Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

TRABZON LÄ°SELERÄ°NDEN YETÄ°ÅžENLERÄ°N Ä°FTARI

TLYD - Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği?nin geleneksel iftarı Trabzon Öğrenci Yurdu?nun bahçesinde gerçekleştirildi.



TRABZON KIZ YURDU Ä°NÅžAAT AÅžAMASINDA

Dernek BaÅŸkanı Soysal Algan, TeÅŸekkür konuÅŸmasında;“Kız yurdu arsanın alındığını, tapusunun TLYDüzerine yapıldığını, yurdun projesinin hazırlandığını fakat iki yıl önceMimarlar Odası’nın Fatih ilçesindeki bütün planlara itiraz ettiÄŸi için iptal olduÄŸunubelirterek bu itiraz süresi bittikten sonra inÅŸallah kazmayı vuracağız.” Dedi.

Soysal Algan, KonuÅŸmasının devamında ErdoÄŸan Bayraktar’a gönderme yaparak;Kendisi de 40 yıl önce bu yurtta öÄŸrencilik yıllarını yaÅŸamış olan ve aramızda bakan olarak deÄŸil Oflu ErdoÄŸan aÄŸabeyimiz olarak bulunan Sayın Bayraktar, iki yıl önce TOKÄ° baÅŸkanı iken katılmış olduÄŸu iftarımızda kız yurdunu yapacağına dair söz vermiÅŸti. Bakanımızın bu sözünden hiçbir endiÅŸemiz yoktur.” Dedi.

BÄ°RÄ°MÄ°ZÄ°N BAÅžARISI HEPÄ°MÄ°ZÄ°N BAÅžARISIDIR

BaÅŸkan Soysal Algan konuÅŸmasını bitirdiktensonra mikrofona CHP Meclis Grup BaÅŸkan Vekili Akif Hamzaçebi’yi davet etti. Hamzaçebi “sayın baÅŸkan dernek konusunda yükü sayın bakana tevdi etti. Biz de bir ucundan tutalım, üzerimize düÅŸen bir görev varsa seve seve yapmaya hazırız.” Dedi.

Hamzaçebi, Daha sonra konuÅŸmasına; Siyaset gereÄŸi bazen karşılıklı yapılan eleÅŸtirilerin son derece doÄŸal olduÄŸunu ve bunları belli nezaket çerçevesinde tutmaya gayret ettiklerini belirterek, ErdoÄŸan Bayraktar hakkında övgü dolu sözler sarf etti. “Sayın bakanın baÅŸarısı hepimizin baÅŸarısıdır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

KIZ YURDU YAPIMI KONUSUNU TE?ET GEÇTÄ°

Çevre ve Åžehircilik Bakanı ErdoÄŸan Bayraktar ise yaptığı konuÅŸmada,“Trabzon ve Trabzonlular olarak Türkiye’de sorumluluÄŸumuz fazladır. Bu sorumluluk yeni deÄŸildir, Trabzon’un 1461’deki fethinden beri devam edip geliyor. Bu dernek de bizden önce ve sonra çok deÄŸerli insanlar yetiÅŸtirdi. Trabzon Türkiye’de nüfusundan çok nüfuzu olan bir ildir.” Dedi.

Bayraktar, Ä°slam Dünyası’nın zor ÅŸartlar altında bulunduÄŸunu, bunun da bize Türk milleti olarak çok daha fazla çalışma mecburiyeti getirdiÄŸini söyledi.

Özel ve kamu sektöründe çalıştığını ifade eden Bayraktar,“sizlerin başını önüne eÄŸdirecek hiçbir ÅŸey yapmadım” sözünü tekrarlayarak, “Trabzon’un yüzü gülerse Türkiye’nin yüzü güler. O yüzden sizlerden rica ediyorum. Sıla-i rahim ve yatırım noktasında Trabzon’u ihmal etmeyelim” diyerek konuÅŸmasını bitirdi. Bayraktar, dernek baÅŸkanı Sosyal Algan’ın ısrarla gündeme getirdiÄŸi yurt meselesine ise hiç deÄŸinmedi.

Ä°FTARDA KEMENÇE EÅžLÄ°?Ä°NDE HORON

iftar programı sohbet ve kemençe eÅŸliÄŸinde oynanan horonla devam eden Ä°ftara ilgi ve katılım her sene olduÄŸu gibi hayli yüksekti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.