Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

BAKANSIZ İFTAR YEME?İ YAVAN GEÇTİ

Ä°STANBUL- Rize Vakfı΄nın geleneksel iftar yemeÄŸi Vakıf Sosyal Tesislerinde gerçekleÅŸti.



              Londra’da düzenlenen Olimpiyat Oyunlarına katılımından dolayı iftar yemeÄŸinde bulunamayan BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan Ramazan-ı Åžerif’i kutlayan bir telgraf gönderdi.

 

        YemeÄŸe  bu yıl Protokol düzeyinde katılımın az olduÄŸu,ÇoÄŸu Bürokrat ve Siyasetçinin tatilde olması nedeni ile katılımın az olduÄŸu gözlenirken .Geceye Telgrafları ile katılarak geceyi düzenleyenleri tebrik eden baÅŸta  Gümrük Ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Ä°stanbul Millet Vekili DurmuÅŸ Ali Torlak  katıldılar. Adli Tıp Kurumu BaÅŸkan Yardımcısı Hızır Asliyüksek, Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ä°liÅŸkiler Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Emin Gürses ve  birçok Rizeli iÅŸadamı, sanatçı, eÄŸitimci, davetli katıldı.

         
Orhan Keçeli yemeÄŸe katılanlara teÅŸekkür etti

 

Rize Vakfı BaÅŸkanı Orhan Keçeli; yemekte yaptığı konuÅŸmada YemeÄŸe katılan davetlilere teÅŸekkür etti. Rize Vakfı’nın Rize ile ilgili sosyal gündelik etkinliklerde üzerine düÅŸen görevi yerine getirdiÄŸini hatırlattı.Kendilerine destek olan herkese teÅŸekkür etti..

      Geceye TOBB eski baÅŸkanı Fuat Miras,Ä°to eski BaÅŸkanı Mehmet Yıldırım,Ridef eski baÅŸkanı Ahmet Yurtman,Atalay ÅžahinoÄŸlu  ile Rizeli davetliler iftar yemeÄŸine katıldılar.

         

Geceye ayrıca Amerikalı yazar Katharine Branning’de Vakfin iftar yemeÄŸine katıldı.Katharine Branning  ise bu anlamlı geceye katılmaktan büyük keyif aldığını,kendisinin artik bir Rizeli gibi hissettiÄŸini ve yaÅŸamında farklı bir anlam kattığını dile getirerek sözlerini  “Çok sade sıcak ve berrak bir ÅŸey, aynı Türkler gibi... Çay Türkiye Cumhuriyeti'nin, kahve Osmanlı'nın sembolü bence.. Ä°stiklal Savaşı'ndan sonra Yemenle kahve ticareti duruyor ve çay devri baÅŸlıyor. 1937'den beri çay ve cumhuriyet bir macera yaşıyor. Bence çay Türkiye'nin sembolüdür.diye tamamladı.
     

  Ä°ftar yemeÄŸi Tasavvuf MüziÄŸi ezgileri eÅŸliÄŸinde ÅŸarkılar söylenerek baÅŸlandı. Ardından Türk Sanat MüziÄŸi ve Halk MüziÄŸi ÅŸarkıları söylenerek eÄŸlenceli anlar yaÅŸandı. Davete katılan misafirler verilen yemekten memnun ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.