Sosyal Medya

GÃœNCEL

Numan Kurtulmuş'u ilk bırakan Bekaroğlu

AK Parti'nin davetine, HAS Parti yönetiminden ilk yorum geldi.



BekaroÄŸlu basın toplantısında ÅŸunları söyledi:

'FiravunlaÅŸmayacağız' dedik. 'O gün karunlaÅŸmayacağız' dedik. 'Bunları taahhüt ederken yöntemle ilgili çift dil ve çift gündemimiz olmayacak. Sizlerin dışında hiç kimseyle ittifakımız olmayacak.' Biz 1 Kasım 2010’da bunları söyledik.

'NATO sırtımızdaki gavur leÅŸidir atacağız' dedik. 'Nükleer enerji yasaklanmalıdır' dedik. Biz bu sözlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.

'2010'DAN BERÄ° Ä°YÄ°YE GÄ°DEN BÄ°R ÅžEY YOK'
Burada bir grup vicdanlı insan toplandı. Halkın Sesi Partisi’nde bir araya geldiler. AdaletsizliÄŸe birlikte mücadele edeceÄŸine söz verdiler. Tarihi bir sözdü bu. Biz 1 Kasım 2010’dan bu yana iyiye doÄŸru giden bir ÅŸey göremiyoruz. Hak taleplerine kulak tıkıyor. TekçiliÄŸe, kendine demokratlığa dönüyor. Akan kan durmadı. Kürtlerin, dindarların sorunu yerinde duruyor. 12 Eylül, 28 Åžubat darbeleri savsaklanıyor. Bu ülkede hala üniversite ve memur sınavı yapılamıyor.

Cezaevlerinde insanlar yanıyor. TOKÄ°’nin dere içinde yaptığı evlerde çocuklar boÄŸuluyor. Kibir kuleleri gökte yükseliyor. Ä°ÅŸçi emekli esnaf kan aÄŸlıyor. Hala milyonlarca iÅŸsiz var. Ä°nsanlar köleleÅŸtiriliyor. Åžu anda 1 milyonun üzerinde mevsimlik iÅŸçi kamyon kasalarında periÅŸan vaziyettedir.

AKP’nin hükümet olduÄŸu 10 yıllık dönemde Irak’ta 1 milyon insan öldü. Libya’da ölenlerin sayısı 100 bini geçti. Suriye iç savaÅŸa sürükleniyor.

KURTULMUÅž NE OLDU DA AKP'YE GEÇÄ°YOR
Bir daha söylüyoruz. Halkın Sesi Partisi’ni oluÅŸturan koÅŸullar hala duruyor. Ä°ki yıl önce bunları söyleyen Numan KurtulmuÅŸ ÅŸimdi ne oluyor da AKP’ye geçiyor? Sayın genel baÅŸkanımızın iktidar partisine niçin gittiÄŸini anlamış deÄŸiliz.

KURTULMUÅž PARTÄ°YÄ° KAPATIP AKP'YE GEÇECEK
Önceden verilen kararı kabul ettirmek için kurulları toplama görevi yanlıştır. Bu bizim millete verdiÄŸimiz söze aykırıdır. Öyle görünüyor ki sayın KurtulmuÅŸ partiyi kapatıp AKP’ye geçecektir. Ancak Halkın Sesi’nin iddialarını kimse kapatamaz. Sadece sayın KurtulmuÅŸ deÄŸil, hepimiz bir yere gitsek bile iddialar ortada kalacaktır. Biz icat etmiÅŸ deÄŸiliz, Habil ve Kabil’den bu yana yeryüzünde hak mücadelesi hiç eksik olmadı.

KURTULMUÅž'UN AKP'YE GEÇMESÄ° YENÄ° BÄ°R TRAVMADIR
Sayın KurtulmuÅŸ’un AKP’ye geçmesi elbette yeni bir travmadır. Bu kiÅŸiler iddialarının peÅŸinden gidiyor. Daha çok oy alamamanın sorumluluÄŸu hepimizin en baÅŸta sayın Numan KurtulmuÅŸ’undur.

Hiç kimseyi ve genel baÅŸkanı suçlamıyoruz. Bizim kendisinden talebimiz açık olması. Ä°ç dünyası için oluÅŸturduÄŸu bahaneleri bize söylemesin. BaÅŸka ÅŸeyler söylesin. 'Hizmet edeceÄŸim' desin. 'Ben artık iktidar olmak istiyorum' desin. Ama bize bunları demesin. Sayın KurtulmuÅŸ AKP’yle güç birliÄŸi güçlenmeden söz ediyor. Buna katılmıyoruz. Sayın ErdoÄŸan ve KurtulmuÅŸ’un projesi yeni Türkiye’yi oluÅŸturmaz.

ALLAH SELAMET VERSÄ°N
Sayın KurtulmuÅŸ’a Allah selamet versin. O bizim arkadaşımızdır. KiÅŸiliÄŸine dair asla kötü bir ÅŸey söylemeyiz. DoÄŸru Has Parti kapatılıyor. Ama Halkın Sesi kapatılamayacaktır.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.