Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Semavi dinlerin temsilcileri buluÅŸtu

Şişli Belediyesi tarafından Şişli, Mecidiyeköy'de kurulan ve Ramazan boyunca her akşam üç bin kişinin orucunu açacağı iftar çadırının ilk gününde, Semavi Dinlerin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.



                           Mustafa SARIGÜL’un bizzat ağırladığı semavı din temsilcilerinden baÅŸta  Ermeni Patrik Vekili Episkopos Aram AteÅŸyan, Süryani-Katolik Cemaati lideri Yusuf SaÄŸ, Süryani Kadim Vakfı Horepiskopos Hanna Aykurt, Süryani Kadım Vakfı BaÅŸkan Yardımcısı Kenan Gürdal, Rum cemaati adına Joachim Billis ve ÅžiÅŸli Müftüsü Ahmet Tüccar bir araya geldi.
 

 

Ä°ftar yemeÄŸinde ayrıca, ÅžiÅŸli Kaymakamı Mehmet Öklü, Fransa  Nantes Belediyesi Yerel Gündem 21 BaÅŸkanı Elisabeth Guist'hau, aynı belediyenin projeler müdürü Elisabeth Le Pemp, Berlin Eyaleti Uyum, Çalışma ve Sosyal Ä°ÅŸler Bakanı Dilek Kolat de hazır bulundu.

  



Semavi dinlerin temsilcileri, Ramazan ayının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini dilediler.

                   ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül, ramazanın sevgi ve paylaşım ayı olduÄŸunu belirterek, "Ä°slam dini, barış ve hoÅŸgörü dinidir. Barış dolu bir dünyada tüm insanlarla kardeÅŸçe yaÅŸamak dileÄŸiyle, Ä°slam aleminin ramazan ayını sevgi ve dostluk temennileriyle kutluyorum" dedi.

   

 

ÅžiÅŸli Belediyesi tarafından Mecidiyeköy ve AyazaÄŸa’da kurulacak olan iftar çadırları, Ramazan ayı boyunca binlerce vatandaşı ağırlayacak. Ramazan ayı boyunca her akÅŸam 3 bin kiÅŸinin iftar yapabileceÄŸi çadırda, aynı zamanda yüzlerce kiÅŸiye de oruçlarını açmaları için kumanya dağıtılacak. Ayrıca ÅžiÅŸli Belediyesi, her akÅŸam ilçenin ekonomik düzeyi düÅŸük mahallelerine ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında da bulunacak. Yemek dağıtım sayısıyla birlikte erzak yardımı yapılan kiÅŸi sayısının toplam 50 bini bulması amaçlanıyor.
                ÅžiÅŸli Belediyesi, Mecidiyeköy ve AyazaÄŸa’da kurulacak olan çadırlarda, ramazan ayı boyunca toplam 5 bin kiÅŸiye iftar yemeÄŸi verecek. Belediye her akÅŸam ilçenin ekonomik düzeyi düÅŸük mahallelerine ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında da bulunacak. Belediye, yemek dağıtımı ve yapılacak erzak yardımı ile toplam 50 bin kiÅŸiye ulaşılmayı amaçlıyor. Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül de belirli günlerde ilçedeki mahallelerde evlere konuk olarak iftar vaktini vatandaÅŸlarla geçirecek. Belediye ayrıca her akÅŸam 5 ayrı mahallede 2 bin 500 kiÅŸilik sokak iftarları düzenleyecek. 

diÄŸer FotoÄŸraf ve Videolar eklenecek

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.