Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

BÄ°ZÄ°M DERDÄ°MÄ°Z HÄ°ZMET?

Başbakan Erdoğan ın yaptığı sürpriz gel teklifinin ardıdan HAS Partiyi kapatarak AK Parti ye katılmaya prensip olarak evet diyen Numan Kurtulmuş a konuk olduk. Balgat?ta İl başkanları toplantısından sonra konuştuğumuz Kurtulmuş, ?Makam mevki derdi olmadığını, millete hizmete kendilerini adadıklarını? söyledi.



O bir Karadenizli

‘Numan KurtulmuÅŸ ve arkadaÅŸlarını kamuoyu yakından tanıyor. HAS Partide en zor ÅŸartlarda mücadele eden arkadaÅŸlarımızı herkes tanıyor. Hiçbirimizin ne makam, mevki derdi vardır, ne para pul derdi vardır, ne servet derdi vardır. Bizim derdimiz kiÅŸiler, partiler deÄŸildir. Bizim derdimiz, bu milletin gerçekten en ileri noktaya gitmesidir. Bizim derdimiz, bizim medeniyetimizi yeniden ihya ve inÅŸa edecek bir kararlılığı ortaya koymaktır. Dün bu konudaki görüÅŸlerimizi söylüyorduk. Bugün de söylüyoruz. Yarın da söyleyeceÄŸiz. Ve hayatımızın sonuna kadar medeniyet siyaseti adı altında anlatmaya çalıştığımız görüÅŸlerimizi dile getireceÄŸiz, uygulamaya gayret edeceÄŸiz.’

Kardeşliğe dayalı siyaset

Bu sürece kamuoyunda gösterilen yoÄŸun ilginin nedeninin, HAS Parti kurulduÄŸu günden 21 ?BÄ°ZÄ°M DERDÄ°MÄ°Z HÄ°ZMET?itibaren dile getirdiÄŸi siyaset çerçevesi olduÄŸunu söyleyen KurtulmuÅŸ, ‘Yani sözünün, projelerinin, görüÅŸlerinin ve programının doÄŸruluÄŸudur. Sözümüzün gücü bu ilginin arkasındaki en temel nedendir’ dedi. KurtulmuÅŸ, partisinin kurulduÄŸundan bu yana beÅŸ ana söylemle yola çıktığını belirterek, en temel önerilerinin, yeni Türkiye’nin inÅŸası olduÄŸunu kaydetti. Barış, adalet ve kardeÅŸliÄŸe dayalı toplumsal barışın saÄŸlanmasını amaçladıklarını anlatan KurtulmuÅŸ, terör sorununun ortadan kaldırılması için neler yapılması gerektiÄŸini de sık sık dile getirdiklerini hatırlattı.

Sosyal adalet sağlanmalı

Türkiye’de sosyal adaletin saÄŸlanması ve bireysel özgürlüklerin daha ileri noktaya getirilmesi konusundaki görüÅŸlerini de her zaman paylaÅŸtıklarını ifade eden KurtulmuÅŸ, Türkiye’de kadroların deÄŸil, sistemin deÄŸiÅŸmesini esas alan bir programla hareket ettiklerini bildirdi. KurtulmuÅŸ, 21. yüzyıl Türkiye’sinin bu beÅŸ temel üzerinde yükseleceÄŸini ve bunları söylemeye devam edeceklerini vurguladı.

Ä°stiÅŸareler sürüyor

BütünleÅŸme sürecine iliÅŸkin bildiÄŸi bütün konuları, konu kamuoyuna yansıdığı ilk günden itibaren bütün ÅŸeffaflığıyla baÅŸta çalışma arkadaÅŸları olmak üzere bütün Türkiye kamuoyuyla paylaÅŸtığını söyleyen KurtulmuÅŸ ÅŸöyle dedi:

‘Ä°ki hafta önce il baÅŸkanları toplantımızı yaptık. Yeniden il baÅŸkanları toplantımızı yapmamızın sebebi bu konuyla ilgili geliÅŸmeleri birinci ağızdan il baÅŸkanı arkadaÅŸlarımızın duyması ve bütün detayları tüm ÅŸeffaflığıyla, çıplaklığıyla görmeleri ve deÄŸerlendirmeleri içindir. Bu istiÅŸarelerimizi sürdürüyoruz. Genel Ä°dare Kurulu’ndaki arkadaÅŸlarımızı dinleyeceÄŸiz ve sonuçta inÅŸallah milletimiz, memleketimiz için hayırlı olan bir sonuca doÄŸru ulaÅŸacağımızı ümit ediyorum.’

Uzun zaman almayacak

KurtulmuÅŸ, istiÅŸarelerin ardından kararın ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine ‘Çok uzun sürmeyecek bir süreçtir. ArkadaÅŸlarımızla görüÅŸeceÄŸiz, herkes söyleyeceÄŸi ne sözü varsa bunları söyleyecek. Åžu anda istiÅŸarelerimiz devam ediyor. Çok uzun olmayacak bir süreçte de inÅŸallah geldiÄŸimiz noktayı kamuoyuyla paylaÅŸacağız’ dedi.

‘Makam, mevki için böyle bir ÅŸekilde davranmayacağımızı bütün Türkiye biliyor. Kimin ne söylediÄŸi de hiç umurumda deÄŸil, eÄŸer Numan KurtulmuÅŸ ve arkadaÅŸları makam, mevki beklentisi içerisinde olsaydı ÅŸimdiye kadar elli bin kere olurdu. Bunu da bütün Türkiye11 ?BÄ°ZÄ°M DERDÄ°MÄ°Z HÄ°ZMET? biliyor. Bu, yeni Türkiye’nin inÅŸası konusunda bir bütünleÅŸme teklifidir. Türkiye’nin bütünüyle demokratikleÅŸmesi, Türkiye’de bizim medeniyet siyaseti dediÄŸimiz genel çerçeve içerisinde siyasette bir güç birliÄŸi yapılması, bir ileri adım, bir yenilenme ruhunun ortaya konulması ÅŸeklinde bir teklifte, davette bulunuldu. Bunu deÄŸerlendiriyoruz. Åžunu söyleyeyim:

Kimse Numan KurtulmuÅŸ nerede ne demiÅŸti telaşında olmasın. Numan KurtulmuÅŸ siyasete baÅŸladığı ilk günden itibaren söylediÄŸi bütün sözlerinin hayatının sonuna kadar arkasında olacak.’ 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.