  Çakır`ın atanacağını ilk olarak okurlarına Ajans53 duyururken, gece yarısı çıkan kararname ile atama resmiyet kazandı.

   

Nurullah ÇAKIR KÄ°MDÄ°R ?

   1964 Yılı, Simav (Kütahya) doÄŸumlu olan Çakır, Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Kaymakamlık sınavını kazanarak (1989) Denizli kaymakam adayı olarak göreve baÅŸlayan Çakır,1(bir) yılı Ä°ngiltere’de olmak üzere 3 (üç) yıllık staj döneminin ardından sırasıyla; Çeltik (Konya) Kaymakamlığı, Ovacık (Karabük) Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Çatalzeytin (Kastamonu) Kaymakamlığı, Kastamonu Vali Yardımcılığı, DoÄŸubayazıt  (AÄŸrı) Kaymakamlığı, KaÅŸ Kaymakamlığı (Antalya), Ä°stanbul Vali Yardımcılığı, Kastamonu ValiliÄŸi ve Karabük ValiliÄŸi görevlerinde bulundu. Mayıs 2010 itibarıyla Çorum ValiliÄŸi görevini yürütmektedir.

    DoÄŸubayazıt kaymakamlığı döneminde gerçekleÅŸtirdiÄŸi projelerle (Kız Çocuklarının OkullaÅŸması, Dezavantajlı Guruplara Yönelik Çalışmalar, EÄŸitime Yüzde 100 Destek Kampanyası, Devlet-VatandaÅŸ Ä°ÅŸbirliÄŸinde Altyapı Çalışmaları, Sosyal ve Kültürel Çalışmalar) Türk Ä°dareciler DerneÄŸi’nce Meslek BaÅŸarı Ödülü’ne (2005) layık görüldü. Ayrıca yerelde yaÅŸam kalitesini yükselten bu örnek çalışmalara iliÅŸkin Bakanlar kuruluna birifing sundu.

    2005 - 2007 Tarihleri arasında Topkapı Sarayı Müze MüdürlüÄŸü görevinde bulundu. Tarihi Kentler BirliÄŸi Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Akademisi Danışma Kurulu üyesi olan Vali ÇAKIR; alanında ilk kez organize edilen “GüneÅŸin DoÄŸduÄŸu Yer: DoÄŸubeyazıt“ (2004),”Kastamonu AhÅŸap Heykel Sempozyumu”(2007),”Karabük Metal Heykel Sempozyumu”(2009)  ile “Safranbolu Saat Kulesi ve Zamanölçerler Sempozyumu”(2010) gibi akademik organizasyonlara öncülük etmiÅŸtir.

    Evli ve 2 çocuk babası olan Vali ÇAKIR, Ä°ngilizce bilmektedir.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.